Τι απαντούν οι αιρετοί στις καταγγελίες του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου
Απάντηση στην καταγγελία του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου από αναρμόδιους αιρετούς

Στις καταγγελίες του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου απαντούν οι αιρετοί Α. Αλεξάκη και Α. Μουτάκη.

Οι καταγγελίες του ΠΥΣΠΕ κάνουν λόγο για συνομωσία συλλήβδην όταν ένας αιρετός της παράταξης ΔΗΣΥ  στην οποία επέστρεψαν  και υπάγονται οι καταγγέλλοντες,  έκανε τα αδύνατα δυνατά για να παραπλανήσει το συμβούλιο και να το σύρει σε έκνομες ενέργειες προκειμένου να εξυπηρετήσει συνάδελφο.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην απάντησή τους οι αιρετοί, οι νεοδιόριστοι τοποθετήθηκαν σύμφωνα με το ΠΔ 144/97 με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία, ότι η ανάρτηση του πίνακα ήταν ορθή και οι συνάδελφοι τοποθετήθηκαν σύμφωνα με το ΠΔ144/97 και δεν υπεβλήθη καμία ένσταση επί της διαδικασίας. 

Αναλυτικά

Το φως της δημοσιότητας είδε καταγγελία προς το ΠΥΣΠΕ Λασιθίου από αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου και του ΑΠΥΣΠΕ της παράταξης της ΕΛΕ η  οποία εγείρει πλήθος ερωτηματικών. Αφενός, καταγγέλλουν το ΠΥΣΠΕ Λασιθίου για συνομωσία συλλήβδην, όταν ένας αιρετός της παράταξης ΔΗΣΥ  στην οποία επέστρεψαν  και υπάγονται οι καταγγέλλοντες,  έκανε τα αδύνατα δυνατά για να παραπλανήσει το συμβούλιο και να το σύρει σε έκνομες ενέργειες προκειμένου να εξυπηρετήσει συνάδελφο. Να θέσουμε κάποια ζητήματα: 

1.    Οι νεοδιόριστοι τοποθετήθηκαν σύμφωνα με το ΠΔ 144/97 με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία. 
2.    Η ανάρτηση του πίνακα ήταν ορθή και οι συνάδελφοι τοποθετήθηκαν σύμφωνα με το ΠΔ144/97. 
3.    Δεν υπεβλήθη καμία ένσταση επί της διαδικασίας. Πηγάζει από κάποιο έννομο συμφέρον η ένσταση- καταγγελία από αιρετούς άλλου ΠΥΣΠΕ;
4.    Οι συνάδελφοι τοποθετήθηκαν στην πρώτη ή τη δεύτερη επιλογή τους. 
5.    Η απόφαση του ΠΥΣΠΕ ήταν ομόφωνη παρά τις διαφωνίες του αναπληρωτή αιρετού της ΔΗΣΥ. 
6.    Κατέθεσαν στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου οι αναρμόδιοι καταγγέλλοντες ένσταση ή δημιουργούν εντυπώσεις μόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ;
Πρακτικές του παρελθόντος που για να βολέψουν έναν αδικούν ,όλους τους άλλους δε θα επιτραπούν όσο είμαστε αιρετοί. Τέτοιες κολάσιμες ενέργειες θα καταγγέλλονται. Οι συνάδελφοι, τους γνωρίζουν γι’ αυτό τους έχουν βάλει στο περιθώριο τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο  αναπληρωτής αιρετός της ΔΗΣΥ Λασιθίου, κατά τη συνεδρίαση προσπαθούσε να παραπλανήσει το ΠΥΣΠΕ Λασιθίου και να μην γίνει η τοποθέτηση νεοδιόριστων με τον ΠΔ 144/97 για να βολευτεί ημέτερος. Καλούμε τους καταγγέλλοντες να ανασκευάσουν άμεσα και τον οικείο αιρετό τους στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου να πάρει δημόσια θέση για το ζήτημα. 

Υ.Γ. Αλήθεια, θα πάρουν θέση οι εκπρόσωποι της ΔΗΣΥ Λασιθίου για την προσβολή της αξιοπιστίας του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου ή θα ασχολούνται με ασυνάρτητες καταγγελίες περί ομάδας του Facebook στην οποία οι ίδιοι ξεκίνησαν μια διαμάχη χωρίς υπόβαθρο ,αφαιρώντας από τη διαχείριση της τον αιρετό Αλεξάκη Α. Τέτοιου είδους ενέργειες, δεν έχουν θέση στο λειτούργημα ενός αιρετού. Πως θα χαρακτήριζε κάποιος, αυτόν που πέφτει στο λάκκο που σκάβει και μετά γκρινιάζει;  Μετά από δέκα χρόνια εμπιστοσύνης στην εκπροσώπηση των συναδέλφων μας, έχουμε αποδείξει την υπεύθυνη στάση μας σε θέματα μείζονος σημασίας και δεν ασχολούμαστε με «πηγαδάκια». 

Για να ενημερωθούν οι καταγγέλλοντες παραθέτουμε την σχετική νομοθεσία:  
Η προσωρινή τοποθέτηση γίνεται σε λειτουργικά κενά και όταν ένας ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί επιθυμούν το ίδιο σχολείο προτιμάται :

1.    Καταγραφή οικογενειακών μορίων  τα οποία είναι σταθερά́ (ΠΔ 50/96 άρθρ.16 παρ.7 )
2.    Συνυπηρέτηση (στο Δήμο) (ΠΔ 50/96 άρθρ.16 παρ.5,6 ) ]
3.    Η εντοπιότητα (στο Δήμο) , ΠΔ 50/96 άρθρ.16 παρ.9)]
Σε περίπτωση ισοβαθμίας κατά τις προσωρινές τοποθετήσεις, προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπερέχουν κατά κριτήριο αν αυτά συντρέχουν και με την εξής σειρά:
α) στη συνυπηρέτηση 
β) στην εντοπιότητα 
γ) στους οικογενειακούς λόγους 
ε) στη συνολική υπηρεσία  (ΠΔ 50/96 άρθρ.16 παρ.3,4 )
στ) στα ΜΣΔ   (ΠΔ 50/96 άρθρ.16 παρ.8 ) 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα