Εκπαίδευση
Η ενημέρωση σχετικά με τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΕΠ

Ενημερωτικό σημείωμα αναφορικά με τις συνεδριάσεις του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) για τη διενέργεια των των Μεταθέσεων των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το 2024, κοινοποίησαν οι Αιρετοί στο ΚΥΣΕΕΠ Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλης Βούγιας, σύμφωνα με το especial.gr.

Η ενημέρωση

«Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 θα ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) για τη διενέργεια των Μεταθέσεων των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το 2024.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της συνεδρίασης του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ) την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 είναι τα ακόλουθα:

Θέμα 1ο: «Εξέταση των αιτήσεων μετάθεσης μελών του ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2023-2024»

Α. Ένταξη σε ειδικές κατηγορίες μετάθεσης

Β. Εξέταση αμφισβητούμενων περιπτώσεων

Θέμα 2ο: Εξέταση ανάκλησης αιτήσεων μετάθεσης

Θέμα 3ο: Εξέταση απόσπασης μέλους ΕΕΠ

Νέες οργανικές ΕΕΠ-ΕΒΠ

Υπενθυμίζουμε ότι αναφορικά με τη νομοθέτηση των 1.555 νέων οργανικών θέσεων των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) η διάταξη που αφορούσε στη σύσταση τους με την κατανομή αυτών ανά κλάδο, είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘΑ «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου-Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», όταν αυτό ήταν να τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση και για άγνωστο λόγο απεσύρθη την τελευταία στιγμή. 

Αν τελικά υπάρξει νομοθέτηση των νέων οργανικών θέσεων θα τη δούμε σε επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, όπως δήλωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στη συνάντηση της 5ης Μαρτίου 2024, με αντιπροσωπεία μελών των Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αλλά και Περιφερειακών Συλλόγων.

Υπηρεσιακές Μεταβολές και μόνιμοι διορισμοί στα ΚΕΔΑΣΥ 

Στο άρθρο 165 του νόμου 5094/2024, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α 39/13-3-2024, «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων και άλλες διατάξεις», περιέχεται διάταξη για το προσωπικό των Κέντρων Διεπιστηµονικής Αξιολόγησης, Συµβουλευτικής και Υποστήριξης, με την οποία προβλέπεται διαγραφή της φράσης «εφόσον έχουν συμπληρώσει διδακτική υπηρεσία οκτώ (8) τουλάχιστον ετών, από τα οποία τρία (3) τουλάχιστον έτη σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.), ή ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.» της παρ. 3 του άρθρου 15 του ν. 4823/2021και προστίθεται η δυνατότητα του διορισμού για την κάλυψη των θέσεων.

Όμως η ισχύς του άρθρου 165 αρχίζει από την 1η Σεπτεμβρίου 2024. 

Οι Αιρετοί στο ΚΥΣΕΕΠ 

Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγιας»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο