pinakas
Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση την Πέμπτη 21/3 στις 18:30 στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου, στον Πειραιά, που έχει υπάρξει επίκεντρο των διώξεων το τελευταίο διάστημα

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη σύσκεψη (Τρίτη 27/2) ενάντια στη βιομηχανία διώξεων που στήνεται ενάντια σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, αλλά και στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας και χτυπήματος της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης.

Στη νέα σύσκεψη εκτός από τους εκπροσώπους που είχαν παρευρεθεί και συμφωνήσει στην προηγούμενη -Πέμπτη 22/2- (Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής, δημοτικό σχήμα "Ανυπότακτος Κορυδαλλός", πολιτική οργάνωση Κόκκινο Νήμα, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής, Λαϊκή Αντίσταση Πειραιά, Αγωνιστική Παρέμβαση Γ΄ Δυτικής Αθήνας, Ταξική Πορεία και Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ), δήλωσαν στήριξη εκπρόσωποι από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης, την Αγωνιστική Παρέμβαση Νέας Σμύρνης - Καλλιθέας - Μοσχάτου, την ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού) και την Εργατική Συμμαχία στα Δυτικά.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι:

Ø  Οι διώξεις εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική και πολιτική δράση είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και συνδέεται με τη γενικότερη κατεύθυνση τρομοκρατίας και καταστολής αγωνιστών, σωματείων και κινημάτων.

Ø  Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά θα πρέπει να ανοιχτεί και να συνδεθεί και με άλλα αγωνιζόμενα κομμάτια που πλήττονται και χτυπιούνται. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η απόλυση του διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ, οι διώξεις συνδικαλιστών της ΠΕΝΕΝ με την κατηγορία της παρεμπόδισης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων σε ημέρα πανεργατικής απεργίας, αλλά και όλο το πλέγμα καταστολής που θέλει να κάμψει τις φοιτητικές και λαϊκές κινητοποιήσεις.  

Ø  Το ζήτημα αυτό πρέπει να απαντηθεί με όρους μαζικού κινήματος και κινητοποιήσεων, με στόχο να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίστηκε:

ü  Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση την Πέμπτη 21/3 στις 18:30 στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου, στον Πειραιά, που έχει υπάρξει επίκεντρο των διώξεων το τελευταίο διάστημα. Με προπαγάνδισή της σε όλους τους χώρους (σχολές, σωματεία, γειτονιές κτλ) για να είναι μαζική.

ü  Να βγει αφίσα και προπαγανδιστικό υλικό για το ζήτημα.

ü  Να οργανωθεί συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 15/3 για την πλατύτερη διάδοση της κινητοποίησης και της πρωτοβουλίας.

ü  Να υπάρξει συντονισμός και κοινή δράση με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες και κινήσεις, ώστε το ζήτημα να αναδειχθεί με μαζικότερους όρους.

ü  Να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 16/4 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Για την καλύτερη οργάνωση όλων των παραπάνω αλλά και τον εμπλουτισμό των δράσεων ανανεώθηκε το ραντεβού με νέα ανοικτή σύσκεψη την Τρίτη 12/3 στις 18:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (3ο ΓΕΛ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 14).

Καλούμε κάθε συλλογικότητα-πρωτοβουλία-κίνηση και αγωνιστή/στρια να συντονιστούμε και να δράσουμε από κοινού για να καταγγελθεί πλατιά η βιομηχανία συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων και να απαιτηθεί να παρθούν όλες πίσω.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ & ΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ - ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τροχαια
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα: Οι πιο βαριές κυρώσεις του ΚΟΚ
Πιο αυστηρό γίνεται το πλαίσιο που ρυθμίζει την κυκλοφορία στους ελληνικούς δρόμους, με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να επιβάλλει σκληρότερες...
Οδήγηση χωρίς δίπλωμα: Οι πιο βαριές κυρώσεις του ΚΟΚ
κλοπή
«Αόρατοι» διαρρήκτες ανοίγουν αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα – Η μέθοδος που ανησυχεί τις αρχές
Με μια απλή συσκευή παρεμβολής, οι κλέφτες μπλοκάρουν το κλείδωμα και εκμεταλλεύονται την απροσεξία των οδηγών
«Αόρατοι» διαρρήκτες ανοίγουν αυτοκίνητα σε δευτερόλεπτα – Η μέθοδος που ανησυχεί τις αρχές
λαδι
Ανατιμήσεις-φωτιά στα μαγειρικά λάδια: Ο πόλεμος στο Ιράν φουσκώνει το «καλάθι»
Από τα Στενά του Ορμούζ μέχρι το ράφι του σούπερ μάρκετ – Πώς η ενεργειακή κρίση πυροδοτεί αγορές πανικού και νέα κύματα ακρίβειας
Ανατιμήσεις-φωτιά στα μαγειρικά λάδια: Ο πόλεμος στο Ιράν φουσκώνει το «καλάθι»