εκπαιδευση
Η ΑΔΕΔΥ πήρε ομόφωνη απόφαση επαναπροκήρυξης, η οποία θα επιδοθεί αύριο Πέμπτη 29/2 λόγω της απεργίας των δικαστικών επιμελητών σήμερα.

Mπροστά στην τεράστια επιτυχία της απεργίας/αποχής (ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση) στην οποία συμμετέχουν σε ποσοστά 80 και 90% οι νεοδιόριστοι, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ ουσιαστικά ομολογώντας τη παταγώδη αποτυχία της να πείσει, προσφεύγει στην γνωστή λύση της προηγούμενης υπουργού Παιδείας. Να πάει στα δικαστήρια τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών για να κηρύξουν την απεργία αποχή παράνομη.

Ήδη στάλθηκε από τη ΔΟΕ προς την ΑΔΕΔΥ αίτημα για επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και σήμερα θα σταλεί ανάλογο αίτημα από το ΔΣ της ΟΛΜΕ και με βάση την απόφαση της ΓΣ προέδρων.

Η ΑΔΕΔΥ πήρε ομόφωνη απόφαση επαναπροκήρυξης, η οποία θα επιδοθεί αύριο Πέμπτη 29/2 λόγω της απεργίας των δικαστικών επιμελητών σήμερα.

Οι στάσεις εργασίας του Φεβρουαρίου της ΔΟΕ ισχύουν κανονικά (δεν προσέφυγε το υπουργείο στα δικαστήρια για τις στάσεις εργασίας) άρα, σχετικά με τις παρακολουθήσεις μαθήματος για το στάδιο Α1 και Α2 όλες οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι είναι καλυμμένες/οι από τις στάσεις εργασίας

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Θέμα: Αίτημα κήρυξης απεργίας αποχής από τις διαδικασίες που προβλέπονται στον ν. 4823/2021, όπως αυτές συμπληρώθηκαν και περαιτέρω ρυθμίστηκαν στην Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5/ΦΕΚ Β 388/27-1-2023

Συνάδελφοι,

το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με την από 8/2/2023 απόφασή του κήρυξε απεργία-αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται στον ν. 4823/2021, όπως αυτές συμπληρώθηκαν και περαιτέρω ρυθμίστηκαν στην Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5/ΦΕΚ Β 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της»  και δη από τις διαδικασίες που σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).

Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο κάλεσμα της Δ.Ο.Ε. για απεργία-αποχή είναι και πάλι, συγκλονιστική. Απέναντι σε αυτό το κύμα αντίδρασης στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς του Υπουργείου και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. κατέφυγε στην κίνηση παραδοχής της ήττας της, να προσφύγει στα δικαστήρια, έναν ολόκληρο χρόνο μετά  και να ζητήσει την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής. Κληθήκαμε, έτσι σήμερα 27-2-2024, να παραστούμε στην εκδίκαση της αγωγής που πραγματοποιήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η απόφαση δεν ήταν, σίγουρα, αυτή που επεδίωκε το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. αφού η απεργία κρίθηκε παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.

Με βάση τα παραπάνω και προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους απεργούς εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζητά από την Εκτελεστική Γραμματεία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να κηρύξει άμεσα απεργία-αποχή από τις διαδικασίες που προβλέπονται στον  ν. 4823/2021, όπως αυτές συμπληρώθηκαν και περαιτέρω ρυθμίστηκαν στην Υπουργική Απόφαση 9950/ΓΔ5/ΦΕΚ Β 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της»  και δη από τις διαδικασίες που σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.), παρέχοντάς τους την κάλυψη της τριτοβάθμιας οργάνωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ψυγείο
Προσοχή! Αυτές οι τροφές δεν αντέχουν περισσότερες από μία μέρα στο ψυγείο
Δείτε τέσσερα τρόφιμα, που καλό είναι να καταναλώνονται αυθημερόν μετά την προμήθειά τους ή έστω την επόμενη μέρα
Προσοχή! Αυτές οι τροφές δεν αντέχουν περισσότερες από μία μέρα στο ψυγείο