Το ΥΠΑΙΘΑ αντί να καλύψει τα κενά προχωρά σε αναμορφώσεις των ωρολογίων προγραμμάτων...
Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για τα εκπαιδευτικά κενά

Ακάλυπτα παραμένουν αρκετά από τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία και της Κέρκυρας, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ του νησιού, ενώ στο ζήτημα αυτό επανέρχεται κάθε βδομάδα, ώστε να γίνει κατανοητό πόσο σοβαρό είναι το συγκεκριμένο πρόβλημα.

«Οι συνάδελφοι θα γίνονται λάστιχο μπαίνοντας μια στο ένα τμήμα και μια στο άλλο;», διερωτάται, εύλογα, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, σκιαγραφώντας την κατάσταση την οποία βιώνουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Όπως είναι φυσικό, απορίες δημιουργούνται για το πώς θα προχωρήσει η ύλη υπό αυτές τις συνθήκες.

«Χωρίς άμεση κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών, δεν υπάρχουν ούτε οι ελάχιστες προϋποθέσεις για τη μαθησιακή διαδικασία», τονίζεται.

Η ανακοίνωση

«Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας επανέρχεται στο θέμα των κενών και θα επανέρχεται κάθε βδομάδα, προκειμένου να γίνει κατανοητό σε όλους, το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα κενά στην Κέρκυρα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Θεωρούμε ως εκπαιδευτικοί πολύ σημαντικό να καλύπτεται η ύλη όλων των μαθημάτων, έτσι ώστε να έχουν οι μαθητές μας τα ίδια μορφωτικά δικαιώματα και εφόδια στο μάθημα και τις τελικές εξετάσεις.

Αναρωτιόμαστε:

Είμαστε στα μέσα Νοέμβρη και παραμένουν κενά σε πολλά σχολεία.

  • Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό;
  • Πώς θα προχωρά η ύλη, αν δε γίνονται οι προσλήψεις που χρειάζονται, με βάση τις ανάγκες που το ίδιο το Υπουργείο αναγνωρίζει;
  • Αν το Υπουργείο δεν προσλάβει τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς, ώστε να διδάσκονται όλα τα μαθήματα για όλα τα παιδιά, πώς θα λύσει αυτό το πρόβλημα η αναμόρφωση;
  • Θα σταματήσει η διδασκαλία του μαθήματος για να καλυφθεί ένα άλλο ή θα μειώσουμε τις ώρες διδασκαλίας ανά μάθημα, καταργώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα και αυξάνοντας τις ανισότητες στα σχολεία;
  • Θα καλυφθούν με υπερωρίες εντατικοποιώντας κι άλλο τους όρους εργασίας των συναδέλφων και οδηγώντας ουσιαστικά σε απολύσεις αναπληρωτών;
  • Οι συνάδελφοι θα γίνονται λάστιχο μπαίνοντας μια στο ένα τμήμα και μια στο άλλο;

Συναδέλφισσες-οι,

Χωρίς άμεση κάλυψη όλων των κενών με προσλήψεις όλων των αναγκαίων εκπαιδευτικών, δεν υπάρχουν ούτε οι ελάχιστες προϋποθέσεις για τη μαθησιακή διαδικασία...

Διαφορετικά γίνεται ένα ακόμα βήμα για σχολεία πολλών ταχυτήτων, με εκπαιδευτικούς λάστιχο, που θα στερούνται τα εργαλεία για να προσφέρουν το παιδαγωγικό τους έργο.

Απαιτούμε εδώ και τώρα από το «ψηφιακό» Υπουργείο να παίξει τον πραγματικό του ρόλο και να καλύψει τα σχολεία με το εκπαιδευτικό προσωπικό που χρειάζονται!

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να διεκδικήσουν προσλήψεις από το Υπουργείο και να μην επιτρέψουν αυταρχικές πρακτικές και λογικές τύπου απευθείας αναθέσεων υπερωριών για την κάλυψη της ύλης.

Οι σύλλογοι διδασκόντων μπορούν από την πλευρά τους να συνεδριάσουν, έτσι ώστε με τον πιο πρόσφορο παιδαγωγικό τρόπο να συμβάλλουν στο πώς θα αμβλυνθούν οι ανισότητες στην κάλυψη της ύλης.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πιερρακάκης
Κυριάκος Πιερρακάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πολύ πυκνού κοινοβουλευτικού έργου για την Παιδεία!
Στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
Κυριάκος Πιερρακάκης: Μπαίνουμε σε περίοδο πολύ πυκνού κοινοβουλευτικού έργου για την Παιδεία!
Αστυνομία στις Βρυξέλλες
Συναγερμός στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί και τρεις τραυματίες στο κέντρο των Βρυξελλών
Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες σε κεντρική λεωφόρο - Στο σημείο σπεύδει ο δήμαρχος Βρυξελλών
Συναγερμός στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί και τρεις τραυματίες στο κέντρο των Βρυξελλών