συγχωνεύσεις ολείων θεσσαλονίκη
Οι τοποθετήσεις τόσο του δημάρχου και της αντιδημάρχου Παιδείας, όσο και των δημοτικών συμβούλων που έλαβαν τον λόγο ήταν ξεκάθαρα κατά των συγχωνεύσεων, ενώ ο δήμαρχος, στηλίτευσε μεταξύ άλλων και τη συμπεριφορά της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσ/νίκης στο συγκεκριμένο ζήτημα

Μια πρώτη νίκη ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων πέτυχαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη, καθώς μετά από  παράσταση διαμαρτυρίας και παρέμβαση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θες\νίκης, το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε, εν μέσω χειροκροτημάτων, ομόφωνα την απορριπτική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, δηλώνοντας έτσι την ομόθυμη αντίθεση της πόλης απέναντι στις προτεινόμενες συγχωνεύσεις.

«Η ομόφωνη απόφαση ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας που τάσσεται κατά των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων, ενισχύει τον αγώνα μας και διευρύνει το μέτωπο κατά των συγχωνεύσεων. Αναγκαία και επιβεβλημένη είναι η συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μας με νέες παραστάσεις σε ΠΔΕ και ΥΜΑΘ , συνέντευξη τύπου , πολύμορφες πρωτοβουλίες των σχολείων μας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γ' ΕΛΜΕ της πόλης, ενώ η Α' ΕΛΜΕ προσθέτει:

«Επιπλέον, οι τοποθετήσεις τόσο του δημάρχου και της αντιδημάρχου Παιδείας, όσο και των δημοτικών συμβούλων που έλαβαν τον λόγο ήταν ξεκάθαρα κατά των συγχωνεύσεων, ενώ ο δήμαρχος, αφού στηλίτευσε μεταξύ άλλων και τη συμπεριφορά της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσ/νίκης στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενημέρωσε το σώμα ότι έθεσε υπόψη του Υπουργού Παιδείας την κάθετη αντίθεση τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της τοπικής κοινωνίας ενάντια στις συγχωνεύσεις, ενώ πρόσφατα του απέστειλε και δεύτερη σχετική επιστολή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Με μαζική συμμετοχή δεκάδων μαθητών, γονέων/κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της Γ ΄ΕΛΜΕ-Θ και της Α΄ΕΛΜΕ -Θ πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας και παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θες\νίκης, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, για να μην εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο τη συγχώνευση του 4ου ΓΕΛ Θεσ\νίκης και 17ου Λυκείου με έδρα το 4ο ΓΕΛ, του 13ου και 4ου Γυμνασίου Θεσ\νίκης με έδρα το 13ο,καθώς και τις άλλες προτεινόμενες από τη ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης συγχωνεύσεις σχολείων .Είχε προηγηθεί η θετική η απόφαση της ΔΕΠ να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο κατά των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων, επί της οποίας κλήθηκε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατά τη συζήτηση του θέματος δόθηκε ο λόγος στις εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Λυκείου και του 4ου Γυμνασίου, καθώς και στις προέδρους της Α΄ και της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ , προκειμένου να καταθέσουν τα επιχειρήματά τους ενάντια στις απαράδεκτες συγχωνεύσεις που επιχειρεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αλλά και η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Ως Γ΄ΕΛΜΕ-Θ τοποθετηθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο και καταθέσαμε ψήφισμα με βάση τις αποφάσεις του σωματείου μας και των συλλόγων διδασκόντων και γονέων, καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης να στηρίξει τον αγώνα που δίνουμε εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές\τριες και ομόφωνα να απορρίψει την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .( βλ. συνημμένο)

Επιπλέον, οι τοποθετήσεις τόσο του δημάρχου και της αντιδημάρχου παιδείας, όσο και των δημοτικών συμβούλων που έλαβαν τον λόγο ήταν ξεκάθαρα κατά των συγχωνεύσεων, ενώ ο δήμαρχος, αφού στηλίτευσε μεταξύ άλλων και τη συμπεριφορά της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσ/νίκης στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενημέρωσε το σώμα ότι έθεσε υπόψη του Υπουργού Παιδείας την κάθετη αντίθεση τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της τοπικής κοινωνίας ενάντια στις συγχωνεύσεις, ενώ πρόσφατα του απέστειλε και δεύτερη σχετική επιστολή.

Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε, εν μέσω χειροκροτημάτων, ομόφωνα την απορριπτική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, δηλώνοντας έτσι την ομόθυμη αντίθεση της πόλης μας απέναντι στις προτεινόμενες συγχωνεύσεις.

Η ομόφωνη απόφαση ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας που τάσσεται κατά των επιχειρούμενων συγχωνεύσεων, ενισχύει τον αγώνα μας και διευρύνει το μέτωπο κατά των συγχωνεύσεων. Αναγκαία και επιβεβλημένη είναι η συνέχιση και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μας με νέες παραστάσεις σε ΠΔΕ και ΥΜΑΘ , συνέντευξη τύπου , πολύμορφες πρωτοβουλίες των σχολείων μας,.

Με τον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων να ακυρώσουμε τις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις.

Η ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, συζητήθηκε, παρουσία δεκάδων μαθητών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών, η συγχώνευση του 17ου Λυκείου και 13ου Γυμνασίου, που στεγάζονται σε κτίριο επί της οδού Χριστοπούλου, με το 4ο Λύκειο και 4ο Γυμνάσιο, που στεγάζονται σε κτίριο επί της οδού Συγγρού, και στη συγχώνευση του 30ου Γυμνασίου, που στεγάζεται στα Ξυλάδικα, με το 12ο Γυμνάσιο, που στεγάζεται στην οδό Γρ. Κολωνιάρη στην Ξηροκρήνη. Αφορμή ήταν η εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κατά των συγχωνεύσεων επί της οποίας κλήθηκε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Κατά τη συζήτηση του θέματος δόθηκε ο λόγος στις εκπροσώπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Λυκείου και του 4ου Γυμνασίου, καθώς και στις προέδρους της Α΄ και της Γ΄ ΕΛΜΕ, προκειμένου να καταθέσουν τα επιχειρήματά τους ενάντια στις απαράδεκτες συγχωνεύσεις που έχει εισηγηθεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, αλλά και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Επιπλέον, οι τοποθετήσεις τόσο του δημάρχου και της αντιδημάρχου Παιδείας, όσο και των δημοτικών συμβούλων που έλαβαν τον λόγο ήταν ξεκάθαρα κατά των συγχωνεύσεων, ενώ ο δήμαρχος, αφού στηλίτευσε μεταξύ άλλων και τη συμπεριφορά της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσ/νίκης στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενημέρωσε το σώμα ότι έθεσε υπόψη του Υπουργού Παιδείας την κάθετη αντίθεση τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της τοπικής κοινωνίας ενάντια στις συγχωνεύσεις, ενώ πρόσφατα του απέστειλε και δεύτερη σχετική επιστολή.

Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε, εν μέσω χειροκροτημάτων, ομόφωνα την απορριπτική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, δηλώνοντας έτσι την ομόθυμη αντίθεση της πόλης μας απέναντι στις προτεινόμενες συγχωνεύσεις. Ο αγώνας όμως πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση!

Μία πρώτη νίκη και προχωράμε!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα