pinakas
Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, προχωρά ένα βήμα παρακάτω, σε σχέση με την Υπουργό Παιδείας. Επιδιώκει την ποινικοποίηση της συμμετοχής μέλους του σωματείου σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία!

Ο διευθυντής του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, Αλεξόπουλος Παναγιώτης, όρισε Μέντορες και Συντονιστές στις 21/09/22 και προχωρώντας σε μία αυθαίρετη και αντισυναδελφική ενέργεια, κοινοποίησε στον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, τη στιγμή που δεν του είχε ζητηθεί, ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι απείχαν από τις αρμοδιότητες που συνοδεύουν τις παραπάνω τοποθετήσεις ασκώντας το νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της Απεργίας-Αποχής που είχε πάρει η Γ΄ ΕΛΜΕ.

Προφανώς λειτούργησε εκβιαστικά με σκοπό τον εκφοβισμό των συναδέλφων και ολόκληρου του Συλλόγου Διδασκόντων.

Αποτέλεσμα της πράξης του διευθυντή του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου ήταν ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, Νικολόπουλος Αθανάσιος, να ζητήσει με επιστολή του εξηγήσεις από τις συναδέλφισσες. Η απάντηση των συναδελφισσών ήταν: «συμμετέχουμε στην προκηρυγμένη από τη Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας Απεργία-Αποχή».

Παρόλα αυτά ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας τους κάλεσε σε απολογία, με την κατηγορία της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος. Χωρίς καν η απεργία που κήρυξε η Γ΄ ΕΛΜΕ να έχει προσβληθεί σε κάποιο δικαστήριο.

Ουσιαστικά, ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, προχωρά ένα βήμα παρακάτω, σε σχέση με την Υπουργό Παιδείας. Επιδιώκει την ποινικοποίηση της συμμετοχής μέλους του σωματείου σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία! 

Η ανακοίνωση της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας : Για τη δίωξη των συναδελφισσών του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου

Πριν λίγες ημέρες, με υπογραφή του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, καλέστηκαν σε απολογία τρεις συναδέλφισσες του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, μέλη της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας με την κατηγορία της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος. Ο λόγος; Η συμμετοχή των συναδελφισσών στη νόμιμα προκηρυχθείσα, από τις 22/09/22, Απεργία-Αποχή (Α-Α) που κήρυξε η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας από Μέντορες-Συντονιστές, τηρώντας όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Ο διευθυντής του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, Αλεξόπουλος Παναγιώτης, όρισε Μέντορες και Συντονιστές στις 21/09/22 και προχωρώντας σε μία αυθαίρετη και αντισυναδελφική ενέργεια, κοινοποίησε στον Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, τη στιγμή που δεν του είχε ζητηθεί, ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι απείχαν από τις αρμοδιότητες που συνοδεύουν τις παραπάνω τοποθετήσεις ασκώντας το νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της Απεργίας-Αποχής που είχε πάρει η Γ΄ ΕΛΜΕ.

Προφανώς λειτούργησε εκβιαστικά με σκοπό τον εκφοβισμό των συναδέλφων και ολόκληρου του Συλλόγου Διδασκόντων.

Αποτέλεσμα της πράξης του διευθυντή του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου ήταν ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, Νικολόπουλος Αθανάσιος, να ζητήσει με επιστολή του εξηγήσεις από τις συναδέλφισσες. Η απάντηση των συναδελφισσών ήταν: «συμμετέχουμε στην προκηρυγμένη από τη Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας Απεργία-Αποχή».

Άλλωστε, και στον διευθυντή του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου, Αλεξόπουλου Παναγιώτη είχε επιδοθεί το εξώδικο της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας για Απεργία-Αποχή από Μέντορες/Συντονιστές, καθώς και από κάθε ενέργεια που συνδέεται με την εφαρμογή όλων των διαδικασιών που αφορούν τους Μέντορες/Συντονιστές. Παρόλα αυτά ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας τους κάλεσε σε απολογία, με την κατηγορία της παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος. Χωρίς καν η απεργία που κήρυξε η Γ΄ ΕΛΜΕ να έχει προσβληθεί σε κάποιο δικαστήριο.

Ουσιαστικά, ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, προχωρά ένα βήμα παρακάτω, σε σχέση με την Υπουργό Παιδείας. Επιδιώκει την ποινικοποίηση της συμμετοχής μέλους του σωματείου σε νόμιμα προκηρυγμένη Απεργία! Αποτελεί πολύ σοβαρή, πρωτοφανή, επικίνδυνη εξέλιξη, που πρέπει να πάρει αποφασιστική, μαζική απάντηση! Με βάση το σκεπτικό του καλέσματος για απολογία των συναδελφισσών, αύριο θα μπορεί να παραπέμπεται και όποιος/όποια συνάδελφος/συναδέλφισσα παίρνει μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του σωματείου του, της Ομοσπονδίας του.

Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται και βάζει στο στόχαστρο το ίδιο το δικαίωμα της Απεργίας, το ίδιο το δικαίωμα των Πρωτοβάθμιων Σωματείων να την κηρύσσουν. Δεν πρόκειται για τυχαία ή απερίσκεπτη ενέργεια, αλλά απόφαση της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, που λήφθηκε από κοινού με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια να χτυπηθεί το δικαίωμα στην Απεργία (που κατά τα άλλα λένε ότι είναι ξεπερασμένη), με αποκορύφωμα τον εκτρωματικό - απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, με βάση τον οποίο 6 φορές, έχουν κηρυχτεί παράνομες οι απεργίες του κλάδου μας.

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, Νικολόπουλος Αθανάσιος, αναλαμβάνει πολύ σοβαρές ευθύνες! Επιλέγει να αντιπαρατεθεί, όχι μόνο με την Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, αλλά συνολικά με το συνδικαλιστικό κίνημα που αγωνίζεται. Να τον πληροφορήσουμε λοιπόν ότι είναι γελασμένος αν νομίζει ότι θα κάνουμε πίσω, ότι θα φοβηθούμε. Η δίωξη των συναδελφισσών θα γυρίσει “μπούμερανγκ” τόσο στον ίδιο, όσο και στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Πειραιά, ύστερα από παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά και συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας, προχώρησε σε απόσυρση όλων των διώξεων σε συναδέλφους που συμμετείχαν σε Απεργία-Αποχή από Μέντορες/Συντονιστές που είχε κηρύξει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Κανένας μόνος του! 

Δεν πρόκειται να περάσει η προσπάθεια τρομοκράτησης και χτυπήματος του δικαιώματος της Απεργίας. Ασπίδα στις συναδέλφισσες του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου αποτελούν οι συνάδελφοι στο σχολείο τους, οι εκατοντάδες συνάδελφοι εκπαιδευτικοί στην Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα, το σωματείο μας, αλλά και εκατοντάδες ακόμα σωματεία. Ασπίδα αποτελούν τα εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, οι χιλιάδες εργαζόμενοι που με τον αγώνα τους έχουν ρίξει στο καλάθι των αχρήστων το νόμο Χατζηδάκη. Αγώνες που είχαν σαν αποτέλεσμα και το ίδιο το ΣτΕ να βγάλει τις προηγούμενες ημέρες παράνομες βασικές πλευρές του νόμου-έκτρωμα (ΓΕΜΗΣΟΕ).

Τις επόμενες ημέρες η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας:

    θα στείλει ψήφισμα συμπαράστασης σε κάθε ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ-Σωματείο-Ομοσπονδία, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, ζητώντας να καταγγείλει τη δίωξη των συναδελφισσών του 4ου ΓΕ.Λ. Γαλατσίου.

    θα προχωρήσει σε κινητοποίηση στη Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας (θα υπάρξει ενημέρωση).

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη! Δεν θα κάνουμε πίσω μέχρι να δικαιωθούν οριστικά οι συναδέλφισσες!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα