προβλήματα σχολεία
Σοβαρά κτιριακά προβλήματα καταγγέλλει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ηρακλείου Αττικής

Άλυτα παραμένουν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτίρια στο Ηράκλειο Αττικής, όπως αναφέρει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών της περιοχής.

Τονίζεται, μάλιστα, ότι μεταξύ άλλων «παραμένουν τα προβλήματα μόνωσης, η μη πραγματοποίηση ηλεκτρολογικών εργασιών, οικαθιζήσεις στα προαύλια, τα προβλήματα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ (έλλειψη ράμπας, ασανσέρ), ο μη καθαρισμός των εξωτερικών φρεατίων και υδρορροών, τα ζητήματα υγιεινής και πιο συγκεκριμένα η κατάσταση των τουαλετών (μικρός αριθμός τουαλετών, μη βάψιμο, μη επισκευή), η μη πραγματοποίηση εργασιών επίστρωσης είτε σε γήπεδα μπάσκετ είτε σε γήπεδα βόλεϊ, η μη συντήρηση των σχολείων με βάψιμο εξωτερικών τοίχων και αιθουσών, κτλ.. Επίσης, συνεχίζουν να υφίστανται προβλήματα ασφάλειας, όπως η έλλειψη σχολικών φυλάκων και σχολικών τροχονόμων, η έλλειψη αλεξικέραυνου, η έλλειψη φαναριού για την ασφαλή διέλευση των παιδιών κατά τη διάρκεια προσέλευσης και αποχώρησης. Επίσης, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι τα παιχνίδια στον προαύλιο χώρο του 1ου νηπιαγωγείου δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ δεν υπάρχουν παιχνίδια στον προαύλιο χώρου του ειδικού νηπιαγωγείου και δημοτικού».

Παράλληλα, κάκιστη είναι και η κατάσταση στο 4ο Δημοτικό σχολείο, το οποίο παραμένει εργοτάξιο.

Η επιστολή

«κ. Δήμαρχε

σε συνέχεια της από 18/10/2023 σύσκεψής μας με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας σας αποστέλλουμε επικαιροποιημένο υπόμνημα με τα προβλήματα των σχολικών μονάδων με βάση τα ερωτηματολόγια και τα υπομνήματα που μας κοινοποιήθηκαν.

Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι παρά τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή το καλοκαίρι συνεχίζουν να υφίστανται πολλά προβλήματα στα σχολεία του Δήμου μας. Πιο συγκεκριμένα, παραμένουν τα προβλήματα μόνωσης, η μη πραγματοποίηση ηλεκτρολογικών εργασιών, οικαθιζήσεις στα προαύλια, τα προβλήματα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ (έλλειψη ράμπας, ασανσέρ), ο μη καθαρισμός των εξωτερικών φρεατίων και υδρορροών, τα ζητήματα υγιεινής και πιο συγκεκριμένα η κατάσταση των τουαλετών (μικρός αριθμός τουαλετών, μη βάψιμο, μη επισκευή), η μη πραγματοποίηση εργασιών επίστρωσης είτε σε γήπεδα μπάσκετ είτε σε γήπεδα βόλεϊ, η μη συντήρηση των σχολείων με βάψιμο εξωτερικών τοίχων και αιθουσών, κτλ.. Επίσης, συνεχίζουν να υφίστανται προβλήματα ασφάλειας, όπως η έλλειψη σχολικών φυλάκων και σχολικών τροχονόμων, η έλλειψη αλεξικέραυνου, η έλλειψη φαναριού για την ασφαλή διέλευση των παιδιών κατά τη διάρκεια προσέλευσης και αποχώρησης. Επίσης, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι τα παιχνίδια στον προαύλιο χώρο του 1ου νηπιαγωγείου δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ δεν υπάρχουν παιχνίδια στον προαύλιο χώρου του ειδικού νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Πιο ανησυχητική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο 4ο Δημοτικό σχολείο που παραμένει εργοτάξιο. Στο εν λόγω σχολείο είναι επιτακτική ανάγκη α. να αντικατασταθεί ΤΩΡΑ το χαλίκι στο χώρο των containers με κατάλληλο αντιολισθητικό τάπητα για την αποφυγή ατυχημάτων στα παιδιά, β. να εγκατασταθεί κατάλληλο στέγαστρο στο χώρο των containers ώστε να μπορούν να προαυλίζονται τα παιδιά, όταν βρέχει και γ. να γίνει έλεγχος σε όλα τα πατώματα των containers.

Επίσης, επειδή ο πρωτοβάθμιος έλεγχος (οπτικός έλεγχος) των σχολικών κτιρίων οδηγεί μόνο στη διαπίστωση μιας στάθμης κινδύνων και όχι εάν ένα κτίριο είναι κατάλληλο ή όχι ζητάμε την πραγματοποίηση δευτεροβάθμιου ελέγχου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις.

Για άλλη μία φορά διαπιστώθηκαν τα προβλήματα σίτισης των παιδιών λόγω έλλειψης τραπεζοκόμου, αιθουσών σίτισης ή επέκτασης των σχολικών γευμάτων στα ολοήμερα σχολεία.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα προβλήματα, όπως π.χ. η ενίσχυση των ηχοπετασμάτων της Αττικής Οδού ώστε να μειωθεί ο θόρυβος που φτάνει στις αίθουσες διδασκαλίας του 12ου δημοτικού σχολείου.

Κατόπιν των ανωτέρω:

1. παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τις εργασίες που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανά σχολείο,

2. να λάβετε υπόψη τις προτάσεις του από 17/07/2023 υπομνήματός μας και

3. να ορίσετε ημερομηνία συνάντησης της Ένωσης με τη δημοτική αρχή.

Προς υποβοήθησή σας, επισυνάπτεται στο παρόν έγγραφο Παράρτημα με τα προβλήματα των σχολικών μονάδων του Δήμου Ηρακλείου τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης καθώς αφορούν κυρίως στην ασφάλεια και στην υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά και τη δημιουργία των ελάχιστων απαραίτητων συνθηκών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την ορθή υλοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΕΜΠΗ
Τέμπη: Πλησιάζουν το εκατομμύριο οι υπογραφές για άρση ασυλίας πολιτικών προσώπων
Το ψήφισμα οργάνωσε ηψπρόεδρος του Συλλόγου “Τέμπη 2023” και μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης, Μαρία Καρυστιανού
Τέμπη: Πλησιάζουν το εκατομμύριο οι υπογραφές για άρση ασυλίας πολιτικών προσώπων
DYPA katartisi
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής τον Μάρτιο
Από την Παρασκευή 1η Μαρτίου οι αιτήσεις για τα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Μάρτιο 2024
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής τον Μάρτιο