ΕΛΜΕ Πειραιά: Και τα κενά των εκπαιδευτικών... παραμένουν - Κάλεσμα σε σύσκεψη-συζήτηση
Συζήτηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 18:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά για τα κενά των εκπαιδευτικών

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Πειραιά για την πραγματοποίηση σύσκεψης-συζήτησης σχετικά με τα κενά των εκπαιδευτικών που εξακολουθούν να υπάρχουν και να στερούν από τους μαθητές διδακτικές ώρες.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 18:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά.

Παράλληλα, παρατίθεται και η ανακοίνωση σχετικά με τα τωρινά κενά στα σχολεία του Πειραιά, κάτι που δημιουργεί μία απερίγραπτη κατάσταση, ωθώντας σχολεία να σχολάνε (ακόμα και τώρα) 5ωρο κάποιες μέρες της εβδομάδας.

Η ανακοίνωση για τη σύσκεψη

«Αγαπητοί γονείς, μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραιά, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του Πειραιά

Σας καλούμε σε σύσκεψη-συζήτηση την Κυριακή 26/11 18:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (3ο ΓΕΛ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 14, 1ος όροφος, έναντι πρώην εργοστασίου  “Παπαστράτος”), προκειμένου να συζητήσουμε το τεράστιο θέμα των κενών σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά.

Για ενημέρωσή σας, ακολουθεί στην επόμενη σελίδα η πρόσφατη (12/11/2023) ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για το θέμα. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»

Η ανακοίνωση για τα κενά των εκπαιδευτικών

«ΜΕΣΑ ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ 157 ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ!

  • ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 120 ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • 37 ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ)

Φτάσαμε Νοέμβρη και τούτη την ώρα, τα κενά στον Πειραιά (Β/θμια Εκπαίδευση) είναι ακόμα εκατοντάδες (βλέπε και εδώ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ (sch.gr))!

Συγκεκριμένα, χάνονται: 2313 ώρες στην Α’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Πειραιάς, όλοι οι γύρω Δήμοι και Σαλαμίνα), 267 ώρες στη Β’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Αργοσαρωνικός), 18 ώρες στη Γ’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Κύθηρα), 363 στα Τμήματα Ένταξης και 387 ώρες στα Ειδικά Σχολεία!

Σύνολο: 3.348 χαμένες ώρες κάθε βδομάδα!

Η κατάσταση είναι κυριολεκτικά απερίγραπτη! Ακόμα και τώρα, υπάρχουν τμήματα που σχολάνε 5ωρο κάποιες ημέρες της βδομάδας, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το ΥΠΑΙΘΑ, αντί να καλύψει τα κενά έστειλε στις 2/11 στις ΔΙΔΕ οδηγία σύμφωνα με την οποία οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει να προβούν σε αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος, με σκοπό να καλυφτεί η ύλη στα μαθήματα που εξετάζονται στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των τριών τάξεων του Λυκείου.

Δηλαδή, το ΥΠΑΙΘΑ ζητά ουσιαστικά:

  • Να σταματήσει η  διδασκαλία ενός μαθήματος για να καλυφθεί ένα άλλο, ή
  • Να μειώσουμε τις ώρες διδασκαλίας ανά μάθημα καταργώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα (π.χ. από 4 ώρες τη βδομάδα, να διδάσκονται οι 2, ώστε τις άλλες 2 ο καθηγητής να μπαίνει και σε άλλο τμήμα, που μέχρι σήμερα δεν κάνει μάθημα), ή
  • Να καλυφθούν τα κενά με υπερωρίες εντατικοποιώντας την εργασία των συναδέλφων/συναδελφισσών  και οδηγώντας ουσιαστικά σε απολύσεις αναπληρωτών, ή
  • Όλα τα παραπάνω μαζί!

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών. Χωρίς προσλήψεις εκπαιδευτικών, δεν υπάρχουν ούτε οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της μαθησιακής διαδικασίας! Η “λύση” δεν είναι να μετατρέπουμε τους εκπαιδευτικούς σε “λάστιχο”, ούτε να κόβουμε ώρες από το ένα τμήμα για να κάνουμε σε ένα άλλο, δημιουργώντας νέες ανισότητες!

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα ενημερώσει τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, ώστε από κοινού, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την άμεση κάλυψη όλων των κενών!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη
«Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ»
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη