δασκαλοι
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι αυξήσεις και τα επιδόματα αναλυτικά

Ενσωματώθηκαν οι αυξήσεις στους μισθούς των μονίμων εκπαιδευτικών. Η πληρωμή/μισθοδοσία του πρώτου 15/νθημερου του Ιανουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2023  λόγω των αργιών που μεσολαβούν.

Νέοι μισθοί για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στις 22.12.2023

Ως γνωστόν οι βασικοί μισθοί των μισθολογικών κλιμακίων και των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ–ΕΒΠ, όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί την 31.12.2023, βάσει των άρθρων 9 και 14 του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 4354/2015 (Α΄ 176) προσαυξάνονται από 01.01.2024 με ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο γινόμενο του εισαγωγικού μισθού της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.), πολλαπλασιαζόμενο με συντελεστή 0,0897, στρογγυλοποιούμενο στην πλησιέστερη μονάδα ευρώ. Η προσαύξηση είναι σταθερή, ανέρχεται στο ύψος των εβδομήντα (70) ευρώ ακαθάριστα και προστίθεται στους βασικούς μισθούς.

Αναφορικά με τα καθαρά ποσά του νέου μισθολογίου ο εκπαιδευτικός Λάμπρος Σιδεράς, κοινοποίησε τον παρακάτω Πίνακα:

μισθολογιο

Οι αυξήσεις

Οι μικτές αυξήσεις στον βασικό μισθό είναι οι εξής:

Πίνακας

Μεγαλύτερες αυξήσεις στις μηνιαίες τους αποδοχές θα δουν όσοι έχουν παιδιά. Για το πρώτο παιδί το επίδομα αυξάνεται κατά 20 ευρώ (από τα 50 σήμερα σε 70 ευρώ) ενώ όσοι έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά θα δουν το επίδομά τους αυξημένο κατά 50 ευρώ.

Στην Εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς, περιλαμβάνονται και αναλύονται όλα τα δεδομένα για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο όπως διαμορφώνεται μετά τις αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και τα επιδόματα.

Μέσω της εγκυκλίου παρέχοντα διευκρινίσεις για την αναπροσαρμογή των βασικών μισθών, τον επανακαθορισμό της οικογενειακής παροχής ,την αύξηση κατά 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης, τη χορήγηση ειδικού επιδόματος βιβλιοθήκης σε ερευνητές, την αναπροσαρμογή του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, τη χιλιομετρική αποζημίωση και τα έξοδα διανυκτέρευσης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο:

- Οι βασικοί μισθοί των μισθολογικών κλιμακίων, προσαυξάνονται από 1η Ιανουαρίου 2024 με ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο γινόμενο του εισαγωγικού μισθού της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης πολλαπλασιαζόμενο με συντελεστή 0,0897. Η προσαύξηση είναι σταθερή, ανέρχεται στο ύψος των 70 ευρώ και προστίθεται στους βασικούς μισθούς. Το ετήσιο όφελος ανέρχεται σε 840 ευρώ, δηλαδή περίπου ένας μισθός ετησίως για όσους λαμβάνουν τον εισαγωγικό.

- Η οικογενειακή παροχή αυξάνεται σε 70 ευρώ για ένα τέκνο, 120 ευρώ για δύο τέκνα, 170 ευρώ για τρία τέκνα, 220 ευρώ για τέσσερα τέκνα και συν 70 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο. Έτσι, ένας δημόσιος υπάλληλος με ένα τέκνο θα λάβει επιπλέον αύξηση 20 ευρώ επιπλέον κάθε μήνα, ή 50 ευρώ με δύο και άνω παιδιά. Το ετήσιο όφελος ανέρχεται σε 240 – 600 ευρώ επιπλέον αντίστοιχα.

- Αύξηση κατά 30% του επιδόματος θέσης ευθύνης. 

Τα νέα επιδόματα ευθύνης των Στελεχών Εκπαίδευσης και των Προϊσταμένων Διοίκησης και των μελών του ΙΕΠ.

1

2

3

Βασικός μισθός μελών ΙΕΠ

iep

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απθ
Aristotle Innovation Forum: «Σε ποιον ανήκει το μέλλον;» - Το κρίσιμο ερώτημα για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
«Σε ποιον ανήκει το μέλλον;» Το κρίσιμο ερώτημα για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Aristotle Innovation Forum
Aristotle Innovation Forum: «Σε ποιον ανήκει το μέλλον;» - Το κρίσιμο ερώτημα για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Δ. Μιχαηλίδου: «Παρατείνουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέχρι τον Αύγουστο για το "Σπίτι Μου 2"»
Μιχαηλίδου για Σπίτι μου 2: «Κανείς δεν θα απενταχθεί, χρηματοδότηση έως τέλος Αυγούστου»
«Υπάρχουν καθυστερήσεις και από τις τράπεζες» - Τι θα γίνει με τις 3.000 εκκρεμότητες στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου 2»
Μιχαηλίδου για Σπίτι μου 2: «Κανείς δεν θα απενταχθεί, χρηματοδότηση έως τέλος Αυγούστου»
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλάδικές 2026: Επισημάνσεις για την Παραγωγή λόγου στη Νεοελληνική Γλώσσα από τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία»
Πόσες παραγράφους πρέπει να γράψει ο μαθητής στην Παραγωγή λόγου (Θέμα Δ) και πόσες λέξεις πρέπει να έχει η καθεμία;
Πανελλάδικές 2026: Επισημάνσεις για την Παραγωγή λόγου στη Νεοελληνική Γλώσσα από τα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία»
αστυνομία
ΕΛΑΣ: Προεδρικό Διάταγμα διπλασιάζει τις θέσεις ειδικών φρουρών
Αυξάνονται οι θέσεις ειδικών φρουρών στην ελληνική αστυνομία - Τι προβλέπει το Διάταγμα που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Τασούλας
ΕΛΑΣ: Προεδρικό Διάταγμα διπλασιάζει τις θέσεις ειδικών φρουρών