Κυριάκος Πιερρακάκης
Ακόμα κι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ χαρακτήρισε τη Γάζα «νεκροταφείο παιδιών». Αντισημίτης κι αυτός; 

Είναι πλέον πασίγνωστο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, ακόμα και μεταξύ των Ισραηλινών:

Οποιος τολμήσει να μιλήσει για τις δολοφονίες αμάχων στην Παλαιστίνη και για την εξελισσσόμενη εισβολή με χαρακτηριστικά γενοκτονίας που συντελείται εκεί από την ακραία κυβέρνηση Νετανιάχου, χαρακτηρίζεται πάραυτα αντισημίτης.

Η ταμπελίτσα αυτή απλά αποκρύπτει πίσω της τα συνεχιζόμενα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων και, τις περισσότερες φορές, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δεν είναι αντισημίτες όσοι υποστηρίζουν τον αγώνα των Παλαιστινίων και ζητούν να αποσυρθεί ο ισραηλινός στρατός από τη Γάζα. Ανάμεσά τους είναι και πολλοί Ισραηλινοί εξάλλου. Ακόμα κι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ χαρακτήρισε τη Γάζα «νεκροταφείο παιδιών». Αντισημίτης κι αυτός;  Και οι Ισραηλινοί που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ, αντισημίτες επίσης; Μάλιστα οι περισσότεροι εξ αυτών των «αντισημιτών» έχουν προηγουμένως χαρακτηρίσει εγκληματική οργάνωση τη Χαμάς ή/και έχουν εκδηλώσει τη φρίκη τους για την εν ψυχρώ δολοφονία χιλιάδων Ισραηλινών και άλλων πολιτών, με αφορμή την οποία ξεκίνησε αυτή η καταστροφή.

Φαίνεται όμως ότι η Ελληνική κυβέρνηση και ιδίως ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης που μας ενδιαφέρει εδώ, έχουν συνταχθεί τόσο απόλυτα με την κυβέρνηση του Ισραήλ, ώστε εδώ και λίγες μέρες διαπράττουν αθλιότητες.

Δε μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς διαφορετικά τη σύλληψη νεαρού Παλαιστίνιου επειδή ανάρτησε τη σημαία του λαού του, μαζί με την Ελληνική, προχτές στο Σύνταγμα. Γιατί τον συνέλαβαν; Για παράβαση του άρθρου 141 του Ποινικού Κώδικα, "με πρόθεσή του (...) εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος."

Η ελληνική κυβέρνηση -κι όχι ένας 22χρονος που πονάει τον τόπο του- έβαλε τη σημαία του κράτους του Ισραήλ όχι σε στύλο έξω από τη Βουλή, αλλά πάνω στο κτίριο. Το άρθρο 141 είναι επιλεκτικής χρήσης, ως φαίνεται, αφού όταν άλλοι διαδηλωτές σήκωναν Ουκρανικές σημαίες, καμία αστυνομία δεν τους συνέλαβε. Φαίνεται πως ζούμε σε ένα κράτος που φοβάται αντίποινα από το Ισραήλ και όχι από τη Ρωσία!

Ο Πιερρακάκης και η «ελεύθερη σκέψη»

Επίσης επιλεκτική, ήταν η δήλωση Πιερρακάκη, για να επανέλθουμε, μετά από τη συνάντησή του με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, το οποίο αν κρίνει κανείς από την ανακοίνωση που και το ίδιο εξέδωσε κατά της ΟΛΜΕ, θεωρεί ότι το Ισραήλ είναι η κυβέρνηση Νετανιάχου και όποιος δε συμφωνεί με τις αποφάσεις της, είναι αντισημίτης. Σα να λέμε ότι η Ελλάδα είναι το ίδιο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ομως το ΚΙΣΕ δεν είναι Ελληνας υπουργός Παιδείας. Ο κ.Πιερρακάκης που είναι, από που και ως που τόλμησε να δηλώσει τα ακόλουθα;

«Για εμάς ο ρόλος του σχολείου είναι το να καλλιεργεί τις αξίες του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας, της ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, του διαλόγου και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Δεν είναι το να ποδηγετεί την ελεύθερη σκέψη των μαθητών, ούτε το να τους ξεχωρίζει ανάλογα με το φύλο, την καταγωγή, το θρήσκευμα ή όποιο άλλο στοιχείο ταυτότητας. Σίγουρα, επίσης, δεν είναι το να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας ή ενός πολέμου σε αθώους και ενόχους. Ο αντισημιτισμός - και κάθε μορφής τυφλός φανατισμός - είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε, γι’ αυτό και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ήδη βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμησή του, όπως έχει, εξάλλου, ήδη εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις».

Δεν γνωρίζω κατά πόσο αντιλαμβάνεται ο υπουργός το βάρος και την απαξία αυτής του της δήλωσης. Δηλαδή μας λέει ότι η ΟΛΜΕ και οι χιλιάδες Ελληνες, εκπαιδευτικοί και μη, που καθημερινά διαδηλώνουν εναντίον του εγκλήματος που συντελείται στην Παλαιστίνη ποδηγετούν την ελεύθερη σκέψη των μαθητών; Ενώ αυτός με τέτοιες χαμερπείς δηλώσεις τι άλλο κάνει εκτός από προπαγάνδα και δημόσιες σχέσεις με την ισραηλινή  κυβέρνηση και τα συμφέροντα που τη στηρίζουν; Διευκολύνει την ελευθερία της σκέψης των μαθητών; 

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώνει ότι ο ρόλος του σχολείου … «δεν είναι να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας ή ενός πολέμου σε αθώους ή ένοχους»! Πραγματικά απαράδεκτες και ανιστόρητες απόψεις που ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την ιστορική αλήθεια που οι εκπαιδευτικοί έχουν χρέος να διδάσκουν στους μαθητές τους.

Καλούν την ΟΛΜΕ να του κάνει μήνυση

Δεν είναι τυχαίο ότι εκπαιδευτικοί καλούν τώρα την  ΟΛΜΕ  να προχωρήσει σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς προς τον Υπουργό Παιδείας για τις άθλιες, απαράδεκτες και συκοφαντικές δηλώσεις του.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας σημειώνει:

Είναι κατανοητή η δύσκολη θέση της κυβέρνησης και του ιδίου, να πείσουν τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους αλλά και τη νεολαία για την απαράδεκτη στάση που κρατάει η κυβέρνηση απέναντι στη γενοκτονία που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, στο διαχρονικό έγκλημα της παράνομης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, της διαρκούς εξόντωσης αμάχων και παιδιών. Δυσκολεύονται να πείσουν για τις τεράστιες ευθύνες της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο, στη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο πολέμου, στην απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης στο ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός. Είναι σε δύσκολη θέση γιατί υπάρχει ομόθυμη στήριξη του ελληνικού λαού στον παλαιστινιακό αλλά και τον ισραηλινό λαό, που πληρώνει και αυτός βαρύ τίμημα, στην απαίτηση να μπει ένα τέλος στη σφαγή με την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για τη δημιουργία κράτους στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Όμως ο Υπουργός Παιδείας ξεπέρασε κάθε όριο!

Με τις δηλώσεις του προσβάλλει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές, που με τον πολύμορφο αγώνα τους μαζί με τον ελληνικό λαό, εδώ και μέρες, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό. Προσβάλλει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εδώ και χρόνια δίνουμε μάχη μέσα στις τάξεις, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να αποτρέψουμε ρατσιστικές συμπεριφορές και να διαπαιδαγωγήσουμε τους μαθητές μας να απομονώνουν ιδεολογίες φυλετικού μίσους.

Όλη την προηγούμενη δεκαετία, συνάδελφοι στοχοποιήθηκαν, δέχθηκαν επιθέσεις, αλλά πάντα έμπαιναν μπροστά προκειμένου το σχολείο να είναι ανοιχτό σε κάθε μαθητή, ανεξάρτητα από το φύλο, την καταγωγή ή το θρήσκευμα. Έμπαιναν απέναντι στο δηλητήριο του φασισμού και του ναζισμού. Προσβάλλει τους μαθητές, οι οποίοι δεν ποδηγετούνται, έχουν σκέψη, βούληση και δικαίωμα να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με όποια μορφή πάλης αυτοί επιλέγουν.

Αλήθεια, η επίκληση του Υπουργού σε ένα σχολείο που δεν ξεχωρίζει τους μαθητές με βάση την καταγωγή και το θρήσκευμα, πόσο υποκριτική είναι, όταν αφήνει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς την κατάλληλη στήριξη, στοιβάζοντάς τους μέσα σε τμήματα χωρίς καμία προετοιμασία και γνώση της ελληνικής γλώσσας, αποκλείοντάς τους συνειδητά από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο Υπουργός Παιδείας για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να στηρίξει την απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζει τη σφαγή στην Παλαιστίνη. Η δική μας έγνοια είναι οι χιλιάδες μαθητές μας που μας κοιτούν κάθε ώρα, κάθε λεπτό στα μάτια και ζητάνε απαντήσεις στα μεγάλα “γιατί”.

Γιατί το 2023 βομβαρδίζονται νοσοκομεία, σχολεία, ασθενοφόρα, εκκλησίες; Γιατί έχουν πεθάνει πάνω από 4.000 παιδιά; Γιατί εδώ και δεκαετίες χιλιάδες παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας αποκλείονται από το σχολείο, φυλακίζονται, βασανίζονται;

Αυτές τις απαντήσεις προσπαθούμε να τις δίνουμε κάθε μέρα στη σχολική τάξη, στον δρόμο, στην κινητοποίηση, εκεί που ζουν και αναπνέουν οι μαθητές μας. Αυτή η σχέση εμπιστοσύνης έχει χτιστεί στην ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες, σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες από τις σημερινές και δεν μπορεί να την διαταράξει κανένας περαστικός από το υπουργείο Παιδείας.

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα, ο Υπουργός να αποσύρει τις απαράδεκτες δηλώσεις που προσβάλλουν όλο τον κλάδο.

  • Άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ, προκειμένου να υπερασπίσει την τιμή και την υπόληψη των χιλιάδων εκπαιδευτικών και να προστατεύει από κάθε στοχοποίηση να προχωρήσει σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς προς τον Υπουργό Παιδείας για τις άθλιες, απαράδεκτες και συκοφαντικές δηλώσεις του.

Με την Παλαιστίνη ως λευτεριά! Αυτή είναι της ιστορίας η σωστή πλευρά!

Η ελληνική κυβέρνηση και ο κ.Πιερρακάκης ξέρουμε σε ποια πλευρά της ιστορίας αυτοτοποθετούνται, αλλά αυτό που οι ίδιοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται είναι ότι θα κριθούν από την Ιστορία σκληρά, άσχετα με το τι οι ίδιοι πιστεύουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας αν βρίζετε - ποια είναι τα οφέλη;

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη
«Κάτω τα χέρια από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ούτε σκέψη για ιδιωτικά ΑΕΙ»
Θεσσαλονίκη: Επίθεση έξω από το σπίτι του κοσμήτορα της Νομικής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη