pros21lro
Ανακοίνωση για τις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και Κινήσεις-Συλλογικότητες-Κινήσεις Γειτονιάς σχετικά με όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη ενάντια στις συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις.

Αναγκαία κρίνεται η απάντηση στο ζήτημα με μαζικά κινήματα και κινητοποιήσεις.

Παράλληλα ανακοινώνεται την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 18:30 συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η ανακοίνωση

«ΠΕΜΠΤΗ 21/3, 18:30 - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σύσκεψη (Τρίτη 27/2) ενάντια στη βιομηχανία διώξεων που στήνεται ενάντια σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, αλλά και στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας και χτυπήματος της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.

Στη νέα σύσκεψη εκτός από τους εκπροσώπους που είχαν παρευρεθεί και συμφωνήσει στην προηγούμενη -Πέμπτη 22/2- (Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής, δημοτικό σχήμα "Ανυπότακτος Κορυδαλλός", πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής, Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, Αγωνιστική Παρέμβαση Γ΄ Δυτικής Αθήνας, Ταξική Πορεία και Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ), δήλωσαν στήριξη εκπρόσωποι από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης, την Αγωνιστική Παρέμβαση Νέας Σμύρνης - Καλλιθέας - Μοσχάτου, την ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού) και την Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι:

  • Οι διώξεις εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική και πολιτική δράση είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και συνδέεται με τη γενικότερη κατεύθυνση τρομοκρατίας και καταστολής αγωνιστών, σωματείων και κινημάτων.
  • Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά θα πρέπει να ανοιχτεί και να συνδεθεί και με άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια που πλήττονται και χτυπιούνται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η απόλυση του διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ, οι διώξεις συνδικαλιστών της ΠΕΝΕΝ με την κατηγορία της παρεμπόδισης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων σε ημέρα πανεργατικής απεργίας, αλλά και όλο το πλέγμα καταστολής που θέλει να κάμψει τις φοιτητικές και λαϊκές κινητοποιήσεις.
  • Το ζήτημα αυτό πρέπει να απαντηθεί με όρους μαζικού κινήματος και κινητοποιήσεων, με στόχο να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίστηκε:

  • Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση την Πέμπτη 21/3 στις 18:30 στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου, στον Πειραιά, που έχει υπάρξει επίκεντρο των διώξεων το τελευταίο διάστημα. Με προπαγάνδισή της σε όλους τους χώρους (σχολές, σωματεία, γειτονιές κτλ) για να είναι μαζική.
  • Να βγει αφίσα και προπαγανδιστικό υλικό για το ζήτημα.
  • Να οργανωθεί συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 15/3 για την πλατύτερη διάδοση της κινητοποίησης και της πρωτοβουλίας.
  • Να υπάρξει συντονισμός και κοινή δράση με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες και κινήσεις, ώστε το ζήτημα να αναδειχθεί με μαζικότερους όρους.
  • Να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 16/4 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Για την καλύτερη οργάνωση όλων των παραπάνω αλλά και τον εμπλουτισμό των δράσεων ανανεώθηκε το ραντεβού με νέα ανοικτή σύσκεψη την Τρίτη 12/3 στις 18:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (3ο ΓΕΛ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 14).

Καλούμε κάθε συλλογικότητα-πρωτοβουλία-κίνηση και αγωνιστή/στρια να συντονιστούμε και να δράσουμε από κοινού για να καταγγελθεί πλατιά η βιομηχανία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων και να απαιτηθεί να παρθούν όλες πίσω.»

pros21lro

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βίδα σε γεύμα από φοιτητική λέσχη
Βίδα σε γεύμα φοιτητή από τη φοιτητική λέσχη: Πώς συνέβη – Τι απαντά η υπεύθυνη
Τι ανακοίνωσε η υπεύθυνη μέριμνας για το απίστευτο περιστατικό στη φοιτητική λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης
Βίδα σε γεύμα φοιτητή από τη φοιτητική λέσχη: Πώς συνέβη – Τι απαντά η υπεύθυνη
εκπαιδευση
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;
Συνεχόμενες απορρίψεις μεταπτυχιακών λόγω «έλλειψης συνάφειας». Ακριβώς η ίδια ταλαιπωρία περιμένει πολλούς εκπιδευτικούς που έχουν αιτηθεί άδεια...
Τι συμβαίνει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής - Γιατί η ΟΛΜΕ καταγγέλλει τον Διευθυντή της;