κλειστά σχολεία
Καταγγελία για τις αυθαίρετες και επικίνδυνες προτροπές του ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου, Χαράλαμπου Ψαρά

Ποτέ δεν πρέπει να ισχυριστεί κανείς ότι σε τούτο το εκπαιδευτικό τοπίο τα έχει δει όλα. Γιατί πολλές φορές η πραγματικότητα στην εκπαίδευση, κοντολογίς όσα συμβαίνουν, μπορεί να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη φαντασία.

Αυτή τη φορά το νέο “απίστευτο” περιστατικό μας έρχεται από τα Δωδεκάνησα και συγκριμένα από τη Ρόδο.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΠΕ) Δωδεκανήσου πήρε την "πρωτοβουλία" να στείλει οδηγίες στα σχολεία με τις οποίες και  καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίσουν να παρατείνουν από μόνοι τους το ωράριο των σχολικών μονάδων και να ορίσουν εφημερίες πριν από την έναρξη λειτουργίας των σχολείων (όλα τα σχολεία να ανοίγουν στις 8, αλλά στη Ρόδο στις 7.30)

Δεν έφταναν οι ελλείψεις προσωπικού, ειδικοτήτων, Τμημάτων Ένταξης, ολοήμερων, η σφαγή των παράλληλων στηρίξεων , οι σοβάδες που πέφτουν στα κεφάλια μας , τα κοντέινερ που στοιβάζουμε τις/τους μαθήτριε/ές μας, οι ελλείψεις καθαριστριών/των, οι μεθοδευμένες στρατηγικές του Υπουργείου Παιδείας για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης – κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητ(ρι)ών μέσω των επικείμενων αξιολογήσεων και η γενικότερη λεηλασία της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής, την οποία θέλουν να περάσουν σαν μια κανονικότητα…

Ο λαός μας έχει μια παροιμία που λέει «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται» και εννοεί αυτούς που προσπαθούν να επωφεληθούν από τους άλλους, σε όλες τις περιπτώσεις και με κάθε τρόπο, για να μην επιβαρυνθούν οι ίδιοι και για να φαίνεται ότι ευεργετούν. Εδώ ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αντί να πιέσει το υπουργείο Παιδείας ή το Δήμο να έχει φύλακες στα σχολεία για να τα ανοίγουν πριν από την έναρξη και να παραλαμβάνουν τους μαθητές/τριες που έρχονται με τα λεωφορεία από τα χωριά τους νωρίτερα, βρίσκει τη "λύση" να αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των εκπαιδευτικών και να τους φορτώνει ακόμη μια ευθύνη αδιαφορώντας για το βάρος των εξωεκπαιδευτικών ευθυνών που έχουν φορτωθεί.

Η ανακοίνωση-καταγγελία για τις ενέργειες του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Κίνησης (Κω-Νισύρου)-Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις.
 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση Κω – Νισύρου ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Καταγγελία για τις αυθαίρετες και επικίνδυνες προτροπές του ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου, Χαράλαμπου Ψαρά

Ο κρατικός μηχανισμός υποδαυλίζει τα εκπαιδευτικά και εργασιακά μας δικαιώματα… Δεν μας έφταναν οι ελλείψεις προσωπικού, ειδικοτήτων, Τμημάτων Ένταξης, ολοήμερων , η ΣΦΑΓΗ των παράλληλων στηρίξεων , οι σοβάδες που πέφτουν στα κεφάλια μας , τα κοντέινερ που στοιβάζουμε τις/τους μαθήτριε/ές μας , οι ελλείψεις καθαριστριών/των, οι μεθοδευμένες στρατηγικές του Υπουργείου Παιδείας για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης – κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών, μαθητ(ρι)ών μέσω των επικείμενων αξιολογήσεων και η γενικότερη λεηλασία της προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής, την οποία θέλουν να περάσουν σαν μια κανονικότητα…

Τώρα, ο ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου προσπαθεί να μας καταστρατηγήσει το εργασιακό μας ωράριο και να αλλάξει ολόκληρη τη λειτουργία του σχολείου , δίνοντας αυθαίρετες και τρομερά επικίνδυνες εντολές. Στην αρχή , νομίσαμε πως κάτι δεν καταλάβαμε καλά ή ότι ο ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Ψαράς, κάτι άλλο θα ήθελε να επικοινωνήσει, αλλά η αλήθεια είναι πως και ήξερε και γνώριζε και πως ο Ψαράς ενσαρκώνει στην ολότητα του τις πραγματικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας, δηλαδή την πλήρη καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την υποταγή της εκπαίδευσης στο βωμό της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου.

Ο Ψαράς ζήτησε από τους διευθυντές-προϊσταμένες σχολείων, με γραπτή προτροπή να ανοίγουν τις πόρτες του σχολείου πριν από τις 8 πμ. για τις/τους μαθήτριες/ές που δεν παρακολουθούν μεν πρωινή ζώνη, αλλά περιμένουν στα πεζοδρόμια πριν ανοίξει το σχολείο και μάλιστα με ορισμό εφημερευόντων.

Με τον τρόπο αυτό , παραβιάζεται ο τρόπος λειτουργίας του σχολείου που είναι ξεκάθαρος και θεσμοθετημένος με βάση το Π.Δ 79. Οι εντολές του είναι άκρως αυθαίρετες και επικίνδυνες, αφήνοντας τις/τους εκπαιδευτικούς ακάλυπτες/ους σε ό, τι τυχόν συμβεί στο προαύλιο χώρο του σχολείου αποδεικνύοντας περίτρανα πως απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα της σχολικής ζωής και της επικινδυνότητας των προτροπών του, παραβιάζοντας τους θεσμοθετημένους κανόνες λειτουργίας του σχολείου με βάση το Π.Δ 79/2017 άρθρο 18,παρ Α1 και Β1 και όλα όσα προβλέπονται στα ΕΩΠ των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Ο ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Ψαράς, ως άλλος διαχειριστής της πολιτικής των περικοπών της κυβέρνησης και του Υπουργείου μας παρουσιάζει πολύ “ομαλά” μια εικόνα από το σχολείο της αξιολόγησης – ιδιωτικοποίησης που οραματίζεται η αγορά εάν περάσουμε στην λεγόμενη αυτονομία των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα ο ΣΕΠΕ Κω –Νισύρου έβγαλε ένα κείμενο-έκθεση ιδεών το οποίο δε ζητά καν την ανάκληση του εγγράφου από τον ΔΙΠΕ και δεν τοποθετείται με σαφήνεια. Δεν είναι απλά αυθαίρετο το έγγραφο του ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου επειδή έχουμε ελλείψεις εκπαιδευτικών και δεν μπορούν να τοποθετηθούν για να κάνουν εφημερία ή επειδή παραβιάζει τα εργασιακά μας δικαιώματα, είναι παράνομο γιατί παραβιάζει τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Η λειτουργία του σχολείου είναι σαφής με βάση το Π.Δ 79/2017 άρθρο 18,παρ Α1 και Β1, όλα όσα προβλέπονται στα ΕΩΠ των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων. Δηλαδή, για τα νηπιαγωγεία η πρόωρη υποδοχή ορίζεται από τις 7:45-8:30 προαιρετικά και 8:15-8:30 η υποχρεωτική υποδοχή. Για τα δημοτικά 7:00-7:15 υποδοχή της πρωινής ζώνης προαιρετικά και 8:00-8:15 η υποχρεωτική υποδοχή.

Καλούμε τον ΣΕΠΕ Κω-Νισύρου να τοποθετηθεί με σαφήνεια στο συγκεκριμένο ζήτημα και να ζητήσει την ανάκληση του συγκεκριμένου εγγράφου όπως και την ΔΟΕ. Ζητάμε από τους συλλόγους διδασκόντων και τις/ους διευθύντριες/ές-προϊσταμένες να μην συμμορφωθούν με τις παραπάνω αυθαίρετες και επικίνδυνες προτροπές. Να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και να χτίσουμε οδόφραγμα ενάντια στην καταπάτηση όσων με κόπο και αίμα έχουμε χτίσει τόσα χρόνια. Κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση, ότι τέτοιου είδους εκφοβισμοί, κεκαλυμμένοι κιόλας από ανώτερες καρέκλες, θα πετάγονται στα σκουπίδια.

Αυτοί μιλάνε από τα γραφεία τους, ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!

Μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ“Το έγγραφο του ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου είναι πολύ σοβαρό, παράνομο και επικίνδυνο!»

Το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ Ντίνα Ρέππα ενημερώνει ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου (ΔΙΠΕ) εξέδωσε Έγγραφο με το οποίο παραβιάζει πλήρως τους θεσμοθετημένους κανόνες λειτουργίας του σχολείου με βάση το Π.Δ. 79/2017 άρθρο 18, παρ. Α1 και Β1 και όσα προβλέπονται.

Να τι σημειώνει το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ:

“Το έγγραφο του ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου είναι πολύ σοβαρό, παράνομο και επικίνδυνο!

Ο Σύλλογος Ρόδου έχει βγάλει ήδη ανακοίνωση.

Οφείλει να απαντήσει και το ΔΣ της ΔΟΕ.

Τι λέει με δυο λόγια ο ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου;

Καθώς γονείς φέρνουν τα παιδιά τους νωρίτερα στο σχολείο και τα αφήνουν να περιμένουν στο πεζοδρόμιο (αναφέρεται στα παιδιά που δεν παρακολουθούν την πρωινή ζώνη)… τα σχολεία πρέπει να έχουν “ανοιχτές πόρτες”… οπότε ανοίξτε τις πόρτες νωρίτερα από τις 8:00 που είναι η ώρα προσέλευσης.

Ακολούθως καλεί διευθυντές και συλλόγους διδασκόντων να ορίσουν εφημερεύοντες!

Με το έγγραφο αυτό ο ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου παραβιάζει πλήρως τους θεσμοθετημένους κανόνες λειτουργίας του σχολείου με βάση το Π.Δ. 79/2017 άρθρο 18, παρ. Α1 και Β1 και όσα προβλέπονται στα ΕΩΠ των Δηµοτικών και Νηπιαγωγείων… είναι παράνομο κι επικίνδυνο… όταν το πρωτοείδα μειδίασα… είπα, τι γράφει κοτζάμ διευθυντής εκπαίδευσης; Δεν ξέρει ούτε τα αναγκαία; Τα ξέρει απολύτως!

Έβγαλε έγγραφο οδηγία λαγό… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας! Αυτό θέλουν να εγκαθιδρύσουν!

Να ανακαλέσει την παράνομη κι επικίνδυνη οδηγία ο ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου.

Οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντ(ρι)ες-προϊσταμένες όχι μόνο δεν οφείλουν να την εφαρμόσουν αλλά αντίθετα είναι απολύτως εκτεθειμένοι αν το κάνουν!”

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ: Τι δείχνει Μελέτη του Χάρβαρντ για τις ανεμογεννήτριες

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taxi
Ποιες είναι οι δύο ημερομηνίες τον Σεπτέμβριο του 2024 που ξεκινά η σχολική χρονιά;
Τι θα ισχύσει το νέο σχολικό έτος για την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών από τα σχολεία;
Ποιες είναι οι δύο ημερομηνίες τον Σεπτέμβριο του 2024 που ξεκινά η σχολική χρονιά;
nikolopoulos
Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής "διαλύει τον προγραμματισμό των σχολείων"
Με έγγραφο (Α.Π. 14322/22-07-2024)  του νέου Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής ανακαλούνται όλες οι αποφάσεις κατανομής τμημάτων
Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής "διαλύει τον προγραμματισμό των σχολείων"