syllalitirio
«Στη Γάζα χτυπάει του κόσμου η καρδιά»: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα ήρθε σήμερα Κυριακή από την Αθήνα, που συμμετέχει στο διεθνές κύμα αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη, η οποία στραγγαλίζεται και σφυροκοπάται ανελέητα από το Ισραήλ εδώ και σχεδόν έναν μήνα.

diadhlvsh_palaistinh

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησαν πορεία από το Σύνταγμα μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία στο Ψυχικό, η οποία φυλάσσονταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με κλούβες και διμοιρίες.

«Δολοφόνοι» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» φώναξαν, μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι κατήγγειλαν τη συνεχιζόμενη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ, τη στρατιωτική μηχανή και την προπαγάνδα του κράτους – τρομοκράτη. 

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία και συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις συνταξιούχων και άλλοι μαζικοί φορείς.

Ιδιαίτερη στιγμή του συλλαλητηρίου ήταν όταν δύο μικρά παιδιά, φορώντας παλαιστινιακές μαντίλες, μιλώντας στα αραβικά και τα ελληνικά, περιέγραψαν τη ζωή των παιδιών στη Γάζα κάτω από την ισραηλινή κατοχή, ενώ μίλησαν και για τις ελπίδες τους λέγοντας: «Ελπίζουμε να έχουμε μια πατρίδα στην οποία θα ζούμε ειρηνικά, να πηγαίνουμε στα σχολεία, στις παιδικές χαρές, σε οικογενειακές και σχολικές εκδρομές, να ζωγραφίζουμε κάτω από δέντρο έναν καθαρό ουρανό και έναν λαμπερό ήλιο, μια χώρα στην οποία θα ζούμε με ασφάλεια και χωρίς φόβο».

Προηγήθηκε συναυλία αλληλεγγύης στο Σύνταγμα, όπου τις φωνές τους ένωσαν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Ρεβάνς, KollectivA, Κοινοί Θνητοί, Magic de Spell, Διονύσης Τσακνής, Υπεραστικοί και Ρωμιοσύνη

Βουλή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο