ασεπ
Λάθη και σοβαρές παραλείψεις εντοπίζονται για άλλη μία φορά στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών

Σοβαρά προβλήματα για ακόμα μία φορά φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές/-τριες εκπαιδευτικοί στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης που έχουν δημοσιοποιηθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, τα λάθη στους πίνακες είναι αρκετά, προκαλώντας τον άμεσο κίνδυνο αποκλεισμού τους από την εργασία.

Γινόμαστε, μάλιστα, ξανά μάρτυρες του ίδιου ζητήματος που έχει προκληθεί και στο παρελθόν, χωρίς να δίνονται πραγματικές λύσεις, αλλά αντίθετα να επιδιώκεται μία απόδοση ευθυνών.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

«Για μια ακόμα χρονιά χιλιάδες αναπληρώτες/τριες βλέπουν να αμφισβητείται η δουλειά τους την επόμενη χρονιά στο δημόσιο σχολείο και να κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την εργασία εξαιτίας λαθών στους προσωρινούς πίνακες από τους οποίους θα γίνουν οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών/τριών. Οι εκπαιδευτικοί ελαστικά εργαζόμενοι/ες που τρέχουν ανά την Ελλάδα, με πενιχρούς μισθούς, απολυμένες/οι κάθε Ιούνη, που δεν ξέρουν πού και αν θα βρίσκονται την επόμενη χρονιά, ήρθαν ξανά αντιμέτωποι/ες με την ανασφάλεια της ανεργίας και του αποκλεισμού από τους πίνακες προσλήψεων. Λάθη εξαιτίας ασάφειας του συστήματος, λάθη με διαφορετικά καταχωρημένα στοιχεία στον ΟΠΣΥΔ και άλλα στοιχεία στους πίνακες ανατρέπουν την σειρά στους πίνακες ή/και αποκλείουν συναδέλφους/ισσες.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό να μην δίνεται η λύση της αποκατάστασης των λαθών από τους υπεύθυνους και να γινόμαστε μάρτυρες ενός «παιχνιδιού» απόδοσης ευθυνών αλλά όχι και προσπάθειας εξεύρεσης λύσεων μεταξύ Υ.ΠΑΙ.Θ.A. και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Απαιτούμε να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη και να γίνουν δεκτές όλες οι διορθώσεις των υποψηφίων, ούτως ώστε κανένας/καμία να μην βρεθεί αποκλεισμένος/η. Το ΑΣΕΠ να επισπεύσει τις διαδικασίες ελέγχου των ενστάσεων, ώστε οι προσλήψεις να γίνουν από τους οριστικούς και όχι από τους προσωρινούς πίνακες.

Κανένας αποκλεισμός από το δικαίωμα στην εργασία.

Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους/στις αναπληρωτές/τριες.

Κάλυψη εδώ και τώρα όλων  των πάγιων πραγματικών κενών στα σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.»

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΟΕ.

«Για μια ακόμα χρονιά, δυστυχώς, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Προσωρινών Πινάκων του ΑΣΕΠ των προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και  2ΓΕ/2023 με βάση τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για την σχολική χρονιά 2023–2024, εκατοντάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες αιφνιδιάστηκαν, αφού διαπίστωσαν ότι βρίσκονται σε διαφορετική θέση στον πίνακα, από αυτή που θα έπρεπε να βρίσκονται.

Για μια ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο έλεος των λαθών του συστήματος! Βλέπουν να μην τους προσμετρώνται μια σειρά από μοριοδοτούμενα κριτήρια αναίτια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις συναδέλφων που εμφανίζονται στις καταστάσεις των απορριπτέων χωρίς κάποιον προφανή λόγο!

Είναι πραγματικά εξοργιστικό, στη σημερινή εποχή, να δημιουργούνται τέτοιου είδους προβλήματα και να διακυβεύεται η επαγγελματική κατάσταση εκπαιδευτικών εξ αιτίας λαθών για τα οποία δεν είναι υπαίτιοι οι ίδιοι και με δεδομένο ότι ακόμα και αν κάποιος θελήσει να καταθέσει ένσταση, αυτή θα εξεταστεί μετά από πολλούς μήνες με αποτέλεσμα να αποκλείεται από το να δουλέψει, ουσιαστικά χωρίς δική του ευθύνη.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και το ΑΣΕΠ να προχωρήσουν στην άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προκειμένου, με ενιαίο τρόπο, να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, να δώσουν εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην αντιμετώπισή τους και να ανακοινοποιήσουν τους πίνακες με διόρθωση λαθών,  κάτι που έχει γίνει, άλλωστε, και στο παρελθόν. Στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του εξαιρετικά σημαντικού ζητήματος ζητάμε συνάντηση τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όσο και με τη διοίκηση του ΑΣΕΠ.»

Σοβαρές παραλείψεις

Αρκετά παράπονα έχει λάβει η ιστοσελίδα του alfavita, σχετικά με τα προβλήματα, τα λάθη, αλλά και τις παραλείψεις που έχουν εντοπίσει εκπαιδευτικοί στους προσωρινούς πίνακες.

«Δεν μπορώ να συμπληρώσω την ηλεκτρονική αίτηση»

«Ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να καταγγείλω το γεγονός ότι εξαιτίας του ΑΣΕΠ είμαι μπλοκαρισμένη στον ΟΠΣΥΔ και δεν μπορώ να συμπληρώσω την ηλεκτρονική αίτηση για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή. Ενώ έχω πληρώσει το ηλεκτρονικό παράβολο κανονικότατα μέσα στην ημερομηνία που προβλεπόταν» αναφέρει η εκπαιδευτικός.

Στη συνέχεια τονίζει ότι, «αδικούμαι επειδή ακριβώς υποτίθεται δεν πλήρωσα το συγκεκριμένο παράβολο, ενώ το έχω πληρώσει. Είναι μεγάλη ντροπή να παραμένω αδιόριστη».

Ε. Κ., Νηπιαγωγός Γενικής κι Ειδικής Αγωγής ΠΕ 60 και Π.Ε. 60.50.

«Δεν προσμετρήθηκε η προϋπηρεσία μου»

«Δεν προσμετρήθηκε η προϋπηρεσία μου!

Συμπλήρωσα σωστά την αίτησή μου, άλλωστε δεν υπάρχει λογική στο να μη το κάνω (θα κάνω κακό στον ίδιο μου τον εαυτό;).

Επίσης η προϋπηρεσία εμφανίζεται στον ΟΠΣΥΔ αυτόματα, οπότε ο ΑΣΕΠ θα έπρεπε όπως ελέγχει αν είναι ορθά αυτά που δηλώνουμε αντίστοιχα να ελέγχει τις προϋπηρεσίες (θα έπρεπε να γίνεται αυτόματα το 2023).

Δε νομίζω να υπάρχει κανείς που θέλει να πετάξει 20€ για να κάνει ένσταση αν δεν έχει δίκιο, ούτε νομίζω ότι θα είναι άπειροι αυτοί οι υποψήφιοι!

Η λογική λέει ότι βγαίνουν τα προσωρινά, βλέπουν τις ενστάσεις και σε λίγες μέρες τον Αύγουστο, βγαίνουν τα οριστικά (όχι του χρόνου!!).

Πολλοί από εμάς κινδυνεύουμε να μη δουλέψουμε καθόλου και έχουμε οικογένειες!

Παρακαλώ να εξεταστούν οι ενστάσεις άμεσα..»

Ι.Μ, Εκπαιδευτικός πληροφορικής ΠΕ86

«Έπεσα χιλιάδες θέσεις στον πίνακα...»

«Συμμερίζομαι τους συναδέλφους...

Το ίδιο λάθος έκανα κι εγώ στο επίμαχο σημείο συμπλήρωσης μηνών προϋπηρεσίας. Δεν καταχώρησα την προϋπηρεσία μου από το '97 στην αίτηση του ΑΣΕΠ...

Έπεσα χιλιάδες θέσεις στον πίνακα...

Τα λόγια είναι περιττά.»

Κ.Τ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυμναστική
Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε
Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πόσο συχνά πρέπει να γυμνάζεστε, ανάλογα με τους στόχους σας και ποιες ασκήσεις μπορείτε να συμπεριλάβετε κατά τη...
Πόσο συχνά πρέπει να γυμναζόμαστε