pierrakakis
Η αγωγή θα συζητηθεί αύριο (13/03) το μεσημέρι

Νέα αγωγή κατέθεσε σήμερα (12/03) ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, κατά της ΔΟΕ για την απεργία-αποχή, την οποία κήρυξε την περασμένη εβδομάδα.

Η αγωγή έχει προσδιορισθεί να συζητηθεί για αύριο Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι.

Δείτε εδώ το εξώδικο

H προκήρυξη της ΔΟΕ για την απεργία - αποχή

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει, για μια ακόμη φορά, τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα οι οποίοι συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή ενάντια στην αντιπαιδαγωγική – αντεπιστημονική ατομική «αξιολόγηση» του νόμου 4823/21 και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., στράφηκε με αγωγή και κατά της απεργίας-αποχής που είχε κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στηρίζοντας τον αγώνα Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε., αποκαλύπτοντας την απόλυτη ένδεια παιδαγωγικών επιχειρημάτων υπέρ του αντιεκπαιδευτικού νομοθετικού πλαισίου επιβολής της «αξιολόγησης».

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου με σκεπτικό όχι μόνο νομικό αλλά και με «άποψη» για την ουσία των διεκδικήσεων των εκπαιδευτικών, υποστηρικτική της «αξιολόγησης» του ν.4823/21, έκρινε πως η απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «συνιστά πολιτική απεργία, η οποία είναι παράνομη και καταχρηστική».

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μετά από αυτήν την εξέλιξη, υλοποιώντας την από 5/3/2024 ομόφωνη απόφασή του, προχώρησε στην κήρυξη νέας απεργίας-αποχής, την οποία και κοινοποίησε σήμερα με εξώδικο στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν (και στη συνέχεια να πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα), το νέο έντυπο συμμετοχής στη νέα απεργία-αποχή που κήρυξε η Δ.Ο.Ε. τονίζοντας πως καμιά συνέπεια δεν υπήρξε, για κανένα/καμία συνάδελφο, με την έως τώρα μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή.

Τονίζουμε, επίσης, ότι , συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση διδασκαλιών των συναδέλφων από αξιολογητές.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους/τις λειτουργούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συνεχίσουν να πορεύονται τον δρόμο του αγώνα, με βάση τον αγωνιστικό του σχεδιασμό που οργανώνεται και ανακοινώνεται βήμα βήμα, μέχρι να αναγκάσουμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αποσύρει όλα τα αντιδραστικά νομοθετήματα και να δεχθεί τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο, για τη θωράκιση του δημόσιου σχολείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θεοφάνεια ή Θεοφάνια; Τι απαντά ο Γιώργος Μπαμπινιώτης

«Άρουρα»: Tι σημαίνει η αρχαία λέξη και τι περιγράφει;

Σαρώνει ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ το Γενάρη του 2026 η πιο εύκολη Πιστοποίηση Ιταλικών για το ΑΣΕΠ

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ
«Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία»: Οι επίμονες δηλώσεις Τραμπ, η οργή της Δανίας και το γεωπολιτικό παιχνίδι στην Αρκτική
Γιατί θέλει διακαώς τη Γροιλανδία ο Ντόναλντ Τραμπ: Η ιστορία του νησιού με τους σπάνιους πόρους
«Χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία»: Οι επίμονες δηλώσεις Τραμπ, η οργή της Δανίας και το γεωπολιτικό παιχνίδι στην Αρκτική
Συνταξιούχοι
Πρόωρη σύνταξη με βαρύ τίμημα: Πώς η ανεργία «ροκανίζει» τις συντάξεις και οδηγεί σε μόνιμες περικοπές
Ποιοι επιλέγουν πρόωρη σύνταξη: Οι μειωμένες αποδοχές και τα πέναλτι
Πρόωρη σύνταξη με βαρύ τίμημα: Πώς η ανεργία «ροκανίζει» τις συντάξεις και οδηγεί σε μόνιμες περικοπές
ΑΓΡΟΤΕΣ
Αγροτικές κινητοποιήσεις: «Χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις, τα μπλόκα δεν ανοίγουν» - Σήμερα το «τελικό πακέτο» της κυβέρνησης
Σήμερα ανακοινώνεται το πακέτο μέτρων για τον πρωτογενή τομέα
Αγροτικές κινητοποιήσεις: «Χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις, τα μπλόκα δεν ανοίγουν» - Σήμερα το «τελικό πακέτο» της κυβέρνησης
Ντόναλντ Τραμπ
«Στη Μελάνια δεν αρέσει καθόλου αυτό»: Τα απαράδεκτα σχόλια του Τραμπ για τρανς αθλήτριες και Μαδούρο
«Στη Μελάνια δεν αρέσει καθόλου αυτό»: Οι χορευτικές κινήσεις του Τραμπ με ειρωνείες για τις τρανς αθλήτριες και τον Μαδούρο
«Στη Μελάνια δεν αρέσει καθόλου αυτό»: Τα απαράδεκτα σχόλια του Τραμπ για τρανς αθλήτριες και Μαδούρο