Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Νέα ανακοίνωση της Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης σχετικά με την πραγματοποίηση νέας κινητοποίησης για την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, στις 14:30, στη  ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται, η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από την συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας.

Παράλληλα, «το ΥΠΑΙΘΑ, οι διευθύνσεις και τα «ΠΥΣΔΕ» παράτυπα δεν μονιμοποιούν τους νεοδιόριστους, θα έπρεπε ήδη να το είχαν κάνει με τη συμπλήρωση της διετίας των συναδέλφων. Για αυτό και υπάρχουν Υπηρεσιακά Συμβούλια και Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν μονιμοποιήσει τους νεοδιόριστους που ανήκουν στην ευθύνη τους. Πράξεις μονιμοποίησης έχουν εκδώσει η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Αθηνών, Χανίων και Δυτικής Αττικής. Εκβιάζουν τους νεοδιόριστους με τη μονιμοποίησή τους, έτσι ώστε να εφαρμόσουν την αξιολόγηση και να αρχίσει η κατηγοριοποίηση  των εκπαιδευτικών».

Η ανακοίνωση

«Την Τετάρτη 15/11 στην παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ και νεοδιόριστων συναδέλφων στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Διευθυντής έλαμψε δια της απουσίας του, ενώ δεν παρευρίσκοντο ούτε η αναπληρώτρια Διευθύντρια, ούτε τα μέλη της κυβερνητικής παράταξης στο κομματικά ελεγχόμενα ΠΥΣΔΕ. Όλοι όφειλαν να έρθουν και να πουν στους ίδιους νεοδιόριστους συναδέλφους γιατί δεν τους μονιμοποιούν, παρατυπώντας, και επιτρέπουν με τη στάση τους στο Υπουργείο Παιδείας να ξεδιπλώνει μια σειρά εκβιασμούς στους συναδέλφους και σε όλον τον κλάδο.

Την Τρίτη 21/11 στις 12μ. που έχουν προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, οι ΕΛΜΕ προχωράμε σε νέα παράσταση διαμαρτυρίας. Τους καλούμε να συναντηθούν με τις ΕΛΜΕ και τους νεοδιόριστους και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του κλάδου. Ο αγώνας που δίνουμε για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων είναι σε μια κρίσιμη καμπή για να σταματήσουμε την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου να χρησιμοποιεί τους νεοδιόριστους για να επιβάλλει την αξιολόγηση. Τους καλούμε να σταματήσουν να παρατυπούν και να αποδεχθούν τα αιτήματα του κλάδου, όπως διατυπώνονται από τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ, και στη βάση της γνωμοδότησης νομικού συμβούλου που τεκμηριώνει την αδικία σε βάρος των νεοδιόριστων.

Όπως είναι γνωστό, η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών θα έπρεπε να είχε ήδη ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις και το ΠΥΣΔΕ μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας και επομένως το οικείο ΠΥΣΔΕ έπρεπε να είχε εκδώσει  διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των νεοδιόριστων.

Το ΥΠΑΙΘΑ, οι διευθύνσεις και τα «ΠΥΣΔΕ» παράτυπα δεν μονιμοποιούν τους νεοδιόριστους, θα έπρεπε ήδη να το είχαν κάνει με τη συμπλήρωση της διετίας των συναδέλφων. Για αυτό και υπάρχουν Υπηρεσιακά Συμβούλια και Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν μονιμοποιήσει τους νεοδιόριστους που ανήκουν στην ευθύνη τους. Πράξεις μονιμοποίησης έχουν εκδώσει η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Αθηνών, Χανίων και Δυτικής Αττικής. Εκβιάζουν τους νεοδιόριστους με τη μονιμοποίησή τους, έτσι ώστε να εφαρμόσουν την αξιολόγηση και να αρχίσει η κατηγοριοποίηση  των εκπαιδευτικών.

Οι Α΄, Γ΄, Δ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ μαζί με συναδέλφους νεοδιόριστους στις 12-5-2023 καταθέσαμε εξώδικο στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και στο ΠΥΣΔΕ απαιτώντας να βάλουν τέλος στην ομηρία των συναδέλφων και να προχωρήσουν στη  μονιμοποίηση των νεοδιόριστων που συμπλήρωσαν διετία και  παράνομα και παράτυπα δεν έχουν μονιμοποιηθεί. Η Διεύθυνση και το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσ/νίκης σε  συνεδρίαση του  στις 1-6-2023 με ψήφους του προέδρου, των διορισμένων μελών του και του «αιρετού» της ΔΑΚΕ απέρριψε κατά πλειοψηφία το καθολικό αίτημα του κλάδου και των ΕΛΜΕ για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων, γνωστοποιώντας μας πως εφαρμόζει τη νομοθεσία!! Ποια νομοθεσία επικαλούνται όταν αρνούνται να εφαρμόσουν το  θεσμικό πλαίσιο  που ίσχυε κατά το χρόνο διορισμού των συναδέλφων\ισσων μας;  (δείτε γνωμοδότηση νομικού συμβούλου μετά από αίτημα ΕΛΜΕ). Επισημαίνουμε την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση εκπαιδευτικών της ΔΔΕ Ηρακλείου στην οποία προχώρησε το αντίστοιχο ΠΥΣΔΕ, μόλις πρόσφατα στις 1/11/2023, για εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν το 2019.

 Η Διοίκηση και το κομματικά ελεγχόμενο ΠΥΣΔΕ, σε ταύτιση με τα αντιεκπαιδευτικά σχέδια της κυβέρνησης, εδώ και ένα χρόνο εμπαίζει τους νεοδιόριστους. Παρά την  αντίσταση του κλάδου και την  γενικευμένη απονομιμοποίηση  της  αξιολόγησης στον κόσμο της εκπαίδευσης, τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, στελέχη της ΔΑΚΕ, και ο « αιρετός» της ΔΑΚΕ, που επανειλημμένα  έχουν αποδείξει πως λειτουργούν ως διοίκηση,  με την υπογραφή τους συντάσσονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο με την κυβέρνηση και την αντιεκπαιδευτική της πολιτική. Συμμετέχουν στην εκστρατεία εκβιασμών και εκφοβισμού των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών προκειμένου αυτοί/ες να δεχτούν την αξιολόγηση και γίνονται συνένοχοι στην επίθεση κυβέρνησης και υπουργείου στη δημόσια εκπαίδευση, στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στο χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων και των αναγκών των μαθητών, στο τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Ο αγώνας που αποφασιστικά και δυναμικά διεξάγεται σε όλη την εκπαίδευση από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, για δεύτερη χρονιά, όπου χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μόνιμες/οι, νεοδιόριστες/οι, αναπληρωτ(ρι)ες, υπογράφουν Απεργία Αποχή, παρά τους εκβιασμούς και την προσπάθεια τρομοκράτησης, αποδεικνύει περίτρανα πως το υπουργείο αδυνατεί να πείσει για την αντιεκπαιδευτική πολιτική τους και ότι η αντίσταση των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση έχει φρενάρει την ολοκλήρωση του σχεδίου τους.

Την Τρίτη 21/11 προχωρούμε με αποφάσεις των ΕΛΜΕ σε νέα κινητοποίηση στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης και στο ΠΥΣΔΕ, απαιτώντας να εκδώσουν πράξεις μονιμοποιήσεων των νεοδιόριστων.

Σας αποστέλλουμε γνωμοδότηση νομικού συμβούλου που τεκμηριώνει ότι η μονιμοποίηση επέρχεται αυτοδικαίως με την λήξη της δοκιμαστικής περιόδου, με απόφαση του οικείου ΠΥΣΔΕ που εκδίδεται εντός 2 μηνών από την λήξη της ανωτέρω δοκιμαστικής περιόδου.                                                                          

Οι νεοδιόριστοι του 2020, 2021 και 2022 είναι μόνιμες και μόνιμοι! Δε θα γίνουν οι νέοι/ες συναδέλφισσες/οι όμηροι ενός ωμού εκβιασμού που στόχο έχει να περάσει η ατομική αξιολόγηση.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και δυναμικά τον αγώνα, απαιτούμε την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων και συναδελφισσών μας! Συνεχίζουμε να σταματάμε παντού τους αξιολογητές.

Απαιτούμε:

1. Εδώ ΚΑΙ ΤΩΡΑ έκδοση όλων των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων.

2. Καμία σύνδεση της ατομικής αξιολόγησης με τη μονιμοποίηση νεοδιόριστων.

3. Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης.

Το σχέδιο υποταγής των εκπαιδευτικών σε ένα σχολείο που συνθλίβει τα εργασιακά μας δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, δε θα περάσει!

Τίποτα δε χαρίστηκε, με τους αγώνες μας κερδίζονται όλα!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη "τύρβη";

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 12 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 12/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

DYPA katartisi
ΔΥΠΑ: Έως 19/4 παράταση για τις αιτήσεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στη Θεσσαλονίκη
Παράταση Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη
ΔΥΠΑ: Έως 19/4 παράταση για τις αιτήσεις σε επιδοτούμενο πρόγραμμα ανέργων στη Θεσσαλονίκη
DYPA 2025
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.300 προσλήψεις ανέργων στην Υγεία
Έναρξη αιτήσεων του Ειδικού προγράμματος στον δημόσιο τομέα της υγείας για την πρόσληψη 1.300 ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω
ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.300 προσλήψεις ανέργων στην Υγεία