ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ
Οι εκπαιδευτικοί οργανώνουν νέα Γενική Συνέλευση σήμερα Τετάρτη 27/03, στις 7.00 στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων (πεζόδρομος Κοραή) ζητώντας επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από την ΟΛΜΕ

Κανείς δεν περίμενε κάτι διαφορετικό! Το δικαστήριο των Χανίων στο οποίο προσέφυγε το δημόσιο κατά της τοπικής ΕΛΜΕ, έβγαλε χθες παράνομη την απεργία-αποχή που είχε κηρύξει η ΕΛΜΕ για την αξιολόγηση.

Σε απάντηση, οι εκπαιδευτικοί οργανώνουν νέα Γενική Συνέλευση σήμερα Τετάρτη 27/03, στις 7.00 στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων (πεζόδρομος Κοραή) ζητώντας επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από την ΟΛΜΕ

Η απόφαση αυτή, ωστόσο, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) Χανίων, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ακόμα παραδοχή ότι ο εκφοβισμός και οι απαγορεύσεις είναι το ύστατο όπλο που έχει απομείνει στο Υπουργείο και την Κυβέρνηση απέναντι στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και στα δίκαια αιτήματά τους για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Ολη η ανακοίνωση της ΑΣΕ

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Την Τρίτη 26/3/2024 εκδικάστηκε εξ αναβολής στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων η προσφυγή του ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στην απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία σχετιζόμενη με την «αξιολόγηση» που είχε κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων από τις 15/3. Η απόφαση δεν εξέπληξε κανέναν. Σαν «έτοιμη από καιρό», ανακοινώθηκε η κήρυξη της απεργίας-αποχής παράνομης. Για ακόμη μια φορά, το κράτος επέδειξε την «επιτελική ετοιμότητά» του να καταδικάσει με συνοπτικές διαδικασίες τις διεκδικήσεις και τους αγώνες των σωματείων και των εργαζόμενων.

Η απόφαση αυτή, ωστόσο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ακόμα παραδοχή ότι ο εκφοβισμός και οι απαγορεύσεις είναι το ύστατο όπλο που έχει απομείνει στο Υπουργείο και την Κυβέρνηση απέναντι στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και στα δίκαια αιτήματά τους για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Η τρομοκρατία δεν θα μας λυγίσει!

Οι απαγορεύσεις και τα «εντέλλεσθε» δεν μας φοβίζουν. Αντίθετα, μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας απέναντι στο αυτόνομο, κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς, των χορηγών και της υποχρηματοδότησης. Κλιμακώνουμε τον αγώνα που δίνουμε ως εκπαιδευτικοί για να διατηρήσουμε τον παιδαγωγικό μας ρόλο, τη συλλογική λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, το δικαίωμά μας να μπαίνουμε στην τάξη με ψηλά το κεφάλι! Οι εκπαιδευτικοί σε κοινό μέτωπο με τους γονείς και τους μαθητές μας, θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης, το δικαίωμα των μαθητών μας στη ολόπλευρη μόρφωση, χωρίς περιορισμούς και κατηγοριοποιήσεις!

Απαντάμε στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία του Υπουργείου και της Κυβέρνησης!

Απέναντι στον αυταρχισμό και την προσπάθεια τρομοκράτησης, οι εκπαιδευτικοί και κάθε εργαζόμενος γνωρίζει ποια είναι η απάντηση! Συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας, με οργανωμένη και ενιαία στάση συνεχίζουμε με κάθε μέσο τον αγώνα μας ενάντια στην «αξιολόγηση»!

Για όλα τα παραπάνω αποφασίζουμε συλλογικά να δυναμώσουμε τον αγώνα. Να μην κάνουμε πίσω! Δε θα μας λυγίσει η τρομοκρατία!

1. Αποφασίζουμε συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 17/4 και καλούμε τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ άμεσα να αποφασίσουν απεργία και να πάρουν μέτρα για την επιτυχία της.

2. Προχωράμε σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28/3 στο ΥΠΑΙΘΑ και σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

3. Οργανώνουμε σε Πανελλαδική σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ την Κυριακή 31/3 στην Αθήνα.

4. Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουν τους χιλιάδες συναδέλφους που επιθυμούν και απαιτούν να συνεχιστεί ο αγώνας που δίνουμε. Να προχωρήσουν σε συνέχιση της Απεργίας – Αποχής με όλα τα μέσα και τους τρόπους που αυτή μπορεί να προκηρυχθεί ξανά. Τώρα είναι πιο κρίσιμο από ποτέ ο αγώνας να κρατηθεί ανοιχτός ΕΝΙΑΙΑ και ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ!

  • Όλοι και όλες συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 27/03, 7.00 μ.μ. στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων (πεζόδρομος Κοραή).

  • Απαιτούμε την επαναπροκήρυξη της Απεργίας – Αποχής από την ΟΛΜΕ!

Ο αγώνας τώρα είναι στα χέρια των εκπαιδευτικών!

Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γαζα
Τα πιο αβάσταχτα «μαμά»
Κι όταν, στα δύσκολα, συρρικνώνομαι κι αναζητώ την αγκαλιά, τις δίχως προϋποθέσεις, πιο αφειδώλευτης αγάπης κι όταν τις νύχτες του χειμώνα, βρέχει...
Τα πιο αβάσταχτα «μαμά»