ασεπ
Σε νομικές ενέργειες «ενάντια σε όσους λειτουργούν παράνομα και παράτυπα» προχωρά η Γ' ΕΛΜΕ

Σοβαρή καταγγελία για «τρομοκρατία στα σχολεία της Α΄ Αθήνας, αντιδημοκρατικές, παράτυπες και παράνομες πρακτικές εις βάρος των εκπαιδευτικών» σε βάρος του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Νικολόπουλου Αθανάσιου, διατυπώνει η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας. Ανάλογες καταγγελίες έχουν διατυπωθεί και προηγουμένως.

«Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Νικολόπουλος Αθανάσιος, είναι ακατάλληλος για προϊστάμενος και επικίνδυνος για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Α΄ Αθήνας. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή του», τονίζει η ΕΛΜΕ , ενώ προσθέτει ότι  η Α΄ Αθήνας διοικείται με ανάλγητο και αντιεκπαιδευτικό και αντιδημοκρατικό τρόπο, και κατονομάζει και συνεργάτες στις αυθαιρεσίες για τις οποίες μιλά. 

Αναφέρει μάλιστα ότι  ο κ. Νικολόπουλος είναι και Πρόεδρος του Συμβουλίου επιλογής των Διευθυντών των σχολείων της Α΄ Αθήνας, οι οποίοι αυτές τις μέρες καλούνται σε συνεντεύξεις. «Διερωτόμαστε για το περιεχόμενο των ερωτήσεων στις συνεντεύξεις, κρίνοντας από τις πρακτικές του έως σήμερα», καταλήγει.

Η καταγγελία της ΕΛΜΕ

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Νικολόπουλος Αθανάσιος, δεν σταματά να μας εκπλήσσει με την άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατική διοίκηση που ασκεί. Ξύνει πλέον τον πάτο του βαρελιού! Δυστυχώς, υπάρχουν “συνάδελφοι” που με τη στάση τους αποδέχονται την φασίζουσα νοοτροπία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», συναινώντας σε πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές.

Ένα μικρό ιστορικό:

Στις 09/03/23, ημέρα γενικής συνέλευσης του σωματείου, ενημερωθήκαμε ότι το ΠΥΣΔΕ της Α΄ Αθήνας καλεί συνάδελφό μας, του 1ου ΓΕ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας, σε ακρόαση, χωρίς να του κοινοποιηθεί η αιτία όπως είχε το δικαίωμα. Διαρρέεται ότι η κλήτευση γίνεται με σκοπό τη μετακίνηση του συναδέλφου σε άλλο σχολείο!!! Και εκεί αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι. Τα μέλη του Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ αναγκαστήκαμε να μετατραπούμε σε επιθεωρητές Κλουζώ για να μάθουμε τελικά από διάφορες πηγές, ότι ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας έχει ήδη ορίσει Διευθύντρια-Ανακρίτρια ως υπεύθυνη διενέργειας Ε.Δ.Ε. του συναδέλφου, χωρίς καν ο συνάδελφος να γνωρίζει κάτι σχετικά. Απίστευτα πράγματα!!!!

Στις 13/03/23, η ΕΛΜΕ υποβάλλει αίτημα, με αρ. πρωτ. 31, στο ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας και ζητά τους λόγους κλήτευσης του συναδέλφου και παράλληλα την επόμενη μέρα, ο γραμματέας της ΕΛΜΕ και μέλος της ΟΛΜΕ βρίσκονται στο ΠΥΣΔΕ ζητώντας το αυτονόητο, να μην προβεί το ΠΥΣΔΕ σε οποιαδήποτε παράτυπη ενέργεια μετακίνησης του συναδέλφου, καθώς για μία ακόμη φορά δεν κοινοποιείται στον συνάδελφο ο λόγος. Σε απάντηση ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Νικολόπουλος Αθανάσιος κατά την προσφιλή του μέθοδο, αφού πρώτα αποχώρησε επέστρεψε συνοδεία αστυνομίας (βλ. ανακοίνωση-καταγγελία σωματείου αρ. πρωτ. 34/16-03-23)!!

Στις 22/03/23 το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ συνεδρίασε και αποφάσισε να παραβρεθεί στο ΠΥΣΔΕ της Α΄ Αθήνας και να απαιτήσει για ακόμη μία φορά το αυτονόητο, να μην προβεί το ΠΥΣΔΕ σε μετακίνηση συναδέλφου τη στιγμή που ο ενδιαφερόμενος δεν γνωρίζει το λόγο! Μάλιστα, αποφασίστηκε ότι οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ που αποτελούν και μέλη του Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ, δεν πρέπει να συναινέσουν σε αυτή την αντιδημοκρατική λειτουργία και να αποχωρήσουν.

Σήμερα, 23/03/23 και ώρα 8:00π.μ., τα μέλη του Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ βρέθηκαν μαζί με τον συνάδελφο έξω από το ΠΥΣΔΕ, καθώς για άλλη μια φορά κλήθηκε ο συνάδελφος σε ακρόαση (ενημερωτικά, μέχρι και σήμερα, 15 μέρες μετά την πρώτη κλήτευση του συναδέλφου, και ενώ η Ε.Δ.Ε. εξελίσσεται υπογείως, ο συνάδελφος δεν γνωρίζει επίσημα τίποτα).

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Νικολόπουλος Αθανάσιος, για άλλη μια φορά αποφάσισε να λύσει το ζήτημα βάζοντας άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα (το έχει ξανακάνει). Δεν εμφανίστηκε στο ΠΥΣΔΕ με αποτέλεσμα να αναλάβει ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, κ. Βαγιωνής Πέτρος. Τα μέλη του Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ, με παρέμβασή τους, καλέσανε τα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μην προχωρήσουν σε καμία απόφαση που αφορά τον συνάδελφο του 1ου ΓΕ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας διότι είναι παράτυπη, τονίζοντάς τους ότι με μια τέτοια απόφαση αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη της αναστάτωσης του σχολείου και ιδιαίτερα σε μαθητές όπου σε λιγότερο από δύο μήνες δίνουν εξετάσεις. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος διδάσκει μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο. Στη συνέχεια, αποχώρησαν οι δύο αιρετοί του ΠΥΣΔΕ υλοποιώντας την απόφαση του Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ, όπου είναι και μέλη της. Δυστυχώς, ο τελών χρέη προέδρου του ΠΥΣΔΕ, κ. Βαγιωνής Πέτρος, και τα δύο διορισμένα μέλη, Δελληγιάννη Ευαγγελία και Πούλος Γεώργιος αποφάσισαν την παράτυπη μετακίνηση ερήμην του συναδέλφου. Τους παραδίδουμε στην κρίση σας!

Ήρθε η ώρα των ευθυνών:

Κύριος υπεύθυνος της τρομοκρατίας στα σχολεία της Α΄ Αθήνας, των αντιδημοκρατικών, παράτυπων και παράνομων πρακτικών εις βάρος των εκπαιδευτικών είναι ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Νικολόπουλος Αθανάσιος, μακρύ χέρι του ΥΠΑΙΘ. Ενημερωτικά το ΥΠΑΙΘ έχει επιβραβεύσει για τις πρακτικές του τον κ. Νικολόπουλο με τη θέση του προέδρου του ΚΥΣΔΕ! Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Νικολόπουλος είναι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου επιλογής των Διευθυντών των σχολείων της Α΄ Αθήνας, οι οποίοι αυτές τις μέρες καλούνται σε συνεντεύξεις. Διερωτόμαστε για το περιεχόμενο των ερωτήσεων στις συνεντεύξεις, κρίνοντας από τις πρακτικές του έως σήμερα.

Δυστυχώς, όμως υπάρχουν και συνεργάτες:

  • Ο Διευθυντής του 1ου ΓΕ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας, είναι αυτός που κατήγγειλε τον συνάδελφο. Τον καλούμε να μας πει τους λόγους. Ο συνάδελφος λειτούργησε ως να υπάρχει ελευθερία σκέψης και έκφρασης στο σχολείο του και ως να λειτουργούμε σε ένα δημοκρατικό σχολείο που αφουγκράζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μαθητών και της κοινωνίας.

  • Η Διευθύντρια–Ανακρίτρια, όχι μόνο δεν γνωστοποίησε στον συνάδελφο τους λόγους της Ε.Δ.Ε. ώστε να του δώσει το δικαίωμα να συντάξει απολογία και να προστατεύσει τον εαυτό του, αλλά εισηγήθηκε την μετακίνησή του. Παράλληλα, κάλεσε και μαθητές σε ένορκη εξέταση χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους όπως οι ίδιοι μας κατήγγειλαν. Επιπλέον, κάλεσε για κατάθεση εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο 1ο ΓΕ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας, χωρίς να τους ενημερώσει για τον λόγο που τους καλεί.

  • Ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας, κ. Βαγιωνής Πέτρος, έχει τεράστια ευθύνη για τη σημερινή ντροπιαστική απόφαση, προσβάλλοντας το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, αφού επέλεξε να ψηφίσει τη μετακίνηση του συναδέλφου.

  • Τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ Α΄ Αθήνας, η Διευθύντρια του 59ου ΓΕ.Λ. Αθήνας, Δεληγιάννη Ευαγγελία και ο Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Ζωγράφου, Πούλος Γεώργιος που συνυπόγραψαν την επαίσχυντη απόφαση μετακίνησης του συναδέλφου.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν μπορεί να επιτρέψουμε να διοικείται η Α΄ Αθήνας με τέτοια ανάλγητο και αντιεκπαιδευτικό και αντιδημοκρατικό τρόπο. Έχουμε υποχρέωση να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας στην απεργία, το να μπορούμε να εκφράζουμε χωρίς φόβο την άποψή μας. Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες πρακτικές. Ως εδώ!!

Ο Διευθυντής της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Νικολόπουλος Αθανάσιος, είναι ακατάλληλος για προϊστάμενος και επικίνδυνος για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα της Α΄ Αθήνας. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνσή του.

Για τον λόγο αυτόν:

1. Καλούμε τις ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση. Η ενιαία στάση και οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της Α΄ Αθήνας, πρέπει να είναι η άμεση απάντηση.

2. Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, να προχωρήσει στην παύση του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Νικολόπουλου Αθανάσιου αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.

3. Καλούμε τους συναδέλφους του 1ου ΓΕ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας, να στηρίξουν τον συνάδελφο. Να υπογράψουν κείμενο στήριξής του, ζητώντας την ανάκληση της μετακίνησής του.

4. Τους συναδέλφους του 19ου Γυμνασίου Αθήνας να καταγγείλουν αντίστοιχα την μετακίνηση της συναδέλφισσας αναπληρώτριας στο 1ου ΓΕ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας στο τέλος της χρονιάς σε άλλο σχολείο.

5. Τους γονείς, τον Σύλλογο Γονέων του 1ου ΓΕ.Λ. Νέας Φιλαδέλφειας και την Ένωση Γονέων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να προβούν σε αποφάσεις στήριξης του συναδέλφου, καταγγέλλοντας την μετακίνησή του που θα δημιουργήσει αναστάτωση στους μαθητές μας, 2 μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

6. Τέλος, η ΕΛΜΕ θα προβεί και σε νομικές ενέργειες ενάντια σε όσους λειτουργούν παράνομα και παράτυπα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypaith
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια - Δείτε αναλυτικά
Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους
Αναπληρωτές: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια - Δείτε αναλυτικά