πιερρακακης ισραηλινοι συναντηση
Αλλά επέπληξε την... ΟΛΜΕ ότι «ποδηγετεί την ελεύθερη σκέψη των μαθητών»!

Για τον Ελληνα υπουργό Παιδείας, η πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ που κήρυξε τη σημερινή ημέρα ως  πανελλαδική ημέρα δράσης  υπέρ του Παλαιστινιακού λαού και κάλεσε όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις και κινητοποιήσεις που γίνονται σε ένδειξη αλληλεγγύης στον επί δεκαετίες δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης, «ποδηγετεί την ελεύθερη σκέψη των μαθητών»!

Αυτό ανέφερε σε συνάντηση που είχε σήμερα ο κ.Πιερρακάκης με τα μέλη του Προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σχετικά με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Ο κ.Πιερρακάκης μίλησε για τον  «αντισημιτισμό - και κάθε μορφής τυφλό φανατισμό - που είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε», αλλά δεν βρήκε να πει ούτε μισή κουβέντα για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου εναντίον αμάχων που συντελούνται στη Γάζα.

Ωστόσο, παρά τις επιλεκτικές αναφορές Πιερρακάκη,  τόσο η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικου λαού όσο και των εκπαιδευτικών βλέποντας όσα συμβαίνουν στη Γάζα στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των Παλαιστινίων και είναι αντίθετη στα εγκλήματα του ισραηλινού σρατού και της κυβέρνησης του Ισραήλ.

Γι αυτό όπως και σε πολλές άλλες χώρες οι λαοί παίρνουν μέρος σε διαδηλώσεις κατά εκατοντάδες χιλιάδες, όπως και στη χώρα μας.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη

Συναντήθηκα σήμερα με τα μέλη του Προεδρείου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση της ΟΛΜΕ σχετικά με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Για εμάς ο ρόλος του σχολείου είναι το να καλλιεργεί τις αξίες του ανθρωπισμού, της δημοκρατίας, της ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, του διαλόγου και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Δεν είναι το να ποδηγετεί την ελεύθερη σκέψη των μαθητών, ούτε το να τους ξεχωρίζει ανάλογα με το φύλο, την καταγωγή, το θρήσκευμα ή όποιο άλλο στοιχείο ταυτότητας. Σίγουρα, επίσης, δεν είναι το να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας ή ενός πολέμου σε αθώους και ενόχους.

Ο αντισημιτισμός - και κάθε μορφής τυφλός φανατισμός - είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε, γι’ αυτό και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ήδη βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμησή του, όπως έχει, εξάλλου, ήδη εξαγγελθεί στις προγραμματικές δηλώσεις.

Η συντριπτική πλειονότητα των δασκάλων και των καθηγητών μοχθούν για ένα καλύτερο σχολείο, για ένα ανοικτό σχολείο, απαλλαγμένο από κομματικές αντιλήψεις και πρακτικές και κυρίως από τις λογικές και το λεξιλόγιο του χθες. Είμαστε στο πλευρό όλων τους, και τους παρέχουμε στήριξη στο δύσκολο έργο που επιτελούν.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μπουκάλια νερού
Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας
Εάν χρησιμοποιείτε επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού που παίρνετε μαζί σας στο γραφείο, στο γυμναστήριο και στα ταξίδια, τότε δείτε τι πρέπει να...
Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας
aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό