νηπιαγωγειο
Επιπλέον, το σχολείο κρίνεται ακατάλληλο αφού η στενότητα του συγκεκριμένου χώρου οδήγησε πριν λίγους μήνες σε επικίνδυνο ατύχημα νηπιαγωγού, λόγω τραυματισμού της στην προσπάθεια της να αποφύγει νήπιο

Με το ...έτσι θέλω, ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης καταγγέλεται ότι προχώρησε  στον ορισμό του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης ως σχολείου διεξαγωγής του θερινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης νηπίων για τους καλοκαιρινούς μήνες του 2024 στο πλαίσιο του Summer cαmp, χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων του 5ου Νηπ. Πεύκης και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος!

Αυτό καταγγέλλει ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου διαμαρτυρόμενος έντονα για την «αυθαίρετη, αναιτιολόγητη και καθόλα παράτυπη και παράνομη απόφαση», όπως τη χαρακτηρίζει,  του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και ζητά από τον Δήμο να αναθεωρήσει την απόφαση του.

Επιπλέον, οι κτιριακές υποδομές του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης, αδυνατούν να υποστηρίξουν ακόμα και την εύρυθμη λειτουργία του ομώνυμου Νηπιαγωγείου, πόσο δε μάλλον την λειτουργία και ενός καλοκαιρινού Summer camp, αφού η στενότητα του συγκεκριμένου χώρου και η ακαταλληλότητά του οδήγησε πριν λίγους μήνες την ίδια την προϊσταμένη του εν λόγω νηπιαγωγείου σε τραγικό και επικίνδυνο ατύχημα λόγω πτώσης και τραυματισμού της στην προσπάθεια της να αποφύγει νήπιο που έτρεξε μέσα στην τάξη...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

για τον αυθαίρετο ορισμό του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης ως σχολείου διεξαγωγής του θερινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης νηπίων (Summer camp) του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου αφού έλαβε υπόψη του τα υπ. αρ. πρ. : α) 58/1 – 6 – 2024 της Προϊσταμένης του 5ου Νηπ. Πεύκης, β) 4/3 – 6 – 2024 του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Νηπ. Πεύκης, γ) 10662/25 – 9 – 2014 της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης καθώς και το Πρακτικό υπ’ αρ. 15 της 31/5/2024 του Συλλόγου των Διδασκόντων του 5ου Νηπ. Πεύκης, αλλά και ύστερα από την αυτοπρόσωπη παρέμβαση της Προϊσταμένης του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κατά την συνεδρίασή του της Τρίτης 4 Ιουνίου 2024, αποφασίζει:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ έντονα αναφορικά με την αυθαίρετη, αναιτιολόγητη και καθόλα παράτυπη και παράνομη απόφαση του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης να προχωρήσει στον ορισμό του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης ως σχολείου διεξαγωγής του θερινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης νηπίων για τους καλοκαιρινούς μήνες του 2024 στο πλαίσιο του Summer cαmp του ομώνυμου Δήμου.

Η απόφαση αυτή του Δήμου Πεύκης ελήφθη χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων του 5ου Νηπ. Πεύκης και χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους διάλογος μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και των εκπαιδευτικών και γονέων του συγκεκριμένου Νηπιαγωγείου, όπως ορίζεται από τις κείμενες διατάξεις των νόμων (3848/2010 – 1566/1985 κ.λπ.) περί αρμοδιοτήτων των Δήμων αναφορικά με τη χρήση και διαχείριση των σχολικών κτηρίων των περιοχών ευθύνης τους. Υπήρξε μόνο τηλεφωνική ενημέρωση από την κα Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας & Εθελοντισμού προς την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης προτίθεται να χρησιμοποιήσει το κτήριο του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης για την διεξαγωγή του θερινού προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης νηπίων Summer cump (χωρίς να έχει προηγηθεί έγγραφο αίτημα όπως κατά νόμο είθισται να γίνεται) και η άμεση αρνητική απάντηση της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου.

Επιπρόσθετα οι κτιριακές υποδομές του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης, αδυνατούν να υποστηρίξουν ακόμα και την εύρυθμη λειτουργία του ομώνυμου Νηπιαγωγείου, πόσο δε μάλλον την λειτουργία και ενός καλοκαιρινού Summer camp, αφού η στενότητα του συγκεκριμένου χώρου και η ακαταλληλότητά του οδήγησε πριν λίγους μήνες την ίδια την προϊσταμένη του εν λόγω νηπιαγωγείου σε τραγικό και επικίνδυνο ατύχημα λόγω πτώσης και τραυματισμού της στην προσπάθεια της να αποφύγει νήπιο που έτρεξε μέσα στην τάξη.

Καταγγέλλουμε την αναλγησία και την πλήρη ασυνεννοησία της Δημοτικής Αρχής Λυκόβρυσης – Πεύκης και του κου Δημάρχου αυτής, αφού η Προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου έθεσε όλα τα παραπάνω θέματα σε παρέμβασή της κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του ομώνυμου Δήμου την Τρίτη 4 – 6 – 2024 και αγνοήθηκε πλήρως και επιδεικτικά από την Δημοτική Αρχή και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι τα σχολικά κτίρια βρίσκονται στην αρμοδιότητα και φροντίδα των Δήμων με την υποχρέωση από την πλευρά τους να τα συντηρούν, να τα επισκευάζουν και να φροντίζουν για την βελτίωση των υποδομών τους, ώστε να είναι ασφαλή τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης αγνοεί πλήρως τους εκπαιδευτικούς (Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων & Προϊστάμενες Νηπιαγωγείων) του Δήμου του αλλά και το συνδικαλιστικό τους όργανο (Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου) και τις αλλεπάλληλες έγγραφες εκκλήσεις μας για συνάντηση και διάλογο μεταξύ μας για τα σωρευμένα και ανεπίλυτα προβλήματα των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, για τα οποία ευθύνες φέρει και η νυν Δημοτική Αρχή, όμως το να μην ακολουθούνται οι νόμιμες διαδικασίες για την χρήση των κτηρίων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων και να αγνοούνται πλήρως οι γνώμες των καθ’ ύλην αρμοδίων εκπαιδευτικών & γονέων σε τόσο σοβαρά ζητήματα ξεπερνά πλέον τα εσκαμμένα.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί του συγκεκριμένου θέματος.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ – ΠΕΥΚΗΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΥΚΗΣ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΥΚΗΣ

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diodia
Όταν είσαι με μοτοσυκλέτα στη Νέα Οδό πληρώνεις αντίτιμο διοδίων ως αυτοκίνητο και επιλέγεις τη Νομική Οδό
Το «λάθος» και η απάντηση της εταιρείας
Όταν είσαι με μοτοσυκλέτα στη Νέα Οδό πληρώνεις αντίτιμο διοδίων ως αυτοκίνητο και επιλέγεις τη Νομική Οδό
ηράκλειο αεροδρόμιο
Δυσεπίλυτος γρίφος η αξιοποίηση του «Νίκος Καζαντζάκης»: Τι θα γίνει όταν λειτουργήσει το Καστέλι; «Θολό» το τοπίο
Ραντεβού τον Σεπτέμβρη δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Δυσεπίλυτος γρίφος η αξιοποίηση του «Νίκος Καζαντζάκης»: Τι θα γίνει όταν λειτουργήσει το Καστέλι; «Θολό» το τοπίο
ΕΚΑΒ τροχαίο
Ιωάννινα: Νεκρός 82χρονος σε τροχαίο-Στο νοσοκομείο 53χρονος και η 15χρονη κόρη του
Το τροχαίο σημειώθηκε ότια το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος, στο οποίο επέβαινε και η 15χρονη κόρη του συγκρούστηκε μετωπικά με Ι.Χ....
Ιωάννινα: Νεκρός 82χρονος σε τροχαίο-Στο νοσοκομείο 53χρονος και η 15χρονη κόρη του