ΕΜΠ - Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ζητούν ακόμα να συνεδριάσουν η σύγκλητος και το συμβούλιο ιδρύματος και να πάρουν θέση απορρίπτοντας το νομοσχέδιο και κάθε μέτρο αυταρχισμού και ποινικοποίησης του αγώνα

Ακόμα ένα ηχηρό "άδειασμα" των κυβερνητικών επιλογών για ιδιωτικά πανεπιστήμια ήρθε σήμερα από το Πολυτεχνείο της Αθήνας, όπου μέσα από μια μαζικότατη σύσκεψη συντονισμού, οι σύλλογοι εργαζομένων (ΔΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ), υποψηφίων διδακτόρων και μεταπτυχιακών φοιτητών, οι φοιτητικοί σύλλογοι και διδάσκοντες του ΕΜΠ είπαν ένα ηχηρό "όχι".

"Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων κάνει την αδικία νόμο, οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων και την υποβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ. Μαζί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν και τα δημόσια πανεπιστήμια ακόμα περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα διευρύνεται η αγορά πτυχίων και τίτλων σπουδών. Θα αφεθούν χιλιάδες παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών έξω από τα πανεπιστήμια, οξύνοντας τις ταξικές ανισότητες στην εκπαίδευση." σημειώνουν οι φορείς του ΕΜΠ και ζητούν επίσης να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη απόφαση για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων.

Ζητούν ακόμα να συνεδριάσουν η σύγκλητος και το συμβούλιο ιδρύματος και να πάρουν θέση απορρίπτοντας το νομοσχέδιο και κάθε μέτρο αυταρχισμού και ποινικοποίησης του αγώνα.

Όλη η ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικών Φορέων ΕΜΠ

Μέσα από μια μαζικότατη σύσκεψη συντονισμού, οι σύλλογοι εργαζομένων (ΔΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ), υποψηφίων διδακτόρων και μεταπτυχιακών φοιτητών, οι φοιτητικοί σύλλογοι και διδάσκοντες του ΕΜΠ χαιρετίζουμε τις τεράστιες διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, τις δεκάδες αγωνιστικές αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων, τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που μαζί με τους εργαζόμενους, τους καθηγητές, τους μαθητές και όλο το λαό βροντοφωνάζουμε εδώ και τέσσερεις εβδομάδες «ΟΧΙ στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Πτυχία με αξία – δωρεάν σπουδές! – Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!».

Η πλειοψηφία μίλησε! Το νομοσχέδιο απορρίπτεται!

Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη. Αφού δεν πέρασε η απόπειρα αιφνιδιασμού, αφού δεν κατάφερε να σταματήσει τον αγώνα μας με ψέματα, συκοφαντίες, απειλές και εκβιασμούς για «χαμένες εξεταστικές», τώρα επιλέγει τον αυταρχισμό και την καταστολή! Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται η παραγγελία για κατεπείγουσα προκαταρκτική εισαγγελική έρευνα κατά πάντων, η απόπειρα επιβολής διενέργειας εξεταστικής με ψηφιακά μέσα, η διαταγή που εξέδωσε για άμεση συνεδρίαση των πρυτάνεων υπό τον Υπουργό Παιδείας προκειμένου να τους υποδειχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές καταστολής. Η κυβέρνηση της ΝΔ που κάνει την αδικία νόμο, την ίδια ώρα παρουσιάζει ως παράνομες τις κινητοποιήσεις, τις διαδηλώσεις, τις καταλήψεις, διώκοντας ακόμα και όσες διοικήσεις δεν υποταχθούν στον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση του αγώνα.

Η κυβέρνηση να σταματήσει τους εκβιασμούς και να μην καταθέσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Η απαράδεκτη απόφαση για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών μας συλλόγων στα Πανεπιστήμια, στοχεύει να συγκαλύψει το πραγματικό έγκλημα που διαπράττει η ίδια με το νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων που αποτελεί μια αντιδραστική τομή για την ανώτατη εκπαίδευση. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις τις ΕΕ, προσπάθησε μέσα στην περίοδο εξεταστικής και με συνοπτικές διαδικασίες να φέρει νομοσχέδιο για να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια, να προωθήσει την περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων κάνει την αδικία νόμο, οδηγεί στην πλήρη διάλυση των πτυχίων και την υποβάθμιση των δημόσιων ΑΕΙ. Μαζί με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα λειτουργούν και τα δημόσια πανεπιστήμια ακόμα περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, θα διευρύνεται η αγορά πτυχίων και τίτλων σπουδών. Θα αφεθούν χιλιάδες παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών έξω από τα πανεπιστήμια, οξύνοντας τις ταξικές ανισότητες στην εκπαίδευση.

Αυτό που θέλουμε είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου, σύγχρονες σπουδές πτυχία με αξία και δουλειά με

Αιτήματα:
  • Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο!
  • Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη απόφαση για διενέργεια εισαγγελικής έρευνας ενάντια στις καταλήψεις των φοιτητικών συλλόγων.
  • Καμία ισοτίμηση των πτυχίων των κολεγίων με αυτά των Πανεπιστημίων.
  • Άμεσα να συνεδριάσουν η σύγκλητος και το συμβούλιο ιδρύματος και να πάρουν θέση απορρίπτοντας το νομοσχέδιο και κάθε μέτρο αυταρχισμού και ποινικοποίησης του αγώνα.
  • Η σύγκλητος και οι σχολές να εναντιωθούν με όλες τις δυνάμεις τους στην εργαλειοποίηση των εξετάσεων ή οποιασδήποτε άλλης ακαδημαϊκής/εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη μετατροπή τους σε μέσα καταστολής.

Αποφασίζουμε:

  • Συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 1 Φλεβάρη, στις 12:00 στα Προπύλαια με στάση εργασίας σε όλους τους συλλόγους.
  • 24ωρη απεργία με την κατάθεση ή την ψήφιση του νομοσχεδίου ανάλογα με την απόφαση της Ομοσπονδίας μας
  • Συνέντευξη τύπου των συλλογικών φορέων του ΕΜΠ.
  • Στηρίζουμε όλες τις δράσεις των συλλόγων του ΕΜΠ.
  • Μεταφέρουμε την απόφαση του συντονισμού με εξορμήσεις και πολύμορφες εξωστρεφείς δράσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKTAKTO
Πανελλαδικές 2024: Ξαφνική αναστάτωση στον Πειραιά από διακοπή του διαδικτύου σε εξεταστικό κέντρο
Τι είπε ο ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ για το θέμα που προέκυψε στο alfavita.gr
Πανελλαδικές 2024: Ξαφνική αναστάτωση στον Πειραιά από διακοπή του διαδικτύου σε εξεταστικό κέντρο
mathimatika
Συμβαίνουν κι αλλού: «Χαμός» στην Κύπρο για υπερδύσκολα θέματα Μαθηματικών στις Παγκύπριες Εξετάσεις
Πρόβλεψη στην Κύπρο για τα γραπτά των Μαθηματικών: «Θα δούμε πολλούς μαθητές, δυστυχώς, να έχουν από 1 έως 5».
Συμβαίνουν κι αλλού: «Χαμός» στην Κύπρο για υπερδύσκολα θέματα Μαθηματικών στις Παγκύπριες Εξετάσεις