anoigma sxoleiwn septemvvrios 2022
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τέλος το σχολικό έτος σε νηπιαγωγεία - δημοτικά - Τέλος εξετάσεων στα λύκεια

Τελευταία ημέρα στο σχολείο η σημερινή για τους μικρούς μαθητές και τις μικρές μαθήτριες, καθώς το τρέχον σχολικό έτος λήγει επίσημα σήμερα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά της επικράτειας.

Επιπλέον, σήμερα θα ολοκληρωθούν οι προαγωγικές εξετάσεις στα λύκεια, για την Α' και Β' τάξη.

Όσον αφορά στις Πανελλαδικές, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ σήμερα συνεχίζουν τις εξετάσεις τους, εξεταζόμενοι στα μαθήματα: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους την επόμενη Δευτέρα, στις 17 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται, ότι την ίδια ημέρα (17 Ιουνίου) ολοκληρώνονται και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των γυμνασίων.

Η επιστροφή στα θρανία

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία. Οι δάσκαλοι και καθηγητές θα έχουν επιστρέψει στο πόστο τους ήδη από τις 2 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 08:15 για τον καθιερωμένο Αγιασμό.

Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία

Από τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα μπει στη ζωή των μαθητών και το ψηφιακό φροντιστήριο. Θα αφορά μαθητές από την πρώτη δημοτικού μέχρι και την τρίτη λυκείου, ενώ μέχρι τώρα υπάρχει διαθέσιμο υλικό για τα μαθήματα της γλώσσας και των μαθηματικών, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται.

Ειδικά για τους μαθητές της τρίτης λυκείου θα λειτουργήσει ψηφιακό φροντιστήριο πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα δίνει τη δυνατότητα να υποβάλλονται ζωντανά ερωτήσεις από τους μαθητές και να απαντώνται.

Σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο και το ψηφιακό σχολείο. Σε ορισμένες εξαιρετικά απομακρυσμένες νησιωτικές και άλλες περιοχές όπως παράδειγμα η Γαύδος, θα εφαρμοστεί ένα υβριδικό σύστημα διδασκαλίας.

Δηλαδή, θα υπάρχουν με φυσική παρουσία τρεις εκπαιδευτικοί στο σχολείο για τα βασικά μαθήματα και τα υπόλοιπα θα διδάσκονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Για τους γονείς θα λειτουργήσει η εφαρμογή e-parents, ώστε να μπορούν να ενημερώνονται σε πρώτη φάση για τις απουσίες, τη βαθμολογία των μαθητών και τις ανακοινώσεις των σχολείων. Το Ψηφιακό Σχολείο – digitalschool.gov.gr θα αποτελεί μια ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη της σχολικής εκπαίδευσης για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
Έφυγε από τη ζωή η εκπαιδευτικός Κλεοπάτρα Παγωνοπούλου
Συνάδελφοι και μαθητές τη θυμούνται ως μια καθηγήτρια που στεκόταν δίπλα στα παιδιά όχι μόνο ως δασκάλα, αλλά και ως άνθρωπος που άκουγε, κατανοούσε...
Έφυγε από τη ζωή η εκπαιδευτικός Κλεοπάτρα Παγωνοπούλου
Κατέρρευσε οροφή σε σχολείο
Σάλος στο Πόρτο Ράφτη: Έπεσε ταβάνι σε σχολείο και τώρα διώκονται 22 δάσκαλοι
«Πέφτει το ταβάνι και κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς» – Έντονες αντιδράσεις στην Ανατολική Αττική
Σάλος στο Πόρτο Ράφτη: Έπεσε ταβάνι σε σχολείο και τώρα διώκονται 22 δάσκαλοι
Αλέξης Τσίπρας
Αύριο οι ανακοινώσεις Τσίπρα για το νέο κόμμα – Το παρασκήνιο και οι 10 άνθρωποι του στενού πυρήνα
Το νέο κόμμα Τσίπρα κάνει πρεμιέρα – Ποιοι στελεχώνουν το επιτελείο της επόμενης ημέρας
Αύριο οι ανακοινώσεις Τσίπρα για το νέο κόμμα – Το παρασκήνιο και οι 10 άνθρωποι του στενού πυρήνα