Thumbnail
Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στις 14:30 στις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ για την αγωγή του ΥΠΑΙΘ εναντίον των εκπαιδευτικών που κήρυξαν απεργία-αποχή

Στους δρόμους» κατεβαίνουν σήμερα Τρίτη 27/2 οι εκπαιδευτικοί της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, για να διαμαρτυρηθούν για την αγωγή του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, εναντίον των εκπαιδευτικών που κήρυξαν απεργία-αποχή.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να σταματήσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά του προεδρείου της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ, του μέλους της ΕΛΜΕ Ημαθίας, του μέλους του Δ.Σ. του Ζ΄ΣΕΠΕ και όλων των εκπαιδευτικών σε Πειραιά, Αθήνα, Ρέθυμνο, Λάρισα και αλλού.
 
«Οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία με μπαράζ νέων αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων (ακρίβεια, διευθυντές μάνατζερ στα σχολεία, αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών, ΑΣΕΠ, υποχρηματοδότηση, Εθνικό Απολυτήριο, κ.ά.), αλλά και με πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών από την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Αθήνα, Ημαθία, Ρέθυμνο, Λάρισα και αλλού. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς, να επιδράσουν στις αγωνιστικές διαθέσεις και να ανακόψουν τους αγώνες», τονίζουν χαρακτηριστικά.
 
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 στις Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ, την ώρα που εκδικάζεται η απόφαση.

Αναλυτικά

Να σταματήσουν οι διώξεις και τα πειθαρχικά του προεδρείου της Ε΄ΕΛΜΕ-Θ, του μέλους της ΕΛΜΕ Ημαθίας, του μέλους του Δ.Σ. του Ζ΄ΣΕΠΕ και όλων των εκπαιδευτικών σε Πειραιά, Αθήνα, Ρέθυμνο, Λάρισα και αλλού

Αγωγή κατέθεσε το ΥΠΑΙΘΑ εναντίον της απεργίας αποχής και εκδικάζεται 27/2 

Οι εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη συγκυρία με μπαράζ νέων αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων (ακρίβεια, διευθυντές μάνατζερ στα σχολεία, αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών, ΑΣΕΠ, υποχρηματοδότηση, Εθνικό Απολυτήριο, κ.ά.), αλλά και με πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών από την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Αθήνα, Ημαθία, Ρέθυμνο, Λάρισα και αλλού. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εκπαιδευτικούς, να επιδράσουν στις αγωνιστικές διαθέσεις και να ανακόψουν τους αγώνες.

Πειθαρχική δίωξη ασκείται κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Η ΕΔΕ γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. 

Οι διώξεις συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη και από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (Χρήστου Ζαγανίδη, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Σοφία Στεφανίδου, γραμματέας και Σίσσυ Φραντζέσκου, αντιπρόεδρος) που διατάσσονται να απολογηθούν (έγγραφες εξηγήσεις) για τη στάση τους σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  της Ε ΕΛΜΕ-Θ!  Στους συνάδελφους ασκούνται διώξεις  γιατί έχουν μηνυθεί μαζί με το Β. Μορέλα από τον Χ. Βαϊτσίδη και μέλη της ΔΑΚΕ επειδή  υπερασπίστηκαν ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ, τη ΓΣ, το σωματείο και τις διαδικασίες του. 

Στις 4/5/2022, μαζική ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ, με μυστική ψηφοφορία και μετά από ομόφωνη πρόταση του ΔΣ, διέγραψε τον Χ. Βαϊτσίδη από μέλος της για ανάρμοστη, αυταρχική, εργοδοτική και απρεπή συμπεριφορά απέναντι στις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα (ΔΑ) οι οποίες τον κατήγγειλαν με τρεις ομόφωνες αποφάσεις τους, καθώς και για σοβαρές παραβιάσεις του καταστατικού της Ε ΕΛΜΕ (πλαστογράφηση αποφάσεων του ΔΣ για τον ορισμό του στο ΔΑ, κ.ά.) Στη ΓΣ που τον διέγραψε δημιούργησε μαζί με μέλη της ΔΑΚΕ πρωτοφανή και βίαια επεισόδια με επιθέσεις κατά μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ για να διαλύσουν τη Γενική Συνέλευση. Ακριβώς επειδή δεν κατάφεραν να διαλύσουν τη ΓΣ, η οποία ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και διέγραψε τον Χ.Β. από μέλος της ΕΛΜΕ με 91 ψήφους υπέρ και 21 κατά, με απίστευτο θράσος  και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα  και τα έκτροπα που έκαναν οι ίδιοι στη ΓΣ, ξεκίνησαν ένα μπαράζ δικαστικών προσφυγών κατά της ΕΛΜΕ, μελών του ΔΣ και της ΕΛΜΕ και κατά συναδέλφων που κατέθεσαν ως μάρτυρες της ΕΛΜΕ, που έφτασαν τις οχτώ! 

Μέλη του ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ και μέλος της ΕΛΜΕ Ημαθίας διώκονται για τη στάση τους στη ΓΣ, δηλαδή η απόλυτη εφαρμογή από το κράτος του αντισυνδικαλιστικού νόμου Χατζιδάκη δια μέσου των Διευθυντών Εκπαίδευσης που επιχειρούν να του δώσουν νομιμοποιητική υπόσταση. Επιδιώκουν να επιβάλλουν κυριολεκτικά το φακέλωμα των διαδικασιών των ΓΣ και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη  είναι η πειθαρχική δίωξη του εκπαιδευτικού Ηλία Σμήλιου, μέλος του Δ.Σ. του Ζ΄ΣΕΠΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ από την ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα της στέγης των συνανθρώπων του, συμμετέχοντας στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.  

Δεκάδες είναι πανελλαδικά οι διώξεις, ενδεικτικά αναφέρουμε 11 στον Πειραιά, 10 στην Αθήνα, 4 στην Θεσσαλονίκη, 4 στο Ρέθυμνο, ενώ διώξεις έχουμε και σε Ημαθία, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Κυκλάδες, ακόμη και σε σχολείο ελληνικό στη Γερμανία.  Συνεχίζουν και αυξάνονται, ώστε να μιλάμε για μια πραγματική βιομηχανία που λειτουργεί προκλητικά, αυθαίρετα και εκβιαστικά. Η συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική δράση βαφτίζονται «ανάρμοστη συμπεριφορά», η οποία πρέπει να παταχθεί προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

Οι διώξεις είναι το αποτέλεσμα ενός εντεινόμενου αυταρχικού πλαισίου στη λειτουργία και στην καθημερινότητα των σχολείων, όπως εκφράζεται με τις εγκυκλίους απειλών και δικαστικές προσφυγές του υπουργείου Παιδείας για τη συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί για την αξιολόγηση, τους εκβιασμούς σε νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς για τη μη συμμετοχή στην αξιολογική διαδικασία, τις συνεχόμενες διώξεις για την άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, την έκφραση γνώμης και κρίσης για τα «κακώς κείμενα»! 

Είναι φανερό ότι το υπουργείο επιδιώκει οι διωκόμενοι συνάδελφοι να καταστούν όμηροι και παραδείγματα “προς αποφυγήν”! Να διαμορφώσει κλίμα τρομοκρατίας και φόβου μπροστά στις κινητοποιήσεις που γίνονται και θα γίνουν το επόμενο διάστημα για να σταματήσουμε την αντιεκπαιδευτική επέλαση στη δημόσια παιδεία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται! Στηρίζουμε τα διωκόμενα μέλη των ΕΛΜΕ που υπερασπίζονται και υλοποιούν αποφάσεις του κλάδου και των σωματείων μας. Υπογράφουμε μαζικά το κείμενο στήριξης των συναδέλφων μας με το οποίο απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις Η τρομοκρατία και οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν θα περάσουν! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση! Απαιτούμε – διεκδικούμε να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών.

• Κάτω τα χέρια από τους αγώνες, τα σωματεία και τις Γενικές Συνελεύσεις
• Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων
• Να καταργηθούν οι αντισυνδικαλιστικοί νόμοι Χατζηδάκη - Γεωργιάδη 
• Να σταματήσουμε το μπαράζ αντιλαϊκών - αντιεκπαιδευτικών μέτρων       
Κλιμακώνουμε τον αγώνα κατά των διώξεων και καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν! 

    • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ ΣΕΠΕ Τρίτη 27/2 στις 2.30μμ στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. 
    • Τετάρτη 28/2 όλοι στην απεργία, όλοι στη συγκέντρωση με τα σωματεία μας και τους φοιτητικούς συλλόγους, 10.30πμ, Καμάρα.
    • Συνεχίζουμε το μάζεμα υπογραφών από τα σχολεία μας για να σταματήσουν οι διώξεις. 
    • Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να οργανώσει πανελλαδική ημέρα δράσης και συγκεντρώσεις ενάντια στις διώξεις. Να στηρίξει τους διωκόμενους με αποφάσεις (ψηφίσματα, νομική στήριξη, κ.ά.).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...