Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ως κορυφαίοι επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο βραβεύονται 24 μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 24 μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών βραβεύτηκαν για την υψηλού επιπέδου κατάρτισή τους ως επιστήμονες.

Η τελετή βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πιστοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου έρευνα που πραγματοποιείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδεικνύοντάς το ως έναν ξεχωριστό κόμβο δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής και ένας από τους διακριθέντες επιστήμονες, στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε όλα τα διακριθέντα μέλη της μεγάλης γεωπονικής οικογένειας για την υψηλού επιπέδου γνώση που προσφέρουν και μεταλαμπαδεύουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Στη συνέχεια, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Θεμάτων, Διά Βίου Μάθησης και Εξωστρέφειας Καθηγητής, Εμμανουήλ Φλεμετάκης, χορήγησε τις τιμητικές διακρίσεις στα διακεκριμένα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Οι βραβευθέντες συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο, σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του Ioannidis JPA., (2022), του εκδοτικού οίκου Elsevier, που δημοσιεύτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2022 με τίτλο "Updated science-wide author databases of standardized citation indicators”, όπου περιέχει την ανανεωμένη λίστα κατάταξης με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στον κόσμο σε διάφορους επιστημονικούς τομείς.

Η συγκεκριμένη λίστα ανακοινώνεται κάθε χρόνο και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για σχεδόν 10.000.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υπο-πεδία. Ειδικότερα, οι βραβευθέντες επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συμπεριλαμβάνονται σε ποσοστό 2% ή και παραπάνω στο αντίστοιχο επιστημονικό τους πεδίο.

­Τα είκοσι τέσσερα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συγκαταλέγονται στη λίστα αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί με αλφαβητική σειρά και κατανέμονται ως εξής:

  • 6 από το Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργικής Μηχανικής
  • 2 από το Τμήμα Βιοτεχνολογίας τέσσερα
  • 4 από το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής
  • 1 από το Τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης
  • 6 από το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου 
  • 5 από το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής.
Πίνακας1
Πίνακας2

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα