vouli
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | INTIME
Οι τοποθετήσεις των βουλευτών για ΕΕΠ-ΕΒΠ και προϋπηρεσία στα ΚΕΔΑΣΥ

Σε θέματα που αφορούν την Ειδική Αγωγή αλλά και την αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών, αναφέρθηκαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ιωάννης Δελής και της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη.

Κατά τις τοποθετήσεις τους στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (ΕΜΥ) της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘΑ «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», ζητήθηκε η απόσυρση των άρθρων 166 και 165. 

Δελής: «Το ΥΠΑΙΘΑ να προβεί σε μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή»

Αναφερόμενος στο άρθρο 166 του νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει την εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (Τ.Θ.Δ.Δ.) στις προαγωγικές εξετάσεις της Α’, Β’ τάξης κάθε τύπου Λυκείου και της Γ’ τάξης του Λυκείου του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) και στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ τάξης κάθε τύπου Λυκείου, καθώς και της Δ’ τάξης του Λυκείου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ, ζήτησε την απόσυρση αυτής της διάταξης, χαρακτηρίζοντας την ως απαράδεκτη καθότι εισάγει τον ανταγωνισμό και στους μαθητές που φοιτούν σε σχολεία Ειδικής Αγωγής.  

Επιπροσθέτως ζήτησε από το ΥΠΑΙΘΑ να προβεί σε μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, καλύπτοντας όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους κλάδους του ΕΕΠ-ΕΒΠ τους οποίους ανέφερε ονομαστικά. 

Tζούφη: Αντίθετη με την απάλειψη 8χρονης εμπειρίας στα ΚΕΔΑΣΥ

«Η πλειοψηφία των φορέων που καλέστηκε στη Βουλή απορρίπτει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια» σημείωσε η Μερόπη Τζούφη, τονίζοντας την αντίθεση σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας και των φοιτητών. Όπως ανέφερε η εισηγήτρια της Νέας Αριστεράς, «η κυβέρνηση έχει ως μόνους συνοδοιπόρους τον ΣΕΒ και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, φορείς-θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων».

Aναφέρθηκε και στη διάταξη του άρθρου 165 του νομοσχεδίου για τους διορισμούς στα ΚΕΔΑΣΥ, αναφέροντας ότι είναι αντίθετη  με την απάλειψη της πρόβλεψης για προαπαιτούμενο διδακτικής υπηρεσίας οκτώ (8) τουλάχιστον ετών, καθότι η συγκεκριμένη δομή χρειάζεται εμπειρία.  

Αναφορικά με τα άρθρα που αφορούν τα δημόσια ΑΕΙ, η εισηγήτρια της Νέας Αριστεράς υπογράμμισε πως πρόκειται για διατάξεις που «προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα του νόμου Κεραμέως, χωρίς να προσδίδουν τίποτα το αναπτυξιακό στα δημόσια ΑΕΙ». Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε την κυβέρνηση για συνέχιση της οικονομικής και στελεχιακής ασφυξίας της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και τον περαιτέρω περιορισμό της εσωτερικής δημοκρατίας στα ιδρύματα.

Μιλώντας για τα άρθρα που αφορούν στο ΔΠΘ, η βουλευτής Ιωαννίνων είπε πως «πρόκειται για ρυθμίσεις που ενισχύουν το Δημοκρίτειο, κατακρεουργούν όμως και υποβαθμίζουν το Διεθνές Πανεπιστήμιο». Σημείωσε ότι «κανένα νέο τμήμα δεν προστίθεται στον ακαδημαϊκό χάρτη, προβλέπεται μόνον η μετεγκατάσταση, η μετονομασία και η υποβάθμιση ορισμένων Τμημάτων». Μάλιστα ανέφερε πως «παρά τις διακηρύξεις του υπουργείου, οι αποφάσεις βαραίνουν πλήρως τον υπουργό, χωρίς εμπλοκή της ΕΘΑΑΕ που θεσμοθετήθηκε για να αξιολογεί, να πιστοποιεί και να γνωμοδοτεί τέτοιου είδους μεταβολές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...