εεπ-εβπ
Δικαιολογία: Νομοτεχνικά ζητήματα των συναρμόδιων Yπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, «πάγωσαν» τη διαδικασία κατάθεσης της διάταξης των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ και οδήγησαν στην αφαίρεσή της από το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια

Σε επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα περιληφθεί η διάταξη για τη σύσταση των νέων 1.555 οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ εφόσον τελικά δεν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Αυτό δήλωσαν εκπρόσωποι του ΥΠΑΙΘΑ μετά από παράσταση διαμαρτυρίας σε συνάντηση που είχαν την περασμένη Δευτέρα με μέλη του Δ.Σ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και Περιφερειακών Συλλόγων ΕΕΠ-ΕΒΠ, σύμφωνα με ανάρτηση του especial.gr. Οι εκπαιδευτικοί ενημερώνουν με κοινή τους ανακοίνωση για όσα συζητήθηκαν.

Η κοινή ανακοίνωση με το τι ειπώθηκε στη συνάντηση

Τη Δευτέρα 4/03/2024 μετά από κάλεσμα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, πραγματοποιήθηκε Παράσταση Διαμαρτυρίας από μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη μη σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ/ΕΒΠ.

Στη συνέχεια  υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπείας μελών των Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αλλά και Περιφερειακών Συλλόγων με στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ και συγκεκριμένα του Προέδρου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και Αντιπροέδρου του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας Χρήστου Βουλιώτη, του Ταμία του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Βασίλη Ηλιόπουλου, του μέλους του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Αρετής Βασταρούχα, της Προέδρου του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Τριανταφυλλιάς Αρβανίτη, της Ταμία του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρ. & Δυτ. Μακεδονίας Αννας Μπαξεβάνη και του Αιρετού στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΚΥΣΕΕΠ) του Υπ. Παιδείας και Προέδρου του ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας Βασίλη Βούγια.

Από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου παρέστησαν οι κ.κ Ι. Κατσαρός, Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας και ΕΑΕ του ΥΠΑΙΘΑ, Π. Μαρινάκος, από το Γραφείο του Υπουργού ΠΑΙΘΑ κου Κυριάκου Πιερρακάκη, Γ. Δεστές, Διευθυντής του Γραφείου του Γ.Γ. ΥΠΑΙΘΑ, Ι. Μπουσδούνης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) του ΥΠΑΙΘΑ και Α. Παπακωνσταντίνου, από το Γραφείο του Γ.Γ. ΥΠΑΙΘΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και αφού έγινε πλήρης τοποθέτηση των εκπροσώπων των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ επί του ιστορικού της διαδικασίας σύστασης νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ έως σήμερα, όπου η διάταξη που αφορά στη σύσταση των νέων 1.555 οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ – ΕΒΠ, με την κατανομή αυτών ανά κλάδο, η οποία είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘΑ «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου-Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», όταν αυτό ήταν να τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση – για άγνωστο λόγο – απεσύρθη την τελευταία στιγμή.

Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ τοποθετήθηκαν επί του θέματος ως εξής:

Νομοτεχνικά ζητήματα των συναρμόδιων Yπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών, «πάγωσαν» τη διαδικασία κατάθεσης της διάταξης των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ και οδήγησαν στην αφαίρεσή της από το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια.

Από πλευράς του το Υπουργείο Παιδείας, έχει καταθέσει τεκμηριωμένες εκθέσεις για την αναγκαιότητα της σύστασης οργανικών θέσεων, καθώς και ότι άλλο επιπρόσθετο έχει ζητηθεί από τα συναρμόδια Yπουργεία, τα οποία παρέμειναν στη θέση τους για τη μη συμπερίληψη της συγκεκριμένης διάταξης.

Aυτή τη στιγμή το ΥΠΑΙΘΑ κατέθεσε εκ νέου συμπληρωματικά στοιχεία επί της διάταξης για τις νέες οργανικές, αναμένοντας την επίλυση των όποιων ζητημάτων καθυστερούν την κατάθεση της διάταξης.

Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες στο εν λόγω νομοσχέδιο η διάταξη να συμπεριληφθεί σε επόμενο νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘΑ.

Σε περίπτωση που συμπεριληφθεί η διάταξη για τις νέες οργανικές το ΥΠΑΙΘΑ, θα παρατείνει την εξέταση και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Μεταθέσεων ΕΕΠ/ΕΒΠ μέχρι τις 30/03/2024.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο