γλυκα κουταλιου
Η συγκομιδή των εσπεριδοειδών και η παρασκευή των γλυκών γίνεται στα πλαίσια των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία»

Μέσα στην εβδομάδα, που μας πέρασε το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θέρμης κατάφερε να τυποποιήσει και φέτος γλυκά κουταλιού από τα εσπεριδοειδή της σχολικής αυλής, που θα δοθούν σαν δώρα σε όσους τους επισκέπτονται και πραγματοποιούν δραστηριότητες στο σχολείο.

Το γλυκό πορτοκάλι (αλλά και το λικέρ) το έφτιαξε η Βάσω Μαντζουράνη, (μητέρα του μαθητή Κ.Κ.) και το γλυκό νεράτζι η καθαρίστρια Ζήνα Καραμανώλη (και γιαγιά της μαθήτριάς Α.Γ.)

γλυκα

Τα εσπεριδοειδή τα μάζεψαν μαθητές του σχολείου, όλο το προηγούμενο διάστημα και το έβαλαν σε βαζάκια. Τα βαζάκια τα πρόσφερε ο γεωπόνος και μελισσοκόμος Γιάννης Μαστρανεστάσης, (πατέρας της μαθήτριάς Α-Μ.Μ.). Θερμές ευχαριστίες και στους τρεις για τη βοήθειά τους !

Η συγκομιδή των εσπεριδοειδών και η παρασκευή των γλυκών γίνεται στα πλαίσια των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», όπου συμμετέχει η Σχολική μας Μονάδα.

γλυκα κουταλιου
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

perpatima_2912019_743.jpeg
Περπάτημα vs Καθιστική ζωή: Πόσα βήματα την ημέρα «ακυρώνουν» τους κινδύνους του γραφείου
Έρευνα: Η κίνηση που σώζει ζωές – Τα 4.500 βήματα ως το πρώτο σκαλοπάτι για γερή καρδιά
Περπάτημα vs Καθιστική ζωή: Πόσα βήματα την ημέρα «ακυρώνουν» τους κινδύνους του γραφείου
skylos
Γιατί ο σκύλος σας επιλέγει συγκεκριμένη γωνιά στο σπίτι; Η ψυχολογία πίσω από την «αγαπημένη θέση»
Πώς οι σκύλοι χαρτογραφούν την άνεση και την ασφάλεια στο σπίτι
Γιατί ο σκύλος σας επιλέγει συγκεκριμένη γωνιά στο σπίτι; Η ψυχολογία πίσω από την «αγαπημένη θέση»