xania
«Την Τρίτη 2/4 που εκδικάζεται η Έφεση της ΕΛΜΕ Χανίων καλούμε όλους τους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, την Ένωση Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων καθώς και κάθε πολίτη που λέει «όχι» στον αυταρχισμό του Υπουργείου, έξω από τον χώρο των Δικαστηρίων στις 10:30πμ»

 

Νέα κινητοποίηση στα δικαστήρια των Χανίων οργανώνει αύριο το πρωί η ΕΛΜΕ της πόλης, καθώς  εκδικάζεται η έφεση της ΕΛΜΕ κατά της απόφασης που έκρινε παράνομη την απεργία-αποχή της από την αξιολόγηση, παρόλο που η αγωγή του Δημοσίου ήταν γεμάτη ανακρίβειες.

Η ΕΛΜΕ τονίζει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα της δίκης για να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στέλνοντας μια κατάπτυστη εγκύκλιο με την υπογραφή του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ στα σχολεία, που υποτίθεται «πατάει» στο αποτέλεσμα της δίκης για να καταλήξει ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία δεν μπορούν να κηρύξουν Απεργία – Αποχή.

«Η απάντηση δίνεται την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές από τους πλέον αρμόδιους, τα πρωτοβάθμια σωματεία δηλαδή, καθώς και μόνο η αποστολή της σχετικής εγκυκλίου στα σχολεία ήταν ικανή για να «φουντώσει» τις αποφάσεις των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων. Πλέον, πάνω από 30 ΕΛΜΕ και περίπου 45 ΣΕΠΕ της χώρας έχουν απόφαση για προκήρυξη Απεργίας Αποχής», συμπληρώνει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τη ΕΛΜΕ Χανίων

Το Σάββατο 30/3/2024 η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, που συγκάλεσε η ΟΛΜΕ, πήρε απόφαση για επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από κάθε διαδικασία που συνδέεται με την Ατομική Αξιολόγηση. Αυτή είναι μια απάντηση του κλάδου απέναντι στους εκβιασμούς και στην προσπάθεια εκφοβισμού από το Υπουργείο. Προηγήθηκαν εξαγγελίες από πολλά Πρωτοβάθμια Σωματεία της Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ) για τοπικές προκηρύξεις Α – Α (μαζί και της ΕΛΜΕ Χανίων) οι οποίες αποφασίστηκαν από μαζικότατες ΓΣ.

Η ΕΛΜΕ Χανίων ήταν το πρώτο Πρωτοβάθμιο Σωματείο που προκήρυξε το προηγούμενο διάστημα Α - Α και ήταν επίσης και το πρώτο Πρωτοβάθμιο Σωματείο που το Δημόσιο αποφάσισε να σύρει στα δικαστήρια. Η δίκη ορίστηκε αρχικά για την Παρασκευή 22/3 στις 13:00πμ ενώ η γνωστοποίηση στο Σωματείο έγινε στις 11:00 (μόλις 2 ώρες νωρίτερα!). Στην εξ αναβολής δίκη - παρωδία που ακολούθησε την Τρίτη 26/3 η (αναμενόμενη) απόφαση ήταν καταδικαστική κρίνοντας την Α – Α της ΕΛΜΕ Χανίων ως παράνομη, παρόλο που η αγωγή του Δημοσίου ήταν γεμάτη ανακρίβειες. Η δικαστική απόφαση έχει κι αυτή με τη σειρά της προφανή και εξόφθαλμα λάθη.

Την Παρασκευή 22/3 την αρχική ημέρα εκδίκασης της αγωγής του Δημοσίου κατά της ΕΛΜΕ Χανίων αλλά και την Τρίτη 26/3, υπήρξαν πολύ μεγάλες κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, εργαζομένων και άλλων αλληλέγγυων πολιτών στο χώρο των δικαστηρίων καθώς και πολλά ψηφίσματα συμπαράστασης, ως απόδειξη ότι οι εκβιασμοί δε μας τρομάζουν, αλλά αντιθέτως μας δυναμώνουν.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα της δίκης για να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες στέλνοντας μια κατάπτυστη εγκύκλιο με την υπογραφή του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ στα σχολεία, που υποτίθεται «πατάει» στο αποτέλεσμα της δίκης για να καταλήξει ότι τα πρωτοβάθμια σωματεία δεν μπορούν να κηρύξουν Απεργία – Αποχή. Η απάντηση δίνεται την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές από τους πλέον αρμόδιους, τα πρωτοβάθμια σωματεία δηλαδή, καθώς και μόνο η αποστολή της σχετικής εγκυκλίου στα σχολεία ήταν ικανή για να «φουντώσει» τις αποφάσεις των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων. Πλέον, πάνω από 30 ΕΛΜΕ και περίπου 45 ΣΕΠΕ της χώρας έχουν απόφαση για προκήρυξη Απεργίας Αποχής. Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ με απόφαση της ΓΣ των προέδρων της από τις 30.03 έχει απόφαση για επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής.

Ο αυταρχισμός αυτός δεν θα περάσει!! Καλούμε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 1/4/2024 στις 18.30 μαζί με τον ΣΕΠΕ Χανίων στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χανίων στο 1ο Γυμνάσιο για την ανάδειξη του ζητήματος της ποινικοποίησης των αγώνων, της έντασης του αυταρχισμού, από την πλευρά της κυβέρνησης.

Την Τρίτη 2/4 που εκδικάζεται η Έφεση της ΕΛΜΕ Χανίων καλούμε όλους τους συναδέλφους της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, την Ένωση Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων καθώς και κάθε πολίτη που λέει «όχι» στον αυταρχισμό του Υπουργείου, έξω από τον χώρο των Δικαστηρίων στις 10:30πμ.

Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων μας. Για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης και της αξιοπρέπειας μας ως εκπαιδευτικοί.

Για τον λόγο αυτό η ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύσσει 3ωρη κυλιόμενη διευκολυντική στάση εργασίας (μίας, δύο ή τριών ωρών) την Τρίτη 2/4, στο χρονικό διάστημα 10:00πμ έως 2:00μμ.

xania

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio-deuteris-eukairias-2.jpg
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από 16 έως 25 Ιουνίου 2025 για αποσπάσεις μόνιμων εκπαιδευτικών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Πρόσκληση απόσπασης μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας για το σχολικό έτος 2025-2026
αστυν
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
Ένα βρέφος, μια 41χρονη και ένας 18χρονος μεταξύ των θυμάτων σε αιματηρή συμπλοκή κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Westfest στο Σολτ Λέικ Σίτι
Μακελειό σε φεστιβάλ στη Γιούτα: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από πυροβολισμούς
taksi
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025
Οι γονείς καλούνται να πληρώσουν για πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα, ενώ η Ένωση ζητά άμεση κατάργηση της εισφοράς και διεύρυνση των θέσεων
Ένωση Γονέων Καλαμαριάς κατά του «χαρατσιού» στη θερινή απασχόληση 2025