ε ελμε
Ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σχετικά με την απόφαση της γενικής συνέλευσης της 7ης Μαρτίου

Με ανακοίνωση της η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ενημερώνει σχετικά με όσα αποφασίστηκαν στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου.

«Μετά την απαλλαγή  των διωκόμενων μελών του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ από  λόγους δίωξής τους, διότι «δεν στοιχειοθετείται τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος», όπως ενημέρωσε η Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο αγώνας μας συνεχίζεται με την απαίτηση να μην υπάρξει καμία ποινή για τον συνάδελφο Βασίλη Μορέλλα ο οποίος διώκεται με ΕΔΕ από τη Διεύθυνση Ημαθίας για την ίδια υπόθεση», τονίζεται.

Όπως αναφέρεται, ο Βασίλης Μορέλλας είναι σε διαδικασία ΕΔΕ και διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τις αποφάσεις και τις διαδικασίες της ΓΣ και του σωματείου.

Τέλος καλείται ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ημαθίας να σταματήσει την πειθαρχική δίωξη του Βασίλη Μορέλλα και ανακοινώνεται η πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση

«Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΔΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Β. ΜΟΡΕΛΛΑ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/3, 2.30μμ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Μετά την απαλλαγή  των διωκόμενων μελών του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ από  λόγους δίωξής τους, διότι «δεν στοιχειοθετείται τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος», όπως ενημέρωσε η Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο αγώνας μας συνεχίζεται με την απαίτηση να μην υπάρξει καμία ποινή για τον συνάδελφο Βασίλη Μορέλλα ο οποίος διώκεται με ΕΔΕ από τη Διεύθυνση Ημαθίας για την ίδια υπόθεση. Τα μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕ, το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν, όπως έχει ενημερώσει η ΕΛΜΕ τον κλάδο, σε πρωτοφανή διαδικασία δίωξης από τη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και διατάχθηκαν να απολογηθούν εγγράφως για τη στάση τους στη Γενική Συνέλευση στις 4-5-2022 που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη (Χ.Β.).

Οι διώξεις πρέπει να σταματήσουν τώρα και στην Ημαθία! Η Διεύθυνση να θέσει και εκεί στο αρχείο την πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Δεν μπορεί να μη στοιχειοθετούνται πειθαρχικά παραπτώματα στη Θεσ/νίκη και να βρίσκεται σε ΕΔΕ ο Β. Μορέλλας  για την ίδια υπόθεση, ούτε να γίνουν αποδεκτές μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες.

Η αλληλεγγύη νίκησε και συνέβαλε καθοριστικά να σταματήσουν οι διώξεις στη Β/θμια Εκπ/ση Δυτικής Θεσσαλονίκης! Η αλληλεγγύη θα συμβάλει να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών και σε άλλες Διευθύνσεις και αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Οι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν από τη μαζική συμμετοχή στη ΓΣ που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη ότι τα μέλη του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ και ο Βασίλης Μορέλλας ούτε εξύβρισαν, ούτε χτύπησαν κανέναν. Αντίθετα, υπέστησαν τη βία και τις επιθέσεις του ΧΒ και μελών της παράταξής του, που αφού τους απείλησαν  και τους επιτέθηκαν, έστειλαν μέλος του ΔΣ στο νοσοκομείο. Αν κανένας λόγος δίωξης δεν συντρέχει για τα μέλη του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ που αντιμετώπιζαν πλήθος ψευδών κατηγοριών, είναι προφανές ότι καμία κατηγορία δεν μπορεί να στηριχτεί κατά του Βασίλη Μορέλλα που διώκεται με την  κατηγορία ότι εξύβρισε τον ΧΒ και τα μέλη της ΔΑΚΕ, ενώ είναι οι ίδιοι που τον εξύβρισαν, του επιτέθηκαν και τον απείλησαν για τη ζωή του. Πρόκειται για την ίδια υπόθεση για την οποία η Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης αποδέχθηκε ότι δεν στοιχειοθετείται καμία κατηγορία σε βάρος του προεδρείου της ΕΛΜΕ και του Β. Μορέλλα.

Ο Διευθυντής εκπαίδευσης Ημαθίας αρνήθηκε να εξαιρέσει από τη διαδικασία της ΕΔΕ τη Διευθύντρια σχολείου που τη διενεργεί, η οποία, όπως κατήγγειλε η ΕΛΜΕ Ημαθίας, μόνο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δεν του ζήτησε να καταθέσει κατά τη διαδικασία της ΕΔΕ! Έφτασε στο σημείο να ζητάει να μάθει για τη συνδικαλιστική του δράση, τη στάση του για την αξιολόγηση, τους μέντορες, συντονιστές και άλλα ζητήματα που δεν έχουν σχέση με το δήθεν κατηγορητήριο που του προσάπτουν και είναι παρόμοιο με αυτό κατά των μελών του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ-Θ.    

Ο Βασίλης Μορέλλας είναι σε διαδικασία ΕΔΕ και διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τις αποφάσεις και τις διαδικασίες της ΓΣ και του σωματείου. Επιδιώκουν να επιβάλλουν κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να υιοθετήσει το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ημαθίας που στηρίζει το συνάδελφο Β. Μορέλλα. Να πάρει απόφαση στήριξης, νομική, οικονομική και κάθε άλλη της Ε ΕΛΜΕ, της ΕΛΜΕ Ημαθίας και άλλων ΕΛΜΕ που υπερασπίζονται και υλοποιούν αποφάσεις του κλάδου και των σωματείων μας.  

Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν να υπογράφουν το κείμενο στήριξης των διωκόμενων και να απαιτήσουν να σταματήσει η δίωξη και του Β. Μορέλλα, καθώς και τις ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και άλλα σωματεία να συνεχίσουν τα ψηφίσματα αλληλεγγύης και στήριξης.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών σε Πειραιά, Αθήνα και σε άλλους νομούς, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και στις δράσεις και πρωτοβουλίες που αποφασίζονται με αποφάσεις των σωματείων μας. 

Καλούμε το Διευθυντή Εκπαίδευσης Ημαθίας να σταματήσει τώρα την πειθαρχική δίωξη κατά του Βασίλη Μορέλλα, να τον απαλλάξει από κάθε κατηγορία και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, όπως συνέβη για την ίδια υπόθεση στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Η αλληλεγγύη, όπλο των εργαζομένων, νικά!»

ε ελμε

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα