ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Εγγραφο - οδηγία λαγός… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας!

Ποτέ δεν πρέπει να ισχυριστεί κανείς ότι σε τούτο το εκπαιδευτικό τοπίο τα έχει δει όλα. Γιατί πολλές φορές η πραγματικότητα στην εκπαίδευση, κοντολογίς όσα συμβαίνουν, μπορεί να ξεπεράσει τη μεγαλύτερη φαντασία.

Αυτή τη φορά το νέο “απίστευτο” περιστατικό μας έρχεται από τα Δωδεκάνησα και συγκριμένα από τη Ρόδο.

Συγκεκριμένα η ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου πήρε την "πρωτοβουλία" να στείλει οδηγίες στα σχολεία με τις οποίες και  καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να αποφασίσουν να παρατείνουν από μόνοι τους το ωράριο των σχολικών μονάδων και να ορίσουν εφημερίες πριν από την έναρξη λειτουργίας των σχολείων (όλα τα σχολεία να ανοίγουν στις 8, αλλά στη Ρόδο στις 7.30)

Το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ Ντίνα Ρέππα ενημερώνει ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου (ΔΙΠΕ) εξέδωσε Έγγραφο με το οποίο παραβιάζει πλήρως τους θεσμοθετημένους κανόνες λειτουργίας του σχολείου με βάση το Π.Δ. 79/2017 άρθρο 18, παρ. Α1 και Β1 και όσα προβλέπονται.

Να τι σημειώνει το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ:

“Το έγγραφο του ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου είναι πολύ σοβαρό, παράνομο και επικίνδυνο!

Ο Σύλλογος Ρόδου έχει βγάλει ήδη ανακοίνωση.

Οφείλει να απαντήσει και το ΔΣ της ΔΟΕ.

Τι λέει με δυο λόγια ο ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου;

Καθώς γονείς φέρνουν τα παιδιά τους νωρίτερα στο σχολείο και τα αφήνουν να περιμένουν στο πεζοδρόμιο (αναφέρεται στα παιδιά που δεν παρακολουθούν την πρωινή ζώνη)… τα σχολεία πρέπει να έχουν “ανοιχτές πόρτες”… οπότε ανοίξτε τις πόρτες νωρίτερα από τις 8:00 που είναι η ώρα προσέλευσης.

Ακολούθως καλεί διευθυντές και συλλόγους διδασκόντων να ορίσουν εφημερεύοντες!

Με το έγγραφο αυτό ο ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου παραβιάζει πλήρως τους θεσμοθετημένους κανόνες λειτουργίας του σχολείου με βάση το Π.Δ. 79/2017 άρθρο 18, παρ. Α1 και Β1 και όσα προβλέπονται στα ΕΩΠ των Δηµοτικών και Νηπιαγωγείων… είναι παράνομο κι επικίνδυνο… όταν το πρωτοείδα μειδίασα… είπα, τι γράφει κοτζάμ διευθυντής εκπαίδευσης; Δεν ξέρει ούτε τα αναγκαία; Τα ξέρει απολύτως!

Έβγαλε έγγραφο οδηγία λαγό… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας! Αυτό θέλουν να εγκαθιδρύσουν!

Να ανακαλέσει την παράνομη κι επικίνδυνη οδηγία ο ΔΙΠΕ Δωδεκανήσου.

Οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντ(ρι)ες-προϊσταμένες όχι μόνο δεν οφείλουν να την εφαρμόσουν αλλά αντίθετα είναι απολύτως εκτεθειμένοι αν το κάνουν!”


 

 

eggrafo rodοs

 

eggrafo_rodos_1

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 8-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις
Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται ένα χρόνο μετά την πρώτη «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη μεγαλύτερη πόλη της Ηπείρου, έχουν μέχρι στιγμής...
ΔΥΠΑ- Ημέρα Καριέρας στα Ιωάννινα: Πάνω από 800 θέσεις εργασίας σε 35 επιχειρήσεις