ΥΠΑΙΘ
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Η ποινικοποίηση των εκπαιδευτικών αγώνων επιβεβαιώνει το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβερνητικής πολιτικής»

Την αγωγή που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας σε βάρος των εκπαιδευτικών για την κήρυξη της απεργίας – αποχής από τις διαδικασίες της αξιολόγησης καταδικάζει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, η κίνηση αυτή «επιβεβαιώνει στη  πράξη  ότι η κυβέρνηση όχι μόνο επιδιώκει την πλήρη φίμωση του συνδικαλιστικού και συνολικότερα λαϊκού κινήματος, αλλά στην πράξη ακυρώνει και τις θεμελιώδεις συνταγματικές ελευθερίες, έτσι ώστε η πολιτική της λαϊκής πείνας και εξαθλίωσης να συμπορεύεται με την τρομοκράτηση, τον εκφοβισμό και την ισοπέδωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης».

«Η ποινικοποίηση των εκπαιδευτικών αγώνων συνδέεται στην ίδια αλυσίδα με τα μέτρα καταστολής των Αγροτικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων και επιβεβαιώνει το δόγμα «νόμος και τάξη» που αποτελεί τη βάση της άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής» επισημαίνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΕ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ  ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ

Καταδικάζουμε την  αντιδραστική-κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης , η οποία επιτείνεται μπροστά στη μαζικοποίηση και στην καθολική καταδίκη της  βάρβαρης  αντιλαϊκής πολιτικής της.

Η κατάθεση αγωγής εναντίον των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών , της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, με στόχο την κήρυξη  ως παράνομης και καταχρηστικής της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από το αντιλαϊκό μέτρο της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ επιβεβαιώνει στη  πράξη  ότι η κυβέρνηση όχι μόνο επιδιώκει την πλήρη φίμωση του συνδικαλιστικού και συνολικότερα λαϊκού κινήματος, αλλά στην πράξη ακυρώνει και τις θεμελιώδεις συνταγματικές ελευθερίες, έτσι ώστε η πολιτική της λαϊκής πείνας και εξαθλίωσης να συμπορεύεται με την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ, τον εκφοβισμό και την ισοπέδωση των αναφαίρετων δικαιωμάτων της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης.

Είναι προφανές ότι η ποινικοποίηση των εκπαιδευτικών αγώνων συνδέεται στην ίδια αλυσίδα με τα μέτρα καταστολής των Αγροτικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων και επιβεβαιώνει το δόγμα «νόμος και τάξη» που αποτελεί τη βάση της άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής, όπως απέδειξε  όλη η περίοδος της καραντίνας και όπως κάθε μέρα αποδεικνύει  η επέλαση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε κάθε μορφή  λαϊκής κινητοποίησης  και συνδικαλιστικό αγώνα, αλλά και η βιομηχανία διώξεων των αγωνιστών.

Η κυβέρνηση –με δεδομένη την μαζική καταδίκη των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο χώρο της παιδείας, της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ –διαβάθμισης σχολείων ων και εκπαιδευτικών, της Ιδιωτικοποίησης του Πανεπιστημίου, της Τεχνικό-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης , του ξεκληρίσματος της Αγροτιάς και της δραματικής φτωχοποίησης των εργατο-λαϊκών στρωμάτων-καταφεύγει ξανά στη γνωστή της μέθοδο  του εκφοβισμού και της λαϊκή τρομοκράτησης.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΜΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ Η ΕΛΜΕ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 /2 ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dikastirio_xagis
Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Διατάζει το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα - «Ανεπαρκή τα μέσα προστασίας άμαχων»
Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης διέταξε το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα
Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης: Διατάζει το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεση στη Ράφα - «Ανεπαρκή τα μέσα προστασίας άμαχων»
ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Παραδεχθείτε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε με την ακρίβεια
«Προφανώς σας συμβουλεύουν οι δημοσιονομικά ενάρετοι της κυβέρνησης Καραμανλή που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία»
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Παραδεχθείτε ότι δεν μπορείτε να τα καταφέρετε με την ακρίβεια