ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Καλούμε για μια ακόμα φορά τον ΔΔΕ Α Αθήνας κ. Νικολόπουλο να ασκήσει το διοικητικό του έργο χωρίς εκφοβισμούς και απειλές, με συμπεριφορά που αρμόζει στη θέση του, σεβόμενος τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εκπαιδευτικών

Τελειωμό δεν έχουν  οι καταγγελίες για αυθαιρεσίες του ΔΔΕ Α΄ Αθήνας Α. Νικολόπουλου, ο οποίος με διάφορες ενέργειές του έχει δημιουργήσει άκρως τεταμένο κλίμα σε όλα τα σχολεία της διεύθυνσης. Οι καταγγελίες αφορούν σε εκφοβισμούς και απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών, αλλεπάλληλες ΕΔΕ, έλλειψη διαλόγου, κα.

Η ΟΛΜΕ με σημερινή της ανακοίνωση επανέρχεται στα πεπραγμένα του εν λόγω διευθυντή μετά και τις νέες καταγγελίες της Α’ και της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αναγκάζεται να επανέλθει σχετικά με τα πεπραγμένα του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας Α. Νικολόπουλου, μετά και τις νέες καταγγελίες της Α’ και της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας. Συγκεκριμένα:

  • Στις 6/3, αλλά και στις 9/3, συνάδελφος από το 1ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας κλήθηκε για ακρόαση στο ΠΥΣΔΕ Α’ Αθήνας, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει τον λόγο της κλήσης του. Σύμφωνα, όμως με τον «κώδικα διοικητικής διαδικασίας» ν.2690/1999, άρ.6 παρ.2: «η κλήση προς ακρόαση είναι έγγραφη, αναφέρει τον τόπο, την ημέρα και την ώρα της ακρόασης, προσδιορίζει δε το αντικείμενο του μέτρου ή της ενέργειας. (…) Ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να λάβει γνώση των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων και να προβεί σε ανταπόδειξη (…)». Οι κλήσεις, επομένως, πρέπει να ελεγχθούν για την νομιμότητά τους. Στην πρώτη κλήση δεν τηρήθηκε καν η προθεσμία των πέντε ημερών. Εκτιμούμε ότι οι κλήσεις σε ακρόαση είναι παράτυπες διότι δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και ως εκ τούτου ζητούμε να ανακληθούν.

  • Στην δεύτερη κλήση του, αναφέρεται ότι «λόγω επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος», σε περίπτωση μη προσέλευσής του, «το ΠΥΣΔΕ θα αποφασίσει χωρίς την παρουσία του». Δεν αναφέρονται, όμως, οι επιτακτικοί λόγοι που επικαλείται το έγγραφο, ούτε μπορούμε να αντιληφθούμε ποιοι μπορούν να είναι οι «επιτακτικοί λόγοι».

  • Στις 24/3 το ΠΥΣΔΕ αποφασίζει την απόσπαση του εκπαιδευτικού σε άλλο σχολείο, μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που διεξάγεται, με εντολή του ΔΔΕ Α’ Αθήνας! Μία μετακίνηση που προκαλεί τεράστια αναστάτωση σε δύο σχολεία, ενώ ειδικά στο 1ο ΓΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας, οι μαθητές θα κληθούν να ολοκληρώσουν την ύλη του πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος που διδάσκει ο καθηγητής, με νέα καθηγήτρια, δύο μόλις μήνες πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, γεγονός που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία και των γονέων!

  • Και τις δύο φορές που κλήθηκε ο συνάδελφος, παραβρέθηκαν μέλη του ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στο ΠΥΣΔΕ για την παράτυπη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Ο ΔΔΕ κάλεσε, όπως το συνηθίζει, την αστυνομία, στάση που οφείλουμε να καταγγείλουμε, αφού δυναμιτίζει κάθε δυνατότητα διαλόγου.

  • Τέλος, σε μία ακόμα καταγγελία που λάβαμε, από την Α’ ΕΛΜΕ, ο διευθυντής του 19ου Γυμνασίου Αθηνών καλείται σε έγγραφη απολογία, ύστερα από καταγγελία γονέα. Όπως αναφέρει η Α’ ΕΛΜΕ: «Ο Δ/ντής Δ.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Νικολόπουλος, χωρίς να εξετάσει, στοιχειωδώς, αν ευσταθούν τα καταγγελλόμενα, χωρίς να συζητήσει με τους συναδέλφους, καλεί σε απολογία ή παραγγέλλει προκαταρκτικές εξετάσεις σε διάφορες περιπτώσεις, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα στους κόλπους των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αισθάνονται ανασφαλείς και ανυπεράσπιστοι». Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το σχολείο που ο σύλλογος διδασκόντων έχει δημοσιοποιήσει επανειλημμένως τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα του σχολείου. Επίσης, πρόκειται για το σχολείο στο οποίο αποσπάστηκε ο εν λόγω συνάδελφος και επικρατεί και εκεί αγανάκτηση για την μετακίνηση καθηγήτριας του σχολείου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Απαιτούμε να επανέλθει η ηρεμία στην Α Αθήνας! Οι αλλεπάλληλες ΕΔΕ, η έλλειψη διαλόγου, η μη διερεύνηση της ορθότητας των – όποιων - καταγγελιών σε ένα αρχικό στάδιο, πριν οδηγηθούμε σε προανακρίσεις και ΕΔΕ, έχουν δημιουργήσει ένα άκρως τεταμένο κλίμα σε όλα τα σχολεία της διεύθυνσης! Καλούμε για μια ακόμα φορά τον ΔΔΕ Α Αθήνας κ. Νικολόπουλο να ασκήσει το διοικητικό του έργο χωρίς εκφοβισμούς και απειλές, με συμπεριφορά που αρμόζει στη θέση του, σεβόμενος τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εκπαιδευτικών! Τέλος, απαιτούμε και πάλι να σταματήσουν οι απειλές στους/στις συναδέλφους/ισσες που συμμετέχουν στις συνδικαλιστικές δράσεις των ΕΛΜΕ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο