2023.11.24 ΑΦΙΣΑ ΕΡΙΟΤΕΚ
Ενημέρωση της Ένωσης Γονέων Νέας Ιωνίας προς τους γονείς για τις εξελίξεις στο Οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες της περιοχής.

Τα ζητήματα είναι αρκετά, ενώ αναγκαία κρίνεται η ανέγερση νέας σχολικής στέγης.

Παράλληλα, δίνεται ενημέρωση για τις εξελίξεις στο οικόπεδο της Εριοτέκ, το οποίο από το 2004 είχε χαρακτηριστεί χώρος ανέγερσης σχολείων.

Τέλος, η Ένωση καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ., στον χώρο του Α.Ο. Περισσού δίπλα από το οικόπεδο της Εριοτέκ!

Η ανακοίνωση

«Στη Νέα Ιωνία η ανάγκη για ανέγερση νέας σχολικής στέγης είναι μεγάλη. Τα προβλήματα είναι πολλά και καταγράφουμε μερικά από τα πιο σημαντικά:

(1) Οι Δημοτικές Αρχές έχουν προσπαθήσει να καλύψουν την ανάγκη της δίχρονης προσχολικής αγωγής αφαιρώντας αίθουσες από Δημοτικά σχολεία που πρόχειρα και γρήγορα ανακατασκεύασαν, τοποθέτησαν σύνολο 3 κοντέινερ σε διάφορα προαύλια και υποχρέωσαν νήπια από 2 νηπιαγωγεία του Περισσού, να μεταβαίνουν στην Αλσούπολη! Το 2ο-13ο νηπιαγωγείο του Περισσού, στεγάζεται σε ένα δυάρι διαμέρισμα χωρίς αυλή!

(2) Στη Νέα Ιωνία, Ειδικό Νηπιαγωγείο δεν υπάρχει. Οι γονείς των παιδιών ΑμεΑ, με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο ειδικό νηπιαγωγείο του Ν.Ηρακλείου και στη συνέχεια, αν τα παιδιά είναι υπεράριθμα, θα πρέπει να ταξιδεύουν καθημερινά ως το Μαρούσι! Το Ειδικό Δημοτικό της Νέας Ιωνίας συστεγάζεται με το 16ο δημοτικό, πράγμα που σημαίνει ότι υπολείπεται βασικών υποδομών και προβλέψεων για τα παιδιά ΑμεΑ. Με 6 αίθουσες διδασκαλίας απαράδεκτα μικρές, οι οποίες δεν επαρκούν για τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των παιδιών, μία εκ των οποίων να βρίσκεται μέσα στην κουζίνα και η άλλη να είναι η αίθουσα της πληροφορικής. Δεν υπάρχουν αίθουσες για το ειδικό εκπαιδευτικό έργο (Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Κοινωνικοί λειτουργοί) και έχει μία τουαλέτα η οποία δεν είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη για τις ανάγκες των παιδιών.

(3) Τα σχολεία στη Νέα Ιωνία, όπως και σε πολλούς Δήμους, έχουν μεγάλα τμήματα, με πολλούς μαθητές, γεγονός που δυσχεραίνει το εκπαιδευτικό έργο. Τα τμήματα και ιδιαίτερα στα Γυμνάσια και στα Λύκεια περιλαμβάνουν 23 ως 28 παιδιά, ενώ πριν από μόλις 2 χρόνια, 2 τουλάχιστον δημοτικά σχολεία ήρθαν αντιμέτωπα με συγχωνεύσεις τμημάτων, μεγαλώνοντας τις τάξεις από 14 παιδιά σε 25! Η κατεύθυνση είναι πλέον τα μεγάλα τμήματα να ξεκινούν από την αρχή κάθε χρονιάς και να φτάνουν ως 26 μαθητές!

(4) Τα κτιριακά προβλήματα είναι πολλά, τα σχολεία είναι παλαιά και δεν έχουν περάσει καν πρόσφατους αντισεισμικούς ελέγχους, οροφές και ταβάνια που στάζουν και σοβάδες που πέφτουν όπως έγινε σε 6 σχολεία της πόλης μας τα τελευταία 2 χρόνια. Χαλασμένα παράθυρα, προαύλια με λακκούβες και προεξοχές, τα οποία πλημμυρίζουν, επικίνδυνα κάγκελα, καθιζήσεις, ακόμα και ρωγμές 2-3 εκατοστών σε τοίχους.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω και ενώ οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες, υπάρχει ένα Οικόπεδο στο κέντρο του Περισσού, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο για ανέγερση νέου σχολείου! Είναι το οικόπεδο της παλιάς βιοτεχνίας «Εριοτέκ», στο φουγάρο όπως συχνά λέγεται, δίπλα ακριβώς από το 3ο Γυμνάσιο – 6 ο Λύκειο. Το οικόπεδο αυτό, έκτασης 4,8 στρεμμάτων, χαρακτηρίστηκε ως χώρος ανέγερσης σχολείων το 2004, μετά από χρόνια εγκατάλειψης.

ΟΜΩΣ από το 2004 ως τώρα, καμία Δημοτική Αρχή δεν έκανε καμία ενέργεια ώστε να απαλλοτροιώσει το χώρο, με αποτέλεσμα τώρα οι επιχειρηματίες να το ζητούν για επιχειρηματικούς σκοπούς!

Ένα σύντομο ιστορικό:

➔ Το 2004 το οικόπεδο της Εριοτέκ, χαρακτηρίζεται χώρος ανέγερσης σχολείων.
➔ Από το 2004 ως το 2008 δεν γίνεται καμία κίνηση απαλλοτροίωσης από τις τότε Δημοτικές Αρχές!
➔ Το 2008 η τότε Νομαρχία, εντάσσει το Οικόπεδο στο σχέδιο πόλεως ως χώρο ανέγερσης σχολείου.
➔ Το 2009 ο επιχειρηματίας προσφεύγει στο Σ.τ.Ε ώστε να αποχαρακτηριστεί το Οικόπεδο.
➔ Από το 2009 ως και το 2018 καμία Δημοτική Αρχή δεν κάνει καμία ενέργεια, καμία συνάντηση διεκδίκησης, καμία κίνηση απαλλοτροίωσης!
➔ Το 2018 το Σ.τ.Ε. απορρίπτει την προσφυγή του επιχειρηματία.
➔ Παντελής απραξία από τις Δημοτικές αρχές από το 2018 ως και το 2023!
➔ Το Φλεβάρη του 2023 ο επιχειρηματίας υποβάλει στο Δήμο, ένσταση 6μηνης προθεσμίας, για την ακύρωση της πράξης χαρακτηρισμού.
➔ Η Δημοτική Αρχή για 6 μήνες κάνει 2 μυστικές συναντήσεις με τον επιχειρηματία και φέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στην εκπνοή του χρόνου, στις 7 Αυγούστου! Η ένσταση του επιχειρηματία απορρίπτεται από το Δημοτικό Συμβούλιο.
➔ Περνούν 2 μήνες απραξίας και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μετά από προσφυγή του επιχειρηματία, αρχές Νοέμβρη του 2023, απορρίπτει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ!
ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΘΕΙ!

  • Ένα ολοκαίνουριο σχολείο στη Νέα Ιωνία θα στεγάσει τις νέες γενιές μαθητών σε σύγχρονο και ασφαλές κτίριο!
  • Ένα σχολείο χωρητικότητας εκατοντάδων μαθητών θα αποφορτίσει όλα τα σχολεία και τις τάξεις της Νέας Ιωνίας!
  • Ένα νέο ειδικό Νηπιαγωγείο και ειδικό Δημοτικό θα δώσει χαρά και θα καλύψει όλες τις ανάγκες των παιδιών και των γονιών που βιώνουν το δικό τους γολγοθά!
  • Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν καινούρια, ασφαλή κτίρια, που θα τους δίνουν χαρά για το εκπαιδευτικό έργο!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ / ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3-12-23 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00πμ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ Α.Ο. ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΡΙΟΤΕΚ!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bullying
Δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού αύριο στο Σύνταγμα
Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο...
Δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού αύριο στο Σύνταγμα
amfitheatro-aei-foitites1
ΑΠΘ - ΕΚΠΑ: Να παραμείνει ως προϋπόθεση εγγραφής των αλλοδαπών φοιτητών η πιστοποιημένη γνώση της νέας ελληνικής γλώσσας
«Το πιστοποιητικό γλωσσικής επάρκειας εξάλλου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή σε πανεπιστήμια διεθνώς και χωρίς αυτό δεν καθίσταται...
ΑΠΘ - ΕΚΠΑ: Να παραμείνει ως προϋπόθεση εγγραφής των αλλοδαπών φοιτητών η πιστοποιημένη γνώση της νέας ελληνικής γλώσσας
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίθεση στους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Εισέβαλαν για "ενισχύσεις" στο κτίριο, ομάδα ατόμων - με καλυμμένα πρόσωπα και μη - ανάμεσα στα οποία ταυτοποιήθηκαν μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ο...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίθεση στους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια