δασκαλοσ
Οι διώξεις πρέπει να σταματήσουν τώρα και στην Ημαθία! Η Διεύθυνση, σε παράσταση που πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΜΕ Ημαθίας και στην οποία συμμετείχαν και ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, συνεχίζει την πειθαρχική δίωξη κατά του εκπαιδευτικού Βασίλη Μορέλλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ.

Η Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, μετά τη μεγάλη στήριξη των διωκόμενων και της ΕΛΜΕ από τον κλάδο (1.500 υπογραφές) και την πανελλαδική έκφραση αλληλεγγύης με τα ψηφίσματα πολλών σωματείων (72), τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε πέντε διαμαρτυρίες στη Διεύθυνση που οργανώθηκαν από τις ΕΛΜΕ για να σταματήσουν οι διώξεις, δεν τόλμησε να συνεχίσει τη δίωξη και ενημέρωσε εγγράφως τα μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕ ότι δεν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικής δίωξής τους, διότι «δεν στοιχειοθετείται τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος».

Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση του αγώνα που δίνει η ΕΛΜΕ για υπεράσπιση αξιών και αρχών που καθορίζουν τη δράση της και υπεράσπιση των συνδικαλιστικών διαδικασιών των ΓΣ και των αποφάσεων των σωματείων.

Τα μέλη  του προεδρείου της ΕΛΜΕ, Χρήστος Ζαγανίδης (πρόεδρος), Σίσσυ Φραντζέσκου (αντιπρόεδρος) και Σοφία Στεφανίδου (γραμματέας) το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν, όπως έχει ενημερώσει η ΕΛΜΕ τον κλάδο, σε πρωτοφανή διαδικασία δίωξης από τη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και διατάχθηκαν να απολογηθούν εγγράφως για τη στάση τους στη Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022 που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη (Χ.Β.).

Στην ανακοίνωσή της η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σημειώνει: «Νίκησε η αλληλεγγύη! Στο αρχείο η πειθαρχική δίωξη του Προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ»

Η ανακοίνωση της Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                                         

ΝΙΚΗΣΕ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ! ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΔΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Β. ΜΟΡΕΛΛΑΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ  

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6/3, 2.30μμ, ΣΤΗ ΔΔΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

Τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ έως 2μμ και χρήση από συναδέλφους (1, 2 ή 3 ωρών). Η ΕΛΜΕ θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης, αναχώρηση στις 1.15μμ από το 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης

Η Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, μετά τη μεγάλη στήριξη των διωκόμενων και της ΕΛΜΕ από τον κλάδο (1.500 υπογραφές) και την πανελλαδική έκφραση αλληλεγγύης με τα ψηφίσματα πολλών σωματείων (72), τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε πέντε διαμαρτυρίες στη Διεύθυνση που οργανώθηκαν από τις ΕΛΜΕ για να σταματήσουν οι διώξεις, δεν τόλμησε να συνεχίσει τη δίωξη και ενημέρωσε εγγράφως τα μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕ ότι δεν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικής δίωξής τους, διότι «δεν στοιχειοθετείται τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος». Τα μέλη  του προεδρείου της ΕΛΜΕ, Χρήστος Ζαγανίδης (πρόεδρος), Σίσσυ Φραντζέσκου (αντιπρόεδρος) και Σοφία Στεφανίδου (γραμματέας) το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν, όπως έχει ενημερώσει η ΕΛΜΕ τον κλάδο, σε πρωτοφανή διαδικασία δίωξης από τη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και διατάχθηκαν να απολογηθούν εγγράφως για τη στάση τους στη Γενική Συνέλευση στις 4/5/2022 που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη (Χ.Β.).

Ευχαριστούμε τους εκατοντάδες συναδέλφους της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ, τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς από τις άλλες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ από όλη την Ελλάδα, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες από άλλους χώρους δουλειάς, τις δεκάδες ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ και άλλα σωματεία που δήλωσαν με ψηφίσματα την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους και συνέβαλαν καθοριστικά να σταματήσουν οι διώξεις στην Ε ΕΛΜΕ-Θ. Έστειλαν ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα έλεγχο και εποπτεία των ΓΣ και των συνδικαλιστικών διαδικασιών των σωματείων από το κράτος. Καμία εφαρμογή του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζηδάκη και καμία προσπάθεια νομιμοποίησής του από τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, ούτε να περάσει!

Η απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβει στις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ για να φιμωθεί η φωνή του σωματείου, δεν πέρασε! Η προσπάθεια ελέγχου των διαδικασιών της ΓΣ που έρχεται να συμπληρώσει το καθεστώς αυταρχισμού που βιώνει η εκπαίδευση με τις απαγορεύσεις, τις συνεχείς απειλές και τον εκφοβισμό, την πολιτική που οδηγεί τις απεργίες στα δικαστήρια, τις βγάζει παράνομες και ποινικοποιεί τους αγώνες και έρχεται να συμπληρώσει την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική με στόχο όλες και όλους εμάς, δεν πρόκειται να μας υποτάξει!

Το ίδιο απαράδεκτη είναι και η στάση της Διεύθυνσης που άρχισε τις διώξεις και μάλιστα με εν κρυπτώ διαδικασίες, αντί της άμεσης ενημέρωσης της ΕΛΜΕ και των μελών του προεδρείου από τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά την παρέμβαση του ΥΠΑΙΘΑ στις διαδικασίες της ΓΣ της ΕΛΜΕ. Όφειλε, με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και των ΓΣ που αφορούν τη διαγραφή του ΧΒ, με τις οποίες είναι ενημερωμένοι οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη της ΕΛΜΕ, να βάλει αμέσως την υπόθεση στο αρχείο.

Η Διεύθυνση, όχι μόνο δεν λειτούργησε, προτάσσοντας στο ρόλο της εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, αλλά σε όλες τις διαμαρτυρίες των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ που έγιναν από τον Νοέμβριου μέχρι που βγήκε η απόφαση δικαίωσης για το προεδρείο και την ΕΛΜΕ, απέκρυπτε ότι από το Σεπτέμβριο του 2023 ήταν ενημερωμένη με τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου, αρνιότανε να αποδεχθεί το αίτημα της ΕΛΜΕ να βάλει την υπόθεση στο αρχείο και το μόνο που επαναλάμβανε ήταν ότι θα ενημερωθούμε υπηρεσιακώς. Αναγκάστηκε να αλλάξει τη στάση της και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο μπροστά στη μεγάλη υποστήριξη που έδωσε ο κλάδος υπογράφοντας μαζικά το κείμενο στήριξης, καθώς και τις μαζικές αποφάσεις αλληλεγγύης και στήριξης των διωκόμενων και της ΕΛΜΕ από τα σωματεία.      

Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση του αγώνα που δίνει η ΕΛΜΕ για υπεράσπιση αξιών και αρχών που καθορίζουν τη δράση της και υπεράσπιση των συνδικαλιστικών διαδικασιών των ΓΣ και των αποφάσεων των σωματείων. Ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο την ίδια την απόφαση της ΓΣ που διέγραψε τον Χ.Β. από μέλος της για αυταρχική, εργοδοτική και απρεπή συμπεριφορά απέναντι στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα (ΔΑ), οι οποίες τον κατήγγειλαν με τρεις ομόφωνες αποφάσεις τους, καθώς και για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού της Ε’ ΕΛΜΕ (πλαστογράφηση αποφάσεων του ΔΣ για τον ορισμό του στο ΔΑ, κ.ά.). Στη ΓΣ που τον διέγραψε δημιούργησε μαζί με μέλη της ΔΑΚΕ πρωτοφανή και βίαια επεισόδια με επιθέσεις κατά μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ για να διαλύσουν τη Γενική Συνέλευση. Ακριβώς επειδή δεν κατάφεραν να διαλύσουν τη ΓΣ, η οποία ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και διέγραψε τον Χ.Β. από μέλος της ΕΛΜΕ με 91 ψήφους υπέρ και 21 κατά σε μυστική ψηφοφορία, ξεκίνησαν ένα μπαράζ δικαστικών προσφυγών κατά της ΕΛΜΕ, μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ και κατά συναδέλφων που κατέθεσαν ως μάρτυρες της ΕΛΜΕ, που έφτασαν τις οχτώ!

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Ε ΕΛΜΕ  για διαγραφή του Χ.Β είναι ισχυρές και το ΔΣ αλλεπάλληλες φορές με ομόφωνες αποφάσεις του έχει αποκαλύψει τα αίσχη του ΧΒ και της ΔΑΚΕ στον κλάδο, τις οποίες ούτε η Διεύθυνση δεν τόλμησε να αμφισβητήσει. Η δικαίωση των αποφάσεων της Ε ΕΛΜΕ και το σταμάτημα των διώξεων είναι αποτέλεσμα του μεγάλου κι αποφασιστικού κύματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι διώξεις του προεδρείου της ΕΛΜΕ. Η αλληλεγγύη νίκησε και συνέβαλε καθοριστικά να σταματήσουν οι διώξεις στη Β/θμια Εκπ/ση Δυτικής Θεσσαλονίκης! Η αλληλεγγύη θα συμβάλει να σταματήσουν οι διώξεις εκπαιδευτικών και σε άλλες Διευθύνσεις και αυτό πρέπει να γίνει υπόθεση των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται με την απαίτηση να μην υπάρξει καμία ποινή για τον συνάδελφο Βασίλη Μορέλλα ο οποίος διώκεται με ΕΔΕ από τη Διεύθυνση Ημαθίας για την ίδια υπόθεση. Οι συνάδελφοι της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν από τη μαζική συμμετοχή στη ΓΣ που διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη ότι τα μέλη του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ και ο Βασίλης Μορέλλας ούτε εξύβρισαν, ούτε χτύπησαν τον ΧΒ και μέλη της ΔΑΚΕ. Αντίθετα, υπέστησαν τη βία και τις επιθέσεις του ΧΒ και μελών της παράταξής του, που αφού τους απείλησαν  και τους επιτέθηκαν, έστειλαν μέλος του ΔΣ στο νοσοκομείο. Αυτή η επιβεβαιωμένη από δεκάδες συναδέλφους αλήθεια, οι μαζικές και συνεχείς παραστάσεις στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσ/νίκης και το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται, ανάγκασε τη Διεύθυνση Δυτικής Θεσ/νίκης να αποδεχθεί ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία πως τα μέλη του προεδρείου της Ε’ ΕΛΜΕ εξύβρισαν, προπηλάκισαν τον ΧΒ και τα μέλη της ΔΑΚΕ, ούτε ότι υπήρξε τραυματισμός της Θ. Σάρρου και συκοφάντηση του ΧΒ από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ  και να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Αν κανένας λόγος δίωξης δεν συντρέχει για τα μέλη του προεδρείου της Ε’ ΕΛΜΕ που αντιμετώπιζαν πλήθος ψευδών κατηγοριών, είναι προφανές ότι καμία κατηγορία δεν μπορεί να στηριχτεί κατά του Βασίλη Μορέλλα που διώκεται  με  την  κατηγορία ότι εξύβρισε τον ΧΒ και τα μέλη της ΔΑΚΕ και με μεθοδεύσεις κατά την ΕΔΕ, γιατί βέβαια οι  φρονηματικού τύπου ερωτήσεις της διενεργούσας την ΕΔΕ δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.

Οι διώξεις πρέπει να σταματήσουν τώρα και στην Ημαθία! Η Διεύθυνση, σε παράσταση που πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΜΕ Ημαθίας και στην οποία συμμετείχαν και ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, συνεχίζει την πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ.

Ο Διευθυντής εκπαίδευσης αρνήθηκε να εξαιρέσει από τη διαδικασία της ΕΔΕ τη Διευθύντρια σχολείου που τη διενεργεί, η οποία, όπως κατήγγειλε η ΕΛΜΕ Ημαθίας, μόνο πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δεν του ζήτησε να καταθέσει κατά τη διαδικασία της ΕΔΕ! Έφτασε στο σημείο να ζητάει να μάθει για τη συνδικαλιστική του δράση, τη στάση του για την αξιολόγηση, τους μέντορες, συντονιστές και άλλα ζητήματα που δεν έχουν σχέση με το δήθεν κατηγορητήριο που του προσάπτουν και είναι παρόμοιο με αυτό κατά των μελών του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ-Θ.     

Ο Βασίλης Μορέλλας είναι σε διαδικασία ΕΔΕ και διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τις αποφάσεις και τις διαδικασίες της ΓΣ και του σωματείου. Διατάσσεται να απολογηθεί για τη στάση του στη ΓΣ, δηλαδή η απόλυτη εφαρμογή από το κράτος του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζιδάκη. Επιδιώκουν να επιβάλλουν κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να υιοθετήσει το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ημαθίας που στηρίζει το συνάδελφο Β. Μορέλλα. Να πάρει απόφαση στήριξης, νομική, οικονομική και κάθε άλλη της Ε ΕΛΜΕ, της ΕΛΜΕ Ημαθίας και άλλων ΕΛΜΕ που υπερασπίζονται και υλοποιούν αποφάσεις του κλάδου και των σωματείων μας.   

Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν να υπογράφουν το κείμενο στήριξης των διωκόμενων και να  απαιτήσουν να σταματήσει η δίωξη και του Β. Μορέλλα, καθώς και τις ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ και άλλα σωματεία να συνεχίσουν τα ψηφίσματα αλληλεγγύης και στήριξης.

Καλούμε το Διευθυντή Εκπαίδευσης Ημαθίας να σταματήσει τώρα την πειθαρχική δίωξη κατά του Βασίλη Μορέλλα, να τον απαλλάξει από κάθε κατηγορία και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο.

Οργανώνουμε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση Ημαθίας την Τετάρτη 6/3 στις 2.30μμ και καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει αντίστοιχη απόφαση. Κηρύσσουμε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ έως 2μμ και ανάλογη χρήση από τους συναδέλφους μίας, δύο ή τριών ωρών για τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία. Η ΕΛΜΕ θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης, αναχώρηση στις 1.15μμ από το 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε μουσική βραδιά στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης της ΕΛΜΕ για την κάλυψη των εξόδων από τις συνεχείς δίκες εναντίον της από τον ΧΒ και τα έξοδα της δίωξης από τη ΔΔΕ, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Η αλληλεγγύη, όπλο των εργαζομένων, νικά!

                                                                                        Για το Δ.Σ.

                         

                                                   Ο πρόεδρος                                  Η γραμματέας

                                            Χρήστος Ζαγανίδης            Σοφία Στεφανίδου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...