απινιδωτης
ΕΛΜΕ Ξάνθης: Σίγουρα, το σχολείο δεν είναι χώρος άγρας ψηφοφόρων και οπαδών. 

Αγρα ψηφοφόρων με κάθε αφορμή, ακόμα και μέσα σε σχολεία, επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι υποψήφιοι στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην Ξάνθη, υποψήφιος έκανε δώρο έναν απινιδωτή σε σχολείο ώστε να λάβει δημοσιότητα η πράξη του. Τα σχετικά δημοσιεύματα συνοδεύονται από φωτογραφίες του δωρητή με τη διευθύντρια του σχολείου, μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου, τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ξάνθης, απαξάπαντες υποψήφιες και υποψήφιοι.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης τονίζει ότι θα πρέπει να ευχαριστήσουμε, κατ’ αρχάς, τον δωρητή για τη γενναιοδωρία του η οποία, όμως, θα ήταν εξίσου σημαντική αν γινόταν δύο εβδομάδες αργότερα, μετά το πέρας των εκλογών στις οποίες είναι υποψήφιος

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης

Δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με τη δωρεά απινιδωτή σε σχολείο της Ξάνθης από συμπολίτη μας περιγράφουν τη «σεμνή» τελετή παράδοσης του απινιδωτή στον χώρου του σχολείου. Τα δημοσιεύματα συνοδεύονται από φωτογραφίες του δωρητή με τη διευθύντρια του σχολείου, μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου, τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ξάνθης, απαξάπαντες υποψήφιες και υποψήφιοι του συνδυασμού του δημάρχου κυρίου Τσέπελη. Μάθαμε ότι η τελετή είχε σχεδιαστεί να γίνει παρουσία των παιδιών και του διδακτικού προσωπικού αλλά, την τελευταία στιγμή, απετράπει μετά την παρέμβαση εκπαιδευτικών.

Ως σωματείο, θα επιθυμούσαμε να αναλάβει η πολιτεία την παροχή αυτού του μηχανήματος που σώζει ζωές για ΟΛΑ τα σχολεία. Ωστόσο θα πρέπει να ευχαριστήσουμε, κατ’ αρχάς, τον δωρητή για τη γενναιοδωρία του η οποία, όμως, θα ήταν εξίσου σημαντική αν γινόταν δύο εβδομάδες αργότερα, μετά το πέρας των εκλογών στις οποίες είναι υποψήφιος.

Θα καλούσαμε τις υποψήφιες και τους υποψήφιους από όλες τις παρατάξεις να σέβονται τον χώρο του σχολείου όπου και οι ίδιες/οι πασχίζουν να μεταδώσουν στα παιδιά τις αρχές της Δημοκρατίας, τον ορθολογισμό και την κριτική σκέψη, εν ολίγοις, να πραγματώσουν το ρόλο του σχολείου που είναι να δημιουργήσουν πολίτες. Σίγουρα, το σχολείο δεν είναι χώρος άγρας ψηφοφόρων και οπαδών. 

ΕΛΜΕ Ξάνθης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος
Πριμοδοτείται και πάλι μια νέα αυταπάτη παρόμοια με αυτές των οποίων τα αποκαίδια μύρισαν γενιές και γενιές μαθητών
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος