kalavrouziotis
Δεν έχει τέλος ο κατρακύλα για το ΕΑΠ, το άλλοτε πρωτοπόρο ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αδράνεια, μηδενική εξωστρέφεια, ελάχιστες δράσεις και τώρα νέες αγωγές αποφοίτων

Το τελευταίο διάστημα η απήχηση και το κύρος του ιδρύματος έχει πέσει στα τάρταρα. Η τωρινή Διοικούσα και ο πρόεδρος της κος Καλαβρουζιώτης πέρα από αυτά είναι αντιμέτωποι με νέες αγωγές από απόφοιτους όπως θα δείτε και παρακάτω

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το alfavita.gr από στελέχη του ιδρύματος υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για την εικόνα του ΕΑΠ τελευταία.

Θυμίζουμε πως το Οκτώβριο του 2023 το ΕΑΠ ήρθε αντιμέτωπο με αγωγές από  62 αποφοίτους του ιδρύματος που αξιώνουν 50.000 αποζημίωση έκαστος για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης από την παράνομη, όπως την χαρακτηρίζουν, παράλειψη ενεργοποιήσεως των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Οι συγκεκριμένοι απόφοιτοι είχαν στείλει σχετική προειδοποίηση στο ΕΑΠ στέλνοντας προ καιρού εξώδικη διαμαρτυρία.

Σε αυτή ανέφεραν ότι η μη αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων τους στερούσε τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, να εργαστούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και γενικότερα εντόπιζαν προβλήματα στην προσπάθειά τους για επαγγελματική αποκατάσταση είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Το alfavita.gr δημοσιεύει νέα επιστολή για νέες αγωγές που πραγματοποίησαν απόφοιτοι του ΕΑΠ

Σε συνέχεια των 2 αγωγών που ήδη έχουν καταθέσει 62 απόφοιτοι των Προγραμμάτων «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» και «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» του ΕΑΠ, κατατέθηκαν ακόμη 2 αγωγές στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών από άλλους 62 αποφοίτους που ζητούν και εκείνοι να αναγνωρισθεί ότι, το ΕΑΠ και το Ελληνικό Δημόσιο οφείλουν να τους καταβάλουν αλληλεγγύως και εις ολόκληρον σε έκαστο εξ αυτών το ποσό των 50.000€ νομιμοτόκως ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης την οποία έχουν υποστεί και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ υπόκεινται από την παράνομη παράλειψη ενεργοποιήσεως των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων που τους απονέμουν αντίστοιχα τα άρθρα 1 και 2 π.δ. 66/2009. Βλέποντας ότι οι 62 συνάδελφοί τους οδηγήθηκαν στη δικαστική οδό για να βρουν αποκατάσταση της χρόνιας αδικίας που έχουν υποστεί, άλλοι 62 απόφοιτοι των 2 Προγραμμάτων ακολούθησαν το παράδειγμά τους, αισθανόμενοι και εκείνοι ότι οι σπουδές τους στο ΕΑΠ τους έχουν οδηγήσει σε επαγγελματικό αδιέξοδο, αφού δεν μπορούν να μετάσχουν σε Προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, δεν μπορούν να εργαστούν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, άσκησαν αγωγές ζητώντας αποζημίωση 50.000€ έκαστος εξ αυτών για την προσβολή της προσωπικότητάς τους.

Με τις 4 αγωγές που εκκρεμούν πλέον στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, οι συνολικώς 124 ενάγοντες επικαλούνται τη χρόνια και εξακολουθητική αδράνεια του ΕΑΠ να ενεργήσει συστηματικά προς τα όργανα της Πολιτείας για να ληφθούν τα δέοντα κανονιστικά μέτρα προς ενεργοποίηση των απονεμόμενων στο π.δ. 66/2009 επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, καθώς και την αθέμιτη εμπορική πρακτική που το ΕΑΠ ακολούθησε για να δημιουργήσει και εμπεδώσει στους ενάγοντες την εύλογη πεποίθηση ότι εγγραφόμενοι στα 2 Προγράμματα και αποφοιτώντας από αυτά θα έχουν όντως στην πράξη τα επαγγελματικά δικαιώματα του π.δ. 66/2009.

Οι απόφοιτοι στρέφονται εν τούτοις και κατά του Ελληνικού Δημοσίου, επικαλούμενοι και την δική του εξακολουθητική και παράνομη παράλειψη -αφού τελούσε εν γνώσει των προβλημάτων επαγγελματικής πρόσβασης των εναγόντων στην αγορά εργασίας-, αφ’ενός μεν να απονείμει κωδικό κλάδου εκπαίδευσης στους ενάγοντες, αφ’ετέρου να εντάξει το πτυχίο τους στο προσοντολόγιο και στο να προβεί σε λήψη των απαιτούμενων μέτρων που μια χρηστή διοίκηση σε ένα κράτος δικαίου θα ελάμβανε για να διασφαλίσει την πρόσβαση των αποφοίτων ενός ΑΕΙ που απολαύει των εγγυήσεων του άρθρου 16 Συντ. στην επαγγελματική ζωή του τόπου. 

Το alfavita.gr θα επιστρέψει με νέο ρεπορτάζ σχετικά με την τωρινή κατάσταση του ΕΑΠ σε σύγκριση με παλαιότερες περιόδους του ιδρύματος αλλά και με τις ευθύνες που υπάρχουν. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Τι θα γίνει την εβδομάδα που έρχεται σε Δημοτικά και Γυμνάσια

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

old-teacher
Εκπαιδευτικοί: Οι επόμενες μισθοδοσίες μονίμων κι αναπληρωτών
Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet  δίνεται η δυνατότητα να κάνετε λήψη άμεσα της μηνιαίας βεβαίωσης αποδοχών
Εκπαιδευτικοί: Οι επόμενες μισθοδοσίες μονίμων κι αναπληρωτών
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αύριο Τρίτη (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση - εκδήλωση για το βιβλίο "Καλή πατρίδα σύντροφε"
Το βιβλίο της Ελένης Νικολαϊδου "Καλή πατρίδα, σύντροφε!" (από τις εκδόσεις Εταιρεία Σύγχρονης Ιστορίας με πρόλογο-εισαγωγή του Προκόπη Παπαστράτη)...
Αύριο Τρίτη (7μμ) στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση - εκδήλωση για το βιβλίο "Καλή πατρίδα σύντροφε"