ξυλομπογιές
Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου: Η παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και η απαγόρευση ενημέρωσης από εκπροσώπους ενός εργατικού σωματείου στο χώρο δουλειάς αποτελούν παραβίαση των άρθρων 5, 11, 14 και 24 του Συντάγματος, του Ν. 1264/1982 και σειρά εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας

Σε καταγγελία των ενεργειών παρεμπόδισης – απαγόρευσης συνδικαλιστικής δράσης σε βάρος του Προέδρου του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου από την πλευρά της Διευθύντριας του 2ου Δημ. Σχ. Μελισσίων, προχώρησε σήμερα ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου.

Οπως υποστηρίζει ο Σύλλογος, ο πρόεδρός του Δ. Πολυχρονιάδης επιχείρησε να ασκήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να ενημερώσει για κλαδικά ζητήματα τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων και παρεμποδίστηκε να εισέλθει στο σχολείο από την κα Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων.

«Η παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και η απαγόρευση ενημέρωσης από εκπροσώπους ενός εργατικού σωματείου στο χώρο δουλειάς αποτελούν παραβίαση των άρθρων 5, 11, 14 και 24 του Συντάγματος, του Ν. 1264/1982 και σειρά εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας που ρητά αναφέρουν ότι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών μπορεί να πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος», τονίζει ο ΣΕΠΕ.

Όλη η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

 Σκηνές σκοτεινών περιόδων για το εργατικό κίνημα έζησε ο Πρόεδρος του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου συνάδελφος Δ. Πολυχρονιάδης όταν επιχείρησε να ασκήσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του να ενημερώσει για κλαδικά ζητήματα τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων και παρεμποδίστηκε να εισέλθει στο σχολείο από την κα Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων.

 Οφείλουμε εδώ να ενημερώσουμε, κυρίως τους νεότερους συναδέλφους, ότι η παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης και η απαγόρευση ενημέρωσης από εκπροσώπους ενός εργατικού σωματείου στο χώρο δουλειάς αποτελούν παραβίαση των άρθρων 5, 11, 14 και 24 του Συντάγματος, του Ν. 1264/1982 και σειρά εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας που ρητά αναφέρουν ότι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών μπορεί να πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Στη βάση αυτή το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ και ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο τις ενέργειες της κας Διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, η οποία για δεύτερη φορά προσπάθησε να παρεμποδίσει την ενημέρωση των συναδέλφων απαγορεύοντας την είσοδο στο σχολείο στον Πρόεδρο του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου συνάδελφο Δ. Πολυχρονιάδη κατά την επίσκεψή του στο ομώνυμο σχολείο στο τρίτο διάλλειμα (12:25 έως 13:35) της Δευτέρας 13 – 11 – 2023. Η ίδια Διευθύντρια είχε επιχειρήσει και στο πρόσφατο παρελθόν να εμποδίσει τον Πρόεδρο του σωματείου να εισέλθει στο σχολείο για να ενημερώσει τις/τους συναδέλφους του συγκεκριμένου σχολείου προκειμένου να μην υιοθετηθούν από τον σύλλογο των διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων τα ενιαία κείμενα της Δ. Ο. Ε. για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας χωρίς επιτυχία, αφού τελικά ο Πρόεδρος εισήλθε και ενημέρωσε τους συναδέλφους του συγκεκριμένου σχολείου και αυτοί ακολούθησαν τις αποφάσεις του σωματείου και της Δ.Ο.Ε. Φαίνεται όμως ότι το μένος της κας Διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων ύστερα από την υιοθέτηση των ενιαίων κειμένων από τον σύλλογο των διδασκόντων του σχολείου της δεν έχει ακόμα ξεθυμάνει, αφού συνεχίζει να παρεμποδίζει με κάθε τρόπο την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης παρά το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο σχολείο υπηρετεί ως εκπαιδευτικός μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου (εκπρόσωπος της ΑΣΕ – ΠΑΜΕ) και αρκετοί συνάδελφοι – μέλη του συλλόγου των διδασκόντων είναι υποψήφιοι για τις επικείμενες εκλογές ανάδειξης του νέου Δ. Σ. του Σ. Ε. Π. Ε. Αμαρουσίου στις 22 – 11 – 2023.

Προφανώς η κα Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων με τις ενέργειές της αυτές θέλει να στείλει το μήνυμα ότι στο σχολείο που προΐσταται δεν έχει θέση ο συνδικαλισμός.

ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΙΣΗΛΘΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.

Καταγγέλλουμε  τέτοιες αυταρχικές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και πρακτικές που πλήττουν το συνδικαλιστικό δικαίωμα και επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τη διευθυντική εξουσία για να πλήξουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων εκπαιδευτικών!

Σε μια μαύρη περίοδο όπου το Υπουργείο Παιδείας έχει εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο, που επιδιώκει να εγκαθιδρύσει καθεστώς τρομοκράτησης και αυταρχισμού, που στέλνει στα δικαστήρια τους αγώνες μας και που απειλεί με ραβασάκια, που αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των μαθητ(ρι)ών μας, του δημόσιου σχολείου και της κοινωνίας, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί το δικαίωμά μας να συνδικαλιζόμαστε, να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε συλλογικά  ενάντια στις αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Υπενθυμίζουμε σε όλες/-ους και σε κάποια από τα στελέχη της διοικητικής πυραμίδας που φαίνεται ότι θρονιάστηκαν ήδη στους αξιολογικούς τους θρόνους και τρέχουν με ταχύτητα φωτός να εφαρμόσουν  κάθε εγκύκλιο που καταφθάνει από το Υπουργείο «επειδή είναι νόμος», ότι η συνδικαλιστική ελευθερία, δράση και έκφραση ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ και η παρεμπόδισή της είναι, εκτός από ηθικά απαράδεκτη και  αντισυναδελφική,  ΠΑΡΑΝΟΜΗ ενέργεια.

Ο  νόμος για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν χαρίστηκε από καμμιά εξουσία αλλά επιβλήθηκε στην εξουσία  με  πολύχρονους και δύσκολους αγώνες χιλιάδων ανώνυμων ανθρώπων αυτού του τόπου που ύψωσαν το ανάστημά τους σε κατοχικές, αντιδημοκρατικές και δικτατορικές κυβερνήσεις.

Η επίκληση διαφόρων δικαιολογιών  ώστε να μην γίνονται συνδικαλιστικές ενημερώσεις είναι φαιδρή δικαιολογία για την αμφισβήτηση της συνδικαλιστικής ελευθερίας σε ένα δημόσιο σχολείο που μπαινοβγαίνουν θεσμικοί παράγοντες (πρόεδροι σχολικών επιτροπών, συντονιστές εκπαίδευσης, ο κος Υπουργός και οι παρατρεχάμενοί του) χωρίς να ακολουθείται ΚΑΝΕΝΑ πρωτόκολλο, ενώ οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι καλούνται να κάνουν ειδικές αιτήσεις.

Καλούμε όλες/-ους τις/τους συναδέλισσες/-ους να υπερασπιστούν την ελευθερία στη συλλογική δράση και έκφραση, να πυκνώσουν τη συμμετοχή τους σε όλα τα συλλογικά όργανα των σωματείων, να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά στη διακίνηση πολιτικών ιδεών, να καταδικάσουν και να απομονώσουν φαινόμενα παρεμπόδισης μελών των συλλόγων που ενημερώνουν και διακινούν τις συλλογικές τους αποφάσεις.

Δεν αποδεχόμαστε ότι η πολιτική μας σκέψη πρέπει να προέρχεται ΜΟΝΟ από τα κρατικοδίαιτα μεγαλοκάναλα, ότι οι τοίχοι των σχολείων μας  επιτρέπεται να καλύπτονται - με υπηρεσιακή διαταγή - ΜΟΝΟ από τις προπαγανδιστικές αφίσες των προγραμμάτων της Ε.Ε.

Κρατάμε τον πολιτικό διάλογο ζωντανό και ελεύθερο, αγωνιζόμαστε για το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά ενάντια στην κατηγοριοποίηση, τον έλεγχο σχολείων, μαθητ(ρι)ών, εκπαιδευτικών, συνειδήσεων ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς και καμία δεν είναι μόνος του. Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουν να δίνουν τη μάχη τους ενάντια στις αντιλαϊκές εκπαιδευτικές πολιτικές και στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.  

Καλούμε τη ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους συλλογικούς φορείς του κινήματος να εκδώσουν ανάλογα ψηφίσματα και να προστατεύσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Θα υπερασπίσουμε κάθε εκπαιδευτικό, στηρίζοντας τους με όλα τα μέσα συνδικαλιστικά και πολιτικά.

Καλούμε την κα Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου να συμμορφωθεί και να εφαρμόσει όσα προβλέπονται από τον νόμο, διότι σε άλλη περίπτωση και αν επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό θα μας αναγκάσει να προβούμε σε καταγγελία στην αστυνομική Διεύθυνση της περιοχής, στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής και στον  Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Β΄ Αθήνας ενημερώνοντας για την παράνομη στάση του σχολείου και θα προχωρήσουμε στη χρήση κάθε νόμιμου μέσου για να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να τιμωρηθούν όσοι θεωρούν ότι ακόμη ζούμε σε άλλες, σκοτεινές εποχές.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο