Συνάντηση ΟΙΕΛΕ με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής
ΟΙΕΛΕ: «Αναγκαιότητα ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση της εποπτείας της πολιτείας στην ιδιωτική εκπαίδευση»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής συνάντηση αντιπροσωπείας της ΟΙΕΛΕ, αποτελούμενης από τον Πρόεδρο Γ. Χριστόπουλο και τον Αντιπρόεδρο Β’ Χρ. Σαρρή, με τον Διευθυντή κ. Κ. Παπαχρήστο. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Προϊσταμένη του Τμήματος Ιδιωτικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης κ. Αγγ. Χριστοπούλου.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τόνισαν ότι η συνάντηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι η Δ/νση Π.Ε. Ανατ. Αττικής εποπτεύει το μεγαλύτερο αριθμό ιδιωτικών σχολείων στη χώρα. Ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να υπάρχει τακτικός έλεγχος και να τηρείται η εκπαιδευτική νομιμότητα. Αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των απολύσεων και των παραιτήσεων των συναδέλφων μας στη συγκεκριμένη Διεύθυνση είναι πάρα πολύ μεγάλος, κυρίως μετά την εφαρμογή του Νόμου Κεραμέως, γεγονός που υποδηλώνει την έξαρση της εργοδοτικής παραβατικότητας και την εντατικοποίηση της εργασίας μας. Ζητήθηκε από τον Διευθυντή να εκτιμηθεί η συγκεκριμένη εικόνα και να υπάρξει παρέμβαση προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ, καθώς η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου. Τέλος, οι αιρετοί της ΟΙΕΛΕ ολοκλήρωσαν τη τοποθέτησή τους, λέγοντας ότι όλες οι παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας δεν γίνονται για στενά συντεχνιακούς λόγους, αλλά προς όφελος των παιδιών και της εκπαίδευσης. Ένα ιδιωτικό σχολείο που έχει μετατραπεί πλέον σε κέντρο διερχομένων, υποστήριξαν, δεν λειτουργεί ως ένας σοβαρός εκπαιδευτικός οργανισμός, αλλά ως μια κοινή επιχείρηση χωρίς κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Ο Διευθυντής κ. Παπαχρήστος συμφώνησε ότι αποτελεί αναγκαιότητα ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση της εποπτείας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, καθώς τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια είναι ισότιμα με τα δημόσια. Υποστήριξε ότι η επισφάλεια στις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών δεν βοηθά στην ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Τόνισε, δε, ότι η Διεύθυνση συνεργάζεται πάντοτε με όλους τους φορείς για την διασφάλιση της νομιμότητας και τη βελτίωση της ποιότητας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία τους με στόχο τη καλύτερη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntis_2.jpg
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
Οι καθαιρέσεις διευθυντών σχολείων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων και το μήνυμα που στέλνουν στην εκπαιδευτική κοινότητα
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΟΚ
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;
Αλήθεια με αυτά τα στελέχη θα έρθει η πολιτική αλλαγή;
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;