ΣΕΕΠΕΑ: Αναγκαιότητα ίδρυσης και άμεσης δημοσίευσης νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ/ΕΒΠ
Είναι επίσης απαράδεκτο σε μελλοντικούς διορισμούς, οι ειδικότητες ΕΕΠ-ΕΒΠ να πάρουν ποσοστό διορισμού βάση των συνταξιοδοτήσεων ή των παραιτήσεων, οι οποίες στις συγκεκριμένες ειδικότητες είναι απειροελάχιστες και δυσανάλογες με τις πραγματικές πάγιες ανάγκες των σχολείων της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ΣΜΕΑΕ είναι ακάλυπτο από τις ειδικότητες ΕΕΠ –ΕΒΠ και επιβάλλεται η ίδρυση νέων οργανικών θέσεων και η κάλυψη τους με μόνιμο προσωπικό, όχι μόνο με κριτήριο τον αριθμό των μαθητών, αλλά και τη σοβαρότητα των αναγκών που προκύπτουν σε κάθε σχολική μονάδα. Ένα αυτονόητο κριτήριο το οποίο δυστυχώς δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη μέχρι και σήμερα.

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας την αναγκαιότητα ίδρυσης και άμεσης δημοσίευσης νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ/ΕΒΠ.

«Η ίδρυση οργανικών θέσεων το 2019 άφησε ακάλυπτες πολλές ΣΜΕΑΕ, οι οποίες λειτούργησαν χωρίς βασικές ειδικότητες με αποτέλεσμα τη μη υποστήριξη των μαθητών. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές εξακολουθούν να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να αναπληρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό και αυτό φαίνεται από τον αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών κάθε χρόνο σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό.», υπογραμμίζει ο Σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

O Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού προσωπικού Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας είναι o πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Κ. & Δ. Μακεδονίας, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Η ασφάλεια του εργασιακού περιβάλλοντος και η ανάγκη για σταθερότητα σε πρόσωπα στους μαθητές ΑΜεΑ, είναι παράγοντες που εδώ και χρόνια αναδεικνύουν επιτακτικά την ανάγκη κάλυψης όλων των κενών θέσεων των ειδικοτήτων στα ΣΜΕΑΕ με μόνιμο προσωπικό.

Η ίδρυση οργανικών θέσεων το 2019 άφησε ακάλυπτες πολλές ΣΜΕΑΕ, οι οποίες λειτούργησαν χωρίς βασικές ειδικότητες με αποτέλεσμα τη μη υποστήριξη των μαθητών. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές εξακολουθούν να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να αναπληρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό και αυτό φαίνεται από τον αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών κάθε χρόνο σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό.

Γίνεται αντιληπτό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ΣΜΕΑΕ είναι ακάλυπτο από τις ειδικότητες ΕΕΠ –ΕΒΠ και επιβάλλεται η ίδρυση νέων οργανικών θέσεων και η κάλυψη τους με μόνιμο προσωπικό, όχι μόνο με κριτήριο τον αριθμό των μαθητών, αλλά και τη σοβαρότητα των αναγκών που προκύπτουν σε κάθε σχολική μονάδα. Ένα αυτονόητο κριτήριο το οποίο δυστυχώς δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη μέχρι και σήμερα.

Είναι επίσης απαράδεκτο σε μελλοντικούς διορισμούς, οι ειδικότητες ΕΕΠ-ΕΒΠ να πάρουν ποσοστό διορισμού βάση των συνταξιοδοτήσεων ή των παραιτήσεων, οι οποίες στις συγκεκριμένες ειδικότητες είναι απειροελάχιστες και δυσανάλογες με τις πραγματικές πάγιες ανάγκες των σχολείων της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Με βάση τις ανάγκες που έχουμε καταγράψει ως πλέον σημαντικές από τα ειδικά και γενικά σχολεία στην περιφέρεια της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και έχοντας υπόψη ότι υπάρχουν ειδικότητες όπως το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, Λογοθεραπευτές ,Φυσιοθεραπευτές με κανένα(0)οργανικό κενό σε όλη την Κεντρική Μακεδονία αναφέρουμε ως άμεση προτεραιότητα τα κάτωθι:

 Άμεση ίδρυση νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ που να καλύπτουν τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Ειδικών σχολείων και των ΚΕΔΑΣΥ και άμεση κάλυψη αυτών με μόνιμο προσωπικό.

 Δημιουργία οργανικών θέσεων για σχολικούς νοσηλευτές και ΕΒΠ για κάθε σχολείο γενικής εκπαίδευσης.

 Θέσπιση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες ΕΕΠ στα ΚΕΔΑΣΥ και άμεση κάλυψη αυτών με μόνιμο προσωπικό

 Ένταξη όλων των ειδικοτήτων ΕΕΠ-ΕΒΠ στις ΕΔΥ και ειδικά στα νηπιαγωγεία για την πρώιμη αξιολόγηση και παρέμβαση σε μαθητές που διαφαίνεται κάποια ψυχοκινητική, αναπτυξιακή καθυστέρηση ή συμπεριφορική διαταραχή.

 Άμεση δημοσίευση νέων οργανικών θέσεων ώστε να διενεργηθεί η διαδικασία των μεταθέσεων ΕΕΠ/ΕΒΠ .

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypoyrgeio paideias
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών και τα οργανικά κενά
Η υποβολή των αιτήσεων μετάταξης πραγματοποιείται από αύριο 22-04-2024 έως και 01-05-2024. 
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών και τα οργανικά κενά
αγκιστρι
Εκπαιδευτικές συνθήκες ντροπή! Μετά από 17 χρόνια κοντέινερ ήρθαν και τα βοθρόνερα στο Γυμνάσιο Αγκιστρίου!
Δεν έφταναν τα κοντέινερ, καθημερινά εδώ και μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί βιώνουν έναν νέο γολγοθά
Εκπαιδευτικές συνθήκες ντροπή! Μετά από 17 χρόνια κοντέινερ ήρθαν και τα βοθρόνερα στο Γυμνάσιο Αγκιστρίου!