ΣΕΕΠΕΑ Αττικής: Διαμαρτυρία σχετικά με τα κενά και τη σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ
«Για ακόμη μια σχολική χρονιά τα σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ της χώρας έχουν ξεκινήσει με τεράστιες ελλείψεις και κενά»

Η ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με σχετική της ανακοίνωση ενημερώνει για τις ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ καθώς και τις τεράστιες ελλείψεις σε σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ.

«Είναι πραγματικά απαράδεκτο να λειτουργούν Ειδικά Σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ με πλειοψηφία αναπληρωτών, το οποίο έχει συνέπειες τόσο στους μαθητές όσο στους ίδιους τους αναπληρωτές», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τέλος προαναγγέλλουν για επερχόμενη κινητοποίηση μέσα στον Μάρτιο στο ΥΠΑΙΘ σχετικά με τα κενά και τη σύσταση οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ, καθώς και συνάντηση με τον υπουργό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Για ακόμη μια σχολική χρονιά τα σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ της χώρας έχουν ξεκινήσει με τεράστιες ελλείψεις και κενά.  Είμαστε πλέον στα μέσα της χρονιάς και παρόλο που το Υπουργείο έχει δημιουργήσει ένα κλίμα εφησυχασμού πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο αριθμός των προσλήψεων μιλάει από μόνος του. Συγκεκριμένα, τη φετινή χρόνια έχουμε 8876 προσλήψεις αναπληρωτών μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ και οι οργανικές θέσεις για μια σειρά από ειδικότητες είναι ελάχιστες ως καμία για ορισμένες ειδικότητες. Να σημειωθεί κιόλας πως οι προσλήψεις αναπληρωτών είναι αναντίστοιχες με τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών και των εργαζομένων που θα έπρεπε να στελεχώνουν τα σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ της χώρας. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις πολλαπλές αναθέσεις των ΕΕΠ-ΕΒΠ σε μαθητές, με τα ραντεβού και τις γνωματεύσεις των μαθητών που καθυστερούν ακόμη για ένα ολόκληρο έτος, με ακάλυπτους μαθητές από όλες τις ειδικότητες κ.ά.

Ο αριθμός των αναπληρωτών, ο ελάχιστος αριθμός οργανικών θέσεων ΕΕΠ -ΕΒΠ σε συνδυασμό με τους μόνιμους διορισμούς που προηγήθηκαν μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες του σήμερα. Είναι πραγματικά απαράδεκτο να λειτουργούν Ειδικά Σχολεία και ΚΕΔΑΣΥ με πλειοψηφία αναπληρωτών, το οποίο έχει συνέπειες τόσο στους μαθητές όσο στους ίδιους τους αναπληρωτές. Δηλαδή, από τη μια, οι μαθητές να φοιτούν στα σχολεία με όλο και πιο μειωμένα δικαιώματα (με αλλαγή περιβάλλοντος, αλλαγή Ειδικού Εκπ. Προσωπικού κάθε χρόνο, με ελλείψεις κλπ) και από την άλλη, οι αναπληρωτές να βρίσκονται με μια βαλίτσα στο χέρι σαν νομάδες, χωρίς καμία στήριξη από το κράτος, με οικονομική επιβάρυνση για διαμονή, σίτιση, χωρίς κανένα προγραμματισμό για τη ζωή τους, προσπαθώντας να προσφέρουν επιστημονικό έργο περιπλανώμενοι κάθε χρονιά σε διαφορετικό τόπο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Σύσταση νέων οργανικών θέσεων για ΕΕΠ-ΕΒΠ με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς.
  • Κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ και συνάντηση με τον υπουργό επί του θέματος μες το Μάρτη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα