ΚΑΤΑΛΗΨΗ
Οι κλητεύσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο της εντολής του ο προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη,  να διεξάγει έρευνα για την διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων

Την ίδια ώρα που οι Πρυτάνεις, μετά από την τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Παιδείας, αποδέχθηκαν την πρότασή του να διεξαχθούν ψηφιακά οι εξετάσεις των φοιτητών στις υπό κατάληψη σχολές που πλησιάζουν τις 140, ο εισαγγελέας άρχισε να αποστέλλει κλήσεις στους πρυτάνεις.

Οι κλητεύσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο της εντολής του ο προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη,  να διεξάγει έρευνα για την διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία, αλλά και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκαν για να καταθέσουν ήδη οι πρυτάνεις του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ και του Πολυτεχνείου Αθήνας, που είναι και τα ιδρύματα με τις περισσότερες καταλήψεις, ενώ ακολουθούν κλητρεύσεις και προς άλλους πρυτάνεις.

Στο εισαγγελικό στόχαστρο τίθενται, πλην των καταληψιών, ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και των αρμόδιων εκ μέρους των πρυτανικών αρχών ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων. Υπό έρευνα, επίσης, θα τεθούν και οι ενέργειες που έγιναν από τις διοικήσεις των υπό κατάληψη πανεπιστημίων, μετά τις καταλήψεις και στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μαργαρίτης αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα την έρευνα του, καλώντας τους πρώτους μάρτυρες μεταξύ των οποίων και εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών.

Από την πλευρά τους οι φοιτητές οργάνωσαν σήμερα δύο ταυτόχρονες παραστάσεις διαμαρτυρίας από τις 11 π.μ, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Αθήνα και στην πρυτανεία του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη,διαμαρτυρόμενοι για την παρέμβαση του Εισαγγελεα στις καταλήψεις.

Παρά την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, με τουλάχιστον δύο κλούβες, πλήθος φοιτητών έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο, ξεκαθαρίζοντας ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να τους τρομοκρατήσει δεν θα περάσει. 

«Στον δίκαιο και τίμιο αγώνα μας απαντάνε με καταστολή - Δεν θα περάσει» αναφέρει το πανό των Φοιτητικών Συλλόγων, ενώ ανάμεσα στα συνθήματα που ακούγονται είναι «Θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές, δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των φοιτητών η πάλη θα την σπάσει» και «πτυχία με αξία, δωρεάν σπουδές δεν είναι πελάτες οι φοιτητές»

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γαζα
Τα πιο αβάσταχτα «μαμά»
Κι όταν, στα δύσκολα, συρρικνώνομαι κι αναζητώ την αγκαλιά, τις δίχως προϋποθέσεις, πιο αφειδώλευτης αγάπης κι όταν τις νύχτες του χειμώνα, βρέχει...
Τα πιο αβάσταχτα «μαμά»