ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Διαμαρτυρία για τη μη συμπερίληψη διάταξης στο νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια
Παράσταση διαμαρτυρίας Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με σχετική της επιστολή ζητάει σχετική τροπολογία για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στο νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια.

Επιπλέον καλεί όλα τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας.

«Η Ειδική Αγωγή δεν έχει χρώματα , θα πρέπει να δείξετε έμπρακτα την ευαισθησία σας και την υποστήριξη σας στα Ειδικά σχολεία, στους μαθητές και στους γονείς έτσι ώστε να έχουν σταθερό και μόνιμο προσωπικό», συμπληρώνουν στην επιστολή

Αναλυτικά η επιστολή:

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε στο νομοσχέδιο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια και την Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου την άμεση συμπερίληψη των 1550 νέων οργανικών θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜEΑE), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην Αιτιολογική Έκθεση του ν/σ για τα Πανεπιστήμια υπάρχει η αιτιολογική έκθεση του Υπουργείου Παιδείας για την αναγκαιότητα σύστασης των νέων οργανικών θέσεων EEΠ-EΒΠ και ειδικότερα στο άρθρο 178, «Επιτυγχάνεται η πληρέστερη κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.E.Α.E.) και η αναβάθμιση της παρεχόμενης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (E.Α.E.)», όπου μέχρι και σήμερα δεν έχουν προστεθεί οι νέες οργανικές του EEΠ και EΒΠ.

Μέχρι και σήμερα έχουμε σχεδόν 9000 προσλήψεις αναπληρωτών μελών EEΠ-EΒΠ όπου οι οργανικές θέσεις των Λογοθεραπευτών, Eργοθεραπευτών ,Σχολικών Νοσηλευτών, Φυσικοθεραπευτών,, Κοινωνικών Λειτουργών, ψυχολόγων και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού είναι ελάχιστες έως και μηδενικές .

Στη σημερινή εποχή που μιλάμε όλοι μας για συμπερίληψη και πρώιμή παρέμβασή δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει σταθερό προσωπικό στα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Δεν υπάρχει χρόνος για καμία άλλη καθυστέρηση, οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων και οι γονείς τους θα πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους!

Η Ειδική Αγωγή δεν έχει χρώματα , θα πρέπει να δείξετε έμπρακτα την ευαισθησία σας και την υποστήριξη σας στα Ειδικά σχολεία, στους μαθητές και στους γονείς έτσι ώστε να έχουν σταθερό και μόνιμο προσωπικό .

Ζητάμε άμεσα να κατατεθεί τροπολογία με τη σχετική διάταξη για τη σύσταση των νέων οργανικών θέσεων του ΕΕΠ και ΕΒΠ !

Ακόμα το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ καλεί όλα τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας και κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 για το πρωινό πρόγραμμα και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη του ΕΕΠ και ΕΒΠ για το απογευματινό (13.15 – 17.00) για τη συμμετοχή των συναδέλφων.

Καλούμε και τους τοπικούς συλλόγους( ΣΕΕΠΕΑ ) αντίστοιχα να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές διευθύνσεις.

Ο εμπαιγμός θα πρέπει να τελειώσει !

Δυναμικά και μαζικά για ότι μας αξίζει!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΡΘΙΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ.jpg
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Όλα μας τα χρόνια μαζί με τους αγώνες ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τη ζωή και τη δουλειά μας, δώσαμε...
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Λύματα στο Ηράκλειο
Εφιάλτης στο Ηράκλειο: Λύματα πλημμύρησαν ολόκληρες γειτονιές – Έντονη δυσοσμία
Από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται καθημερινά και μικρά παιδιά που μεταβαίνουν σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής
Εφιάλτης στο Ηράκλειο: Λύματα πλημμύρησαν ολόκληρες γειτονιές – Έντονη δυσοσμία