Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EU-CONEXUS με τίτλο «Ερευνητικές Υποδομές και Πόροι»
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EU-CONEXUS με τίτλο «Ερευνητικές Υποδομές και Πόροι»

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών φιλοξένησε τη δια ζώσης συνάντηση της ομάδας εργασίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου EU-CONEXUS με τίτλο «Ερευνητικές Υποδομές και Πόροι» την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  συζητήθηκαν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

  • Η πρώτη θεματική ενότητα αφορά την «Εφαρμογή εξωτερικών υπηρεσιών», η οποία έχει ως στόχο να ενώσει τις δυνάμεις της συμμαχίας και να συγκεντρώσει όλες τις διαθέσιμες εξωτερικές υπηρεσίες που θα προωθηθούν από το Innovation Hub του EU-CONEXUS, ώστε η βιομηχανία και τα ενδιαφερόμενα μέρη να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχονται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, EU-CONEXUS.
  • Η δεύτερη θεματική ενότητα αφορά την «Έκθεση σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης διαθέσιμων υπηρεσιών», η οποία έχει ως στόχο την συνδυασμένη πρόσβαση σε ερευνητικές υποδομές, προσφέροντας σεμινάρια κατάρτισης σχετικά με τον τρόπο χρήσης των ερευνητικών υποδομών. Το εν λόγω πρόγραμμα κατάρτισης θα είναι προσβάσιμο σε ερευνητές εντός της συμμαχίας, αλλά και σε ενδιαφερόμενα άτομα εκτός των κοινών ερευνητικών υποδομών. Θα διοργανωθούν επίσης διαδικτυακά σεμινάρια κατάρτισης σχετικά με αναλυτικές ή δειγματοληπτικές μεθόδους και άλλες διαδικασίες που βασίζονται σε υποδομές και σε ερευνητικές δεξιότητες σε σχέση με την έξυπνη αστική παράκτια βιωσιμότητα.
  • Η τρίτη και τελευταία ενότητα αφορά την «Πρόσβαση στον οδικό χάρτη πολιτικής σε κοινές υποδομές και υπηρεσίες», η οποία έχει ω στόχο να  δώσει τις κατευθυντήριες αρχές για την πρόσβαση που παρέχεται από την ερευνητική υποδομή του EU-CONEXUS στους χρήστες.

Ειδικός προσκεκλημένος στη συνάντηση ήταν ο Συντονιστής Τεχνολογιών Πληροφορικής (IT Coordinator) της Συμμαχίας, Etienne Bellin, ο οποίος παρουσίασε το Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Καινοτομίας (Research & Innovation Information System - RIIS). Το Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Καινοτομίας θα είναι μια πλατφόρμα για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των ερευνητών, των επιστημόνων και του οικονομικού περιβάλλοντος, επιτρέποντας τη δημιουργία ενός διαδικτυακού χώρου όπου οι επενδυτές, οι επιχειρηματίες και οι ερευνητές θα μπορούν να εντοπίζουν ευκαιρίες και να εισάγουν νέες ιδέες.

Η συγκεκριμένη συνάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια διαδικτυακής συνεργασίας μεταξύ των μελών της ομάδας εργασίας, η διά ζώσης ανθρώπινη επαφή, ενδυνάμωσε και βελτιστοποίησε τη συνεργασία των μελών που την απαρτίζουν, μέσω της δημιουργικότητας, της αλληλεπίδρασης, της ανάδειξης νέων ιδεών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σε ένα πιο παραγωγικό περιβάλλον εργασίας, βαθιά ανθρώπινο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παγωμένο νερό
Ανθρακούχο νερό: Το δροσερό αναψυκτικό που μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα
Μικρή συμβολή στη ρύθμιση σακχάρου και στο αίσθημα κορεσμού – Οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν αντικαθιστά τη σωστή διατροφή και την άσκηση
Ανθρακούχο νερό: Το δροσερό αναψυκτικό που μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη με Πρυτάνεις πανεπιστημίων της Βόρειας Ελλάδας
Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθούν σήμερα οι Πρυτάνεις των ΑΕΙ της Μακεδονίας και της Θράκης με στόχο τη συζήτηση για την ενίσχυση της έρευνας,...
Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη με Πρυτάνεις πανεπιστημίων της Βόρειας Ελλάδας
μακελειό στις ΗΠΑ
Αιματοκύλισμα σε καθολικό σχολείο στη Μινεάπολη – Σοκάρει το μανιφέστο του δράστη
Ανάμεσα στους τραυματίες η 12χρονη ομογενής Σοφία Φόρχας – Το FBI ερευνά την επίθεση ως εγχώρια τρομοκρατία και έγκλημα μίσους κατά των Καθολικών
Αιματοκύλισμα σε καθολικό σχολείο στη Μινεάπολη – Σοκάρει το μανιφέστο του δράστη