Στο αρχείο η ΕΔΕ κατά του εκπαιδευτικού Βασίλη Μορέλλα! Νίκησε η αλληλεγγύη!
Οι ΔΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης και Ημαθίας αποδέχθηκαν ότι δεν στοιχειοθετείται καμία κατηγορία στα μέλη του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ και στον Β. Μορέλλα περί εξύβρισης, προπηλακισμού του ΧΒ και μελών της ΔΑΚΕ, ούτε ότι υπήρξε τραυματισμός της Θ. Σάρρου και συκοφάντηση του ΧΒ από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ  και έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο.

Στο αρχείο αρχείο τέθηκε η ΕΔΕ που διεξήγαγε η Διεύθυνση Ημαθίας κατά του εκπαιδευτικού Βασίλη Μορέλλα που διώκονταν για την ίδια υπόθεση με αυτήν του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ-Θ, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης αναγκάστηκε, παρά την ΕΔΕ - σκάνδαλο, να την θέσει στο αρχείο διότι αποφάνθηκε ότι «δεν προβαίνει στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης»!

Είχε προηγηθεί η απαλλακτική απόφαση της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, που για την ίδια υπόθεση είχε προχωρήσει στη δίωξη του προεδρείου του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ από τα μέλη του οποίου ζητούσε έγγραφες εξηγήσεις, και αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικής δίωξης του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ-Θ, διότι «δεν στοιχειοθετείται τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος».

Η μεγάλη στήριξη των διωκόμενων από τον κλάδο (1.500 υπογραφές) και η πανελλαδική έκφραση αλληλεγγύης με ψηφίσματα πολλών σωματείων (72), τις διαμαρτυρίες που οργανώθηκαν στις Διευθύνσεις και την αποκαλυπτική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας που κατέγραψε ότι η δίωξη του Βασίλη Μορέλα είναι πολιτική, η αποδοχή που βρήκε από τον κλάδο των εκπαιευτικών και η απαίτηση να σταματήσουν οι διώξεις, ανάγκασαν τους Διευθυντές Διευθύνσεων Ημαθίας και Δυτ. Θεσ/νίκης να θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

Η ανακοίνωση της Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                                         

ΝΙΚΗΣΕ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΔΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΡΕΛΛΑ!

Η αλληλεγγύη νίκησε! Και η ΕΔΕ που διεξήγαγε η Διεύθυνση Ημαθίας κατά του συνάδελφου Βασίλη Μορέλλα που διώκονταν για την ίδια υπόθεση με αυτήν του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ-Θ, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ, τέθηκε στο αρχείο. Η Διεύθυνση αναγκάστηκε, παρά την ΕΔΕ - σκάνδαλο, να την θέσει στο αρχείο διότι αποφάνθηκε ότι «δεν προβαίνει στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης»!

Είχε προηγηθεί η απαλλακτική απόφαση της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, που για την ίδια υπόθεση είχε προχωρήσει στη δίωξη του προεδρείου του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ από τα μέλη του οποίου ζητούσε έγγραφες εξηγήσεις, και αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικής δίωξης του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ-Θ, διότι «δεν στοιχειοθετείται τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος».

Ο συνάδελφος Β. Μορέλλας, όπως και τα μέλη  του προεδρείου της ΕΛΜΕ, Χ. Ζαγανίδης (πρόεδρος), Σ. Φραντζέσκου (αντιπρόεδρος) και Σ. Στεφανίδου (γραμματέας) το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν, όπως έχει ενημερώσει η ΕΛΜΕ τον κλάδο, σε πρωτοφανείς διαδικασίες δίωξης από τις Δ/νσεις Εκπ/σης Ημαθίας και Δυτ. Θεσ/νίκη, o Β. Μορέλλας με διαδικασία ΕΔΕ και τα μέλη του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ με διαδικασία έγγραφων εξηγήσεων για τη στάση τους στη Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022 που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη (Χ.Β.). Η απόλυτη, δηλαδή, εφαρμογή από το κράτος του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζιδάκη με επιδίωξη  κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και την κατάργηση των αρχών της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους.

Η απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβει στις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ για να φιμωθεί η φωνή του σωματείου, δεν πέρασε, όπως δεν θα περάσει και η ποινικοποίηση των αγώνων που επιχειρεί η κυβέρνηση με τις δικαστικές προσφυγές κατά της απεργίας αποχής. Το ίδιο απαράδεκτη είναι και η στάση των Διευθύνσεων που κίνησαν τις διαδικασίες διώξεων, ενώ όφειλαν, με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και των ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ που αφορούν τη διαγραφή του ΧΒ, να βάλουν αμέσως την υπόθεση στο αρχείο.

Η μεγάλη στήριξη των διωκόμενων από τον κλάδο (1.500 υπογραφές) και η πανελλαδική έκφραση αλληλεγγύης με ψηφίσματα πολλών σωματείων (72), τις διαμαρτυρίες που οργανώθηκαν στις Διευθύνσεις και την αποκαλυπτική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας που κατέγραψε ότι η δίωξη του Βασίλη Μορέλα είναι πολιτική, η αποδοχή που βρήκε από τον κλάδο και η απαίτηση να σταματήσουν οι διώξεις, ανάγκασαν τους Διευθυντές Διευθύνσεων Ημαθίας και Δυτ. Θεσ/νίκης να θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες συναδέλφους της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ, τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς από τις άλλες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ από όλη την Ελλάδα, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες από άλλους χώρους δουλειάς, τις δεκάδες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και άλλα σωματεία που δήλωσαν με ψηφίσματα την αλληλεγγύη τους και τη  στήριξή τους και συνέβαλαν καθοριστικά να σταματήσουν οι διώξεις στην ΕΛΜΕ Ημαθίας και στην Ε ΕΛΜΕ-Θ. Η αλληλεγγύη νίκησε! Η αλληλεγγύη θα συμβάλει να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών και σε άλλες Διευθύνσεις και αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Οι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν από τη μαζική συμμετοχή τους στη ΓΣ που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη ότι τα μέλη του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ και ο Β. Μορέλλας ούτε εξύβρισαν, ούτε χτύπησαν τον ΧΒ και μέλη της ΔΑΚΕ. Αντίθετα, υπέστησαν τη βία και τις επιθέσεις του ΧΒ και μελών της παράταξής του που έστειλαν και μέλος του ΔΣ στο νοσοκομείο. Αυτή η επιβεβαιωμένη από εκατοντάδες συναδέλφους αλήθεια, οι μαζικές παραστάσεις στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης, όπως και στη ΔΔΕ Ημαθίας και το κίνημα αλληλεγγύης που εκφράστηκε, ανάγκασαν τις ΔΔΕ να θέσουν την υπόθεση στο αρχείο. Οι ΔΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης και Ημαθίας αποδέχθηκαν ότι δεν στοιχειοθετείται καμία κατηγορία στα μέλη του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ και στον Β. Μορέλλα περί εξύβρισης, προπηλακισμού του ΧΒ και μελών της ΔΑΚΕ, ούτε ότι υπήρξε τραυματισμός της Θ. Σάρρου και συκοφάντηση του ΧΒ από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ  και έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο.

Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν να εκφράζουν τη στήριξή τους στις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και της ΓΣ που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη, προς το ΔΣ της ΕΛΜΕ, τα μέλη του προεδρείου και το συνάδελφο Β. Μορέλλα ενόψει της δίκης που διεξάγεται  στις 29/5/2024 μετά την ψευτομήνυση που έκανε εναντίον τους ο ΧΒ και μέλη της ΔΑΚΕ και για την οποία το ΥΠΑΙΘΑ και οι Διευθύνσεις προχώρησαν στις διώξεις και τα πειθαρχικά. 

Η αλληλεγγύη, όπλο των εργαζομένων, νικά!                                                       

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kriti
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
Δεν έγινε ποτέ ξανά στην Ευρώπη ένας άοπλος ή άθλια εξοπλισμένος λαός, να πολεμήσει άρτια εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους στρατιώτες…
Χανιά: Ο Κρητικός που σκότωσε Γερμανό αλεξιπτωτιστή με μια πέτρα και ο θρυλικός πίνακας στον Γαλατά
sxol_eksoterikou.jpg
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
H υπόθεση αυτή αφορά κοντά  στους 900 μαθητές- Ελληνόπουλα - Τι δήλωσε ο καθηγητής – ερευνητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Θωμάς Γκουδούλας
Γκουδούλας : Στον... «αέρα» σχολικό συγκρότημα 900 ελληνόπουλων στο Μόναχο
μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
ypoyrgeiopaidias_aftodioikisi_9.jpg
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις
Διευκρινίσεις σχετικά με τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Γυμνάσια
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις