syllalitrio propylaia doe
Στον νέο αυταρχικό κατήφορο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. απαντάμε μαζικά – ενωτικά – αποφασιστικά!

Η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, είναι σε ισχύ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, να βγει απόφαση και να επιδοθεί στις Ομοσπονδίες.

Αυτό διευκρινίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της, μετά από τη νέα αυταρχική προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει παράνομη την απεργία, με προσφυγή Πιερρακάκη στα δικαστήρια, η οποία εκδικάζεται σήμερα.

«Η άσκηση της αγωγής είναι ομολογία της συντριπτικής ήττας που έχει υποστεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείου Παιδείας, αφού η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών απαντά ενωτικά και αποφασιστικά με τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ. Αυτή τη μεγαλειώδη στάση του κλάδου δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν με άλλο τρόπο παρά μόνο με τη δικαστική συνδρομή, με τη λογική της επιβολής.», τονίζει η ΔΟΕ.

Όλη η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (επιδόθηκε αγωγή στις 7/2 σε Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. και εκδικάζεται σήμερα, 8/2 και ώρα 13:00) κυβέρνηση και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προσπαθούν να βγάλουν παράνομη την απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Όμως η πολιτική του αυταρχισμού δεν μπορεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Η άσκηση της αγωγής είναι ομολογία της συντριπτικής ήττας που έχει υποστεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείου Παιδείας, αφού η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών απαντά ενωτικά και αποφασιστικά με τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ. Αυτή τη μεγαλειώδη στάση του κλάδου δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν με άλλο τρόπο παρά μόνο με τη δικαστική συνδρομή, με τη λογική της επιβολής.

Διαπίστωσαν πως παρά τις απειλές, τους εκφοβισμούς, την τρομοκρατία που ασκούσαν καιρό τώρα στελέχη του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ένα πολύ μικρό ποσοστό υλοποίησε (σύμφωνα με δικές τους ομολογίες) το επίπεδο Α1. Αυτό δείχνει τη δύναμη που έχει ο κλάδος να αντιπαλεύει, αντιεκπαιδευτικούς νόμους και διατάξεις.

Μάλιστα, ήδη απ’ ότι φαίνεται και στο επίπεδο Α2 οι διευθυντές-ντριες και προϊστάμενοι-ες, παίρνουν θέση ενάντια στην επιχειρούμενη αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Δηλαδή επέρχεται πραγματική κατάρρευση της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/20 και 4823/21.

Φαίνεται αδρά λοιπόν, πως η κυβερνητική πολιτική είναι μειοψηφική απέναντι στον κλάδο, απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, απέναντι στη λαϊκή οικογένεια. Γι’ αυτό και επιστρατεύουν την καταστολή!

ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ

Είναι ώρα να στηρίξουμε αποφασιστικά τις θέσεις μας, για να μη γίνουν τα σχολεία μας αρένες, για να μη διαλυθεί το παιδαγωγικό κλίμα, για να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Καλούμε τον κλάδο σε καθολική συστράτευση, σε μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και σε ακόμα πιο αποφασιστική και μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή. 

Σημειώνουμε ότι η απεργία-αποχή είναι σε ισχύ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, να βγει απόφαση και να επιδοθεί στις Ομοσπονδίες. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 8/2 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 28/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lemonia_freska
Πώς να φυτέψετε και να φροντίσετε μια λεμονιά σε γλάστρα – Οδηγός για καρποφόρα δέντρα στο μπαλκόνι σας
Δεν χρειάζεται κήπο: Ο ειδικός Μάθου Φλέμινγκ αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για λεμονιές Meyer και Eureka σε γλάστρα
Πώς να φυτέψετε και να φροντίσετε μια λεμονιά σε γλάστρα – Οδηγός για καρποφόρα δέντρα στο μπαλκόνι σας
βιβ
Ξέρετε τι σημαίνει η λέξη «καβοδέτης»; Λίγοι γνωρίζουν τη σωστή απάντηση
Μια ναυτική λέξη με βαθιά ελληνική ρίζα που κρύβει πίσω της μια ολόκληρη ιστορία της θάλασσας και των ανθρώπων της.
Ξέρετε τι σημαίνει η λέξη «καβοδέτης»; Λίγοι γνωρίζουν τη σωστή απάντηση