pierrakakis
Η αγωγή θα συζητηθεί αύριο (13/03) το μεσημέρι

Νέα αγωγή κατέθεσε σήμερα (12/03) ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κατά της ΔΟΕ για την απεργία-αποχή, την οποία κήρυξε την περασμένη εβδομάδα.

Η αγωγή έχει προσδιορισθεί να συζητηθεί για αύριο Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι.

Δείτε εδώ το εξώδικο

H προκήρυξη της ΔΟΕ για την απεργία - αποχή

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει, για μια ακόμη φορά, τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα οι οποίοι συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή ενάντια στην αντιπαιδαγωγική – αντεπιστημονική ατομική «αξιολόγηση» του νόμου 4823/21 και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., στράφηκε με αγωγή και κατά της απεργίας-αποχής που είχε κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στηρίζοντας τον αγώνα Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε., αποκαλύπτοντας την απόλυτη ένδεια παιδαγωγικών επιχειρημάτων υπέρ του αντιεκπαιδευτικού νομοθετικού πλαισίου επιβολής της «αξιολόγησης».

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου με σκεπτικό όχι μόνο νομικό αλλά και με «άποψη» για την ουσία των διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών, υποστηρικτική της «αξιολόγησης» του ν.4823/21, έκρινε πως η απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «συνιστά πολιτική απεργία, η οποία είναι παράνομη και καταχρηστική».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μετά από αυτήν την εξέλιξη, υλοποιώντας την από 5/3/2024 ομόφωνη απόφασή του, προχώρησε στην κήρυξη νέας απεργίας-αποχής, την οποία και κοινοποίησε σήμερα με εξώδικο στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν (και στη συνέχεια να πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα), το νέο έντυπο συμμετοχής στη νέα απεργία-αποχή που κήρυξε η Δ.Ο.Ε. τονίζοντας πως καμιά συνέπεια δεν υπήρξε, για κανένα/καμία συνάδελφο, με την έως τώρα μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή.

Τονίζουμε, επίσης, ότι , συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση διδασκαλιών των συναδέλφων από αξιολογητές.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους/τις λειτουργούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συνεχίσουν να πορεύονται τον δρόμο του αγώνα, με βάση τον αγωνιστικό του σχεδιασμό που οργανώνεται και ανακοινώνεται βήμα βήμα, μέχρι να αναγκάσουμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αποσύρει όλα τα αντιδραστικά νομοθετήματα και να δεχθεί τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο, για τη θωράκιση του δημόσιου σχολείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vaseis20150905.jpg
Πανελλαδικές 2024: Πτώση βάσεων από Φυσική, Ιστορία - Ανάλυση για όλα τα πεδία
Με βάση τον υψηλό πήχη δυσκολίας των φετινών θεμάτων, εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι δύσκολα οι περιζήτητες σχολές θα διατηρήσουν τις βάσεις τους και...
Πανελλαδικές 2024: Πτώση βάσεων από Φυσική, Ιστορία - Ανάλυση για όλα τα πεδία
ΣΧΟΛΕΙΑ 1.jpg
Σχετικά με την πάγια προκαταβολή 500 ευρώ στους διευθυντές των σχολείων: Τι κιμπαριλίκια είναι αυτά, τι κουβαρνταλίκια!!!
"Από την πάγια προκαταβολή μπορεί να αντιμετωπίζεται οποιαδήποτε δαπάνη σχετίζεται με τις λειτουργικές ανάγκες της σχολικής μονάδας"
Σχετικά με την πάγια προκαταβολή 500 ευρώ στους διευθυντές των σχολείων: Τι κιμπαριλίκια είναι αυτά, τι κουβαρνταλίκια!!!