daskalos
Εκπαιδευτικοί: Τι θα γίνει επιτέλους με τον αυταρχισμό, τις αυθαιρεσίες, τους εκφοβισμούς και τις απειλές του ΔΔΕ Α' Αθήνας;

Τελειωμό δεν έχουν  οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες του ΔΔΕ Α΄ Αθήνας Α. Νικολόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για ακραία δείγματα αυταρχισμού  καθώς με διάφορες ενέργειές του έχει δημιουργήσει άκρως τεταμένο κλίμα σε όλα τα σχολεία της διεύθυνσης. Οι καταγγελίες αφορούν σε εκφοβισμούς και απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών, αλλεπάλληλες ΕΔΕ, έλλειψη διαλόγου, κα.

Αναλυτικά

Πρωτοφανείς καταστάσεις έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία της Α΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας με ευθύνη του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Νικολόπουλου Αθανάσιου, ο οποίος, όπως καταγγέλλει η Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας όχι μόνο παρεμβαίνει στην εσωτερική λειτουργία των σχολείων, αλλά υποδεικνύει-απαιτεί, αν είναι δυνατόν, ακόμα και το πότε θα πραγματοποιηθούν οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες του τετραμήνου παρακάμπτοντας τον εκπαιδευτικό που έχει την εμπειρία και την ευθύνη να επιλέγει τον τρόπο και τον χρόνο αξιολόγησης των μαθητών του!

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας συνεχίζει σταθερά και με συνέπεια την επίδειξη ισχύος στέλνοντας στα σχολεία διαταγές που όχι μόνο δεν στηρίζονται σε κανένα νόμο, όχι μόνο δεν διευκολύνουν την λειτουργία παρά φορτώνουν με γραφειοκρατία το ήδη φορτωμένο με πλήθος διοικητικών υποχρεώσεων εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και αποτελούν αυταρχικές παρεμβάσεις στην λειτουργία των σχολείων. Γιατί; Επειδή μπορεί! Επειδή πρεσβεύει το δόγμα, ως άλλος Λουδοβίκος, ότι «ο ίδιος είναι το κράτος»! Ο ίδιος είναι η διοίκηση! Ο ίδιος είναι η διεύθυνση Α΄ Αθήνας. Τα παραπάνω καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση οι ΕΛΜΕ Β΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Το κρεσέντο του αυταρχισμού του, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εκπαιδευτικών, έφτασε στο σημείο με έγγραφο που έστειλε στα σχολεία να ζητάει να στείλουν αναδρομικά από 01/09/23 (!!!) παρουσιολόγια αναπληρωτών τακτικού προϋπολογισμού, τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από πουθενά, αντί να τους αποδώσει τα καθυστερημένα Μ.Κ. που τους χρωστάει! Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι απαιτήσεις του έχουν πάντα στενό χρονικό περιθώριο απάντησης.

Πριν λίγους μήνες η ίδια η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) σε ανακοίνωσή της σημείωνε: «Απαιτούμε να επανέλθει η ηρεμία στην Α Αθήνας! Οι αλλεπάλληλες ΕΔΕ, η έλλειψη διαλόγου, η μη διερεύνηση της ορθότητας των – όποιων - καταγγελιών σε ένα αρχικό στάδιο, πριν οδηγηθούμε σε προανακρίσεις και ΕΔΕ, έχουν δημιουργήσει ένα άκρως τεταμένο κλίμα σε όλα τα σχολεία της διεύθυνσης! Καλούμε για μια ακόμα φορά τον ΔΔΕ Α Αθήνας κ. Νικολόπουλο να ασκήσει το διοικητικό του έργο χωρίς εκφοβισμούς και απειλές, με συμπεριφορά που αρμόζει στη θέση του, σεβόμενος τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εκπαιδευτικών! Τέλος, απαιτούμε και πάλι να σταματήσουν οι απειλές στους/στις συναδέλφους/ισσες που συμμετέχουν στις συνδικαλιστικές δράσεις των ΕΛΜΕ».

Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί φορείς

Β΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Όχι άλλος αυταρχισμός στην ΔΔΕ Α΄ Αθήνας

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας συνεχίζει σταθερά και με συνέπεια την επίδειξη ισχύος στέλνοντας στα σχολεία διαταγές που όχι μόνο δεν στηρίζονται σε κανένα νόμο, όχι μόνο δεν διευκολύνουν την λειτουργία παρά φορτώνουν με γραφειοκρατία το ήδη φορτωμένο με πλήθος διοικητικών υποχρεώσεων εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και αποτελούν αυταρχικές παρεμβάσεις στην λειτουργία των σχολείων. Γιατί; Επειδή μπορεί! Επειδή πρεσβεύει το δόγμα, ως άλλος Λουδοβίκος, ότι «ο ίδιος είναι το κράτος»! Ο ίδιος είναι η διοίκηση! Ο ίδιος είναι η διεύθυνση Α΄ Αθήνας.

Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί το έγγραφο που στάλθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2024 στις σχολικές μονάδες ως «υπόδειγμα πρακτικού», με το οποίο ορίζεται το πώς ακριβώς θα γίνει η αναπλήρωση διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων, όταν η πλειονότητα των συλλόγων διδασκόντων έχει ήδη πάρει μέτρα για κάλυψη χαμένων ωρών λόγω κινητοποιήσεων; Θεωρεί τους διευθυντές των σχολείων τα εκτελεστικά όργανα των δικών του αποφάσεων, αφού, χωρίς να συνεδριάσουν οι σύλλογοι -μια διαδικασία προφανώς τυπική σύμφωνα με την λογική του- είναι ήδη έτοιμο το τι θα αποφασίσουν και ήδη γραμμένο το πρακτικό της συνεδρίασης. Με ποιο δικαίωμα ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία των Συλλόγων Διδασκόντων, υπαγορεύοντας αποφάσεις, τις οποίες μάλιστα απαιτεί να είναι ομόφωνες;

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Περαιτέρω, στις 14 Φεβρουαρίου 2024, με νέο έγγραφό του, «επιπλήττει» τα σχολεία που ενημερώνουν από την προηγούμενη μέρα για τυχόν αλλαγές που προκύπτουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα, λόγω αιφνίδιας απουσίας εκπαιδευτικού. Από πότε και βάσει ποιας διάταξης δεν πρέπει τα σχολεία να φροντίζουν για την καλύτερη δυνατή λειτουργία τους, κλείνοντας τα κενά του προγράμματος και ενημερώνοντας γονείς και μαθητές το συντομότερο δυνατό; Συνεχίζοντας τον ίδιο παραλογισμό, το έγγραφο ζητάει να σταλούν τα ήδη απεσταλμένα ωρολόγια προγράμματα. Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα, στην πλειονότητα των σχολείων, δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε μετά τα Χριστούγεννα, αφού δεν έχουν προσληφθεί όσοι αναπληρωτές χρειάζονται! Και για να μην χαλαρώνουμε (!) αλλά να συναισθανθούμε το άγρυπνο μάτι της «διοίκησης» πάνω μας, ζητείται για πρώτη φορά στα χρονικά και το πρόγραμμα των διαγωνισμάτων τετραμήνου! Αλήθεια υπάρχει κάπου τέρμα σε όλο αυτό;

Υπενθυμίζουμε στον προϊστάμενο της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας, ότι τα σχολεία έχουν ακόμα ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, έχουν κενά σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και ακόμα δεν έχουν μονιμοποιηθεί, όπως έπρεπε, οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι. Ειδικά, για τις χαμένες ώρες, τον καλούμε να μην δείχνει την «ευαισθησία» του μόνο όταν πρόκειται να κατασταλούν οι διαμαρτυρίες των μαθητών. Ας δημοσιοποιήσει τον αριθμό των διδακτικών ωρών λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό από την αρχή της χρονιάς στην Α΄ Αθήνας.

Αντί να κάνει ασκήσεις εξουσίας, ας ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα της εκπαίδευσης!

·           Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα τα συγκεκριμένα απαράδεκτα έγγραφα.

·           Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην υπογράψουν και τους Διευθυντές να μην ξανακάνουν συνεδρίαση για την αναπλήρωση ωρών από κατάληψη.

·           Καλούμε την ΟΛΜΕ να παρέμβει άμεσα, καθώς οι πρακτικές αυτού του είδους, προστιθέμενες στις κεντρικές πολιτικές κατηγοριοποίησης και απαξίωσης σχολείων και συναδέλφων μέσω της αξιολόγησης, διαμορφώνουν ένα ακόμα περισσότερο ασφυκτικό εργασιακό περιβάλλον για τους εκπαιδευτικούς.

·           Τέλος, καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας, από κοινού με την ΟΛΜΕ σε συνέντευξη τύπου, υλοποιώντας απόφαση που λήφθηκε σε προηγούμενη σύσκεψη των ΕΛΜΕ.

Τα ΔΣ των Β΄ & Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Η αυταρχική συμπεριφορά του Διευθυντή της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας συνεχίζεται 

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας απαιτεί, εδώ και τώρα, το ΥΠΑΙΘΑ και η Προϊσταμένη Αρχή του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Νικολόπουλου Αθανάσιου, να πάρει θέση άμεσα για τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη και αντιεκπαιδευτική τακτική του, όχι μόνο να παρεμβαίνει στην εσωτερική λειτουργία των σχολείων, αλλά και να υποδεικνύει-απαιτεί, αν είναι δυνατόν, ακόμα και το πότε θα πραγματοποιηθούν οι ωριαίες γραπτές δοκιμασίες του τετραμήνου παρακάμπτοντας τον εκπαιδευτικό που έχει την εμπειρία και την ευθύνη να επιλέγει τον τρόπο και τον χρόνο αξιολόγησης των μαθητών του!!!

Επιπλέον, με το τελευταίο έγγραφο της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας με αρ. πρωτ. 5795/14-02-24 προς τις σχολικές μονάδες, ο κ. Νικολόπουλος απαιτεί οι αναμορφώσεις των ωρολογίων προγραμμάτων να γίνονται αυθημερόν, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων… Ταυτόχρονα, μας “υπενθυμίζει” ότι τα ωρολόγια προγράμματα των σχολείων διαμορφώνονται στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Εμείς ρωτάμε με έκπληξη τους καθ’ ύλην αρμόδιους, μαζί και τον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, ποιοι ευθύνονται για τα κενά εκπαιδευτικών που ακόμα και σήμερα υπάρχουν, ποιοι ευθύνονται για το ότι εκπαιδευτικοί πηγαίνουν ακόμα και σε πέντε σχολεία, ποιοι ευθύνονται όταν ολόκληρα λειτουργικά κενά μοιράζονται σε περισσότερους από έναν συναδέλφους; Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η συνεχής αναμόρφωση των ωρολογίων προγραμμάτων των σχολικών μονάδων.

Απ’ ό,τι φαίνεται ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα!

Το κρεσέντο του αυταρχισμού του έφτασε στο σημείο με έγγραφο που έστειλε στα σχολεία να ζητάει να στείλουν αναδρομικά από 01/09/23(!!!) παρουσιολόγια αναπληρωτών τακτικού προϋπολογισμού, τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από πουθενά, αντί να τους αποδώσει τα καθυστερημένα Μ.Κ. που τους χρωστάει! Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι απαιτήσεις του έχουν πάντα στενό χρονικό περιθώριο απάντησης.

Ζητάμε, για άλλη μια φορά, από τον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας να σταματήσει να λειτουργεί διαλυτικά προς την εκπαιδευτική κοινότητα της Α΄ Αθήνας δυσχεραίνοντας τη λειτουργία των σχολείων. Πρέπει επιτέλους να αποκατασταθεί η ηρεμία για το καλό των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων!

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους/τις Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να αντιδράσουν τις εκφοβιστικές και κατεπείγουσες εντολές του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, όπως μόνο αυτοί γνωρίζουν και εφαρμόζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Τέλος, ζητάμε από την ΟΛΜΕ να παρέμβει και να πάρει θέση άμεσα, τη στιγμή μάλιστα που ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας αρνείται σθεναρά, εδώ και ενάμιση χρόνο, να συναντήσει τους εκλεγμένους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Απόστολος Λύτρας
Εισαγγελία Αρείου Πάγου για Λύτρα: Ζητά άμεση ολοκλήρωση της ανάκρισης και παραπομπή σε δίκη
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί διεξαγωγή της κύριας ανάκρισης κατ’ απόλυτη προτεραιότητα
Εισαγγελία Αρείου Πάγου για Λύτρα: Ζητά άμεση ολοκλήρωση της ανάκρισης και παραπομπή σε δίκη
ΑΣΕΠ
Μητσοτάκης: Σύσκεψη το απόγευμα για το ΑΣΕΠ – Οι αλλαγές που εξετάζονται
Εξετάζεται η δημιουργία και επικουρικού οργανισμού ως υποβοηθητικού στη διαχείριση του όγκου των προσλήψεων, δηλαδή ενός “μίνι- ΑΣΕΠ” εκτός ΑΣΕΠ
Μητσοτάκης: Σύσκεψη το απόγευμα για το ΑΣΕΠ – Οι αλλαγές που εξετάζονται
pisa
ΙΕΠ: Νέες αλλαγές στα σχολεία με στόχο την προαγωγή της δημιουργικής σκέψης των μαθητών το 2024-25, με βάση τα αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA
Περιλαμβάνονται η αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων στον σχεδιασμό δημιουργικών ιδεών και λύσεων ειδικά στα καλλιτεχνικά μαθήματα και ανάπτυξη Τράπεζας...
ΙΕΠ: Νέες αλλαγές στα σχολεία με στόχο την προαγωγή της δημιουργικής σκέψης των μαθητών το 2024-25, με βάση τα αποτελέσματα του διαγωνισμού PISA