Παραστατίδης
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ/INTIME NEWS
Παραστατίδης: Το Υπουργείο Παιδείας  φαίνεται ότι και σε αυτό το επίπεδο αξιοποιεί τις συγκεκριμένες εξετάσεις για επικοινωνιακούς και όχι  για εκπαιδευτικούς  σκοπούς.  

Σε κατάθεση ερώτησης προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προχώρησε ο Βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Στέφανος Παραστατίδης για τις εξετάσεις της λεγόμενης “Ελληνικής Pisa” που διεξάγονται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και για τον τρόπο αξιοποίησης των αποτελεσμάτων αυτής.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Αθήνα, 13.05.2024

Προς: Τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

ΘΕΜΑ: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ PISA  

 Δημοσιεύθηκε πρόσφατα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διεξαγωγή διαγνωστικών εξετάσεων για τους/ τις μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων και της Γ’ τάξης των Γυμνασίων, σε θέματα που περιέχονται στα προγράμματα σπουδών και στα σχολικά βιβλία των γνωστικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών.  

Πρόκειται για τη λεγόμενη “Ελληνική Pisa” που θεσμοθετήθηκε με το Ν. 4823/21 και διεξάγεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.  

 Στην κοινή υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι, τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων εξετάσεων αξιοποιούνται για βελτιώσεις στα προγράμματα σπουδών και  στο εκπαιδευτικό́ υλικό́, καθώς και για την ανάπτυξη εστιασμένων επιμορφωτικών δράσεων.  

 Ενώ όμως οι διαγνωστικές εξετάσεις έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 2 φορές, δεν προκύπτει από κάπου ότι αυτές αξιοποιούνται  με οποιονδήποτε τρόπο.   

  Το Υπουργείο Παιδείας  φαίνεται ότι και σε αυτό το επίπεδο αξιοποιεί τις συγκεκριμένες εξετάσεις για επικοινωνιακούς και όχι  για εκπαιδευτικούς  σκοπούς.   

  Ερωτάται ο κύριος υπουργός:  

  Έχει γίνει η μελέτη και η εξαγωγή συμπερασμάτων της δεύτερης χρονιάς (2023) διεξαγωγής των διαγνωστικών εξετάσεων και αν ναι γιατί δεν έχει δημοσιοποιηθεί;  

 Με ποιον τρόπο τα δεδομένα και τα συμπεράσματα αυτών των διαγνωστικών εξετάσεων συμβάλλουν στη διαμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών όταν αυτά έχουν ήδη εκπονηθεί, έχουν λάβει ΦΕΚ από το 2022 και είμαστε στην τελική φάση συγγραφής των νέων βιβλίων;  

Έχουν αξιοποιηθεί τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το σχεδιασμό και την υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων για τους εκπαιδευτικούς, όπως αναφέρεται στην κοινή υπουργική απόφαση, και με ποιο συγκεκριμένο τρόπο; Ποια τα συμπεράσματα και σε ποιες ακριβώς επιμορφωτικές δράσεις αξιοποιήθηκαν;  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kyriakos-pierrakakis
Κυριάκος Πιερρακάκης: Το μήνυμα για την ημέρα Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας για την ημέρα Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: «Ανεξαρτήτως κομματικής οπτικής, αν δει κανείς τα γεγονότα καθαυτά, ο...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Το μήνυμα για την ημέρα Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
nosokomeio-meth
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ηθοποιός θετική στον κορονοϊό έκανε βόλτες με διοικητή σε νοσοκομείο και διέσπειρε τον ιό
«Διαφήμιζε την επιπολαιότητα ως πρόληψη» είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ηθοποιός θετική στον κορονοϊό έκανε βόλτες με διοικητή σε νοσοκομείο και διέσπειρε τον ιό