ΕΛΜΕΠΑ
«Εκφράζει την έντονη απογοήτευση του για την επικείμενη κατάργηση των έξι νέων ακαδημαϊκών του Τμημάτων»

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ ΕΛΜΕΠΑ της 28/11/2023, αποφάσισε να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με την κατάργηση των 6 υπό αναστολή έναρξης λειτουργίας Τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ ΕΛΜΕΠΑ

Ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου εκφράζει την έντονη απογοήτευση του για την επικείμενη κατάργηση των έξι (6) νέων ακαδημαϊκών του Τμημάτων που είχαν ιδρυθεί με τον ν. 4610/2019 (ΦΕΚ 70/τ. Α΄/07.05.2019) και στη συνέχεια τέθηκαν σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας με τον ν. 4653/2020. Η απόφαση κατάργησής τους από το ΥΠΑΙΘΑ, δίχως τη σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου και του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ, ανατρέπει τον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου και θίγει κατάφωρα το αυτοδιοίκητό του.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο έχει εκπονήσει ένα Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης για την περίοδο 2022-2025, το οποίο εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο.

Οι σχετικοί φάκελοι, μαζί με τις απαραίτητες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για τα έξι (6) νέα ακαδημαϊκά Τμήματα που εντάσσονται στον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου, κατατέθηκαν στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) και το ΥΠΑΙΘ στις αρχές Ιουνίου του 2021, μετά από πρόσκληση της ΕΘΑΑΕ τον Σεπτέμβριο του 2020. Με βάση το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του ΕΛΜΕΠΑ, ζητήθηκε από το Υπουργείο η σταδιακή έναρξη λειτουργίας των εν λόγω Τμημάτων.

Αυτό βεβαίως προϋποθέτει την απαραίτητη πολιτική βούληση στήριξης νέων Τμημάτων στα δημόσια Πανεπιστήμια, τα οποία αποδεδειγμένα απουσιάζουν από τον ακαδημαϊκό χάρτη της Κρήτης και της νότιας Ελλάδας, ενώ μπορούν αδιαμφισβήτητα να προσφέρουν ποιοτική μόρφωση και προοπτική θέσεων εργασίας σε χιλιάδες νέους ανθρώπους, όπως προκύπτει από τις μελέτες που έχουν κατατεθεί.

Ο Σύλλογος μελών ΔΕΠ του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στέκεται στο πλευρό της Διοίκησης του ΕΛΜΕΠΑ και υποστηρίζει της προσπάθειες της, ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού την επανεκτίμηση της απόφασης για την επικείμενη κατάργηση των 6 υπό αναστολή έναρξης λειτουργίας Τμημάτων του

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

17χρονη Κρήτη
Κρήτη: Σήμερα η κηδεία της 17χρονης που ετοιμαζόταν να δώσει Πανελλήνιες έπεσε από γέφυρα και σκοτώθηκε
«Μου το έλεγε συνέχεια ότι δεχόταν μπούλινγκ. Φοβάμαι ότι μπορούσε κάποιος να τη χτυπήσει και να τη σκοτώσει και να τη ρίξει στο γιοφύρι» ανέφερε η...
Κρήτη: Σήμερα η κηδεία της 17χρονης που ετοιμαζόταν να δώσει Πανελλήνιες έπεσε από γέφυρα και σκοτώθηκε
epal_amfissa
Ένωση Διευθυντών Σχολείων: Το φαινόμενο μετακύλισης ευθυνών στους/στις Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων
Με αφορμή την πτώση της σιδερένιας πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μαθητή
Ένωση Διευθυντών Σχολείων: Το φαινόμενο μετακύλισης ευθυνών στους/στις Διευθυντές/ντριες σχολικών μονάδων