pierrakakis
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Πώς θα εξετάζονται οι εκπαιδευτικοί στον γραπτό διαγωνισμό

Είναι φανερό ότι η αλλαγή στο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών και η επαναφορά του γραπτού διαγωνισμού είναι στρατηγική κατεύθυνση του υπουργείου Παιδείας  και φυσικά της κυβέρνησης και δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί.

Ωστόσο, κάτω από τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης προσπαθεί να κερδίσει χρόνο  καθυσυχάζοντας τους χιλιάδες αδιόριστους-αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με πρώτο όχημα τα όσα είπε στην συνέντευξή του στο ρ/σ του ΣΚΑΙ.

"Αναζητούμε ποιο είναι το βέλτιστο σύστημα το οποίο θα μπορέσει να συγκεράσει, αν θέλετε, και τα πολύ καλά βιογραφικά και τη μεγάλη εμπειρία που έχουν συγκεντρώσει οι αναπληρωτές και το στοιχείο δικαιοσύνης ότι έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την εκπαίδευση σε όλες τις γωνιές της χώρας, σε σχέση και με τις ανάγκες που υπάρχουν το 2023, ποια είναι η εποχή και τι είδους σύστημα χρειάζεται για να είναι το πιο αξιοκρατικό που υπάρχει.

Όλα αυτά θα τα συγκεράσουμε στην πρότασή μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να αδικηθούν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσφέρει πάρα πολύ. Θέλουμε να ανοίξουμε ένα διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα για το ποιο πρέπει να είναι το βέλτιστο σύστημα διορισμών για τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα κανουμε"

Στο σημείο αυτό οποιοδήποτε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει μάθει καλά να διαβάζει πίσω από τις διακηρύξεις και τα λόγια που μοιάζουν με το νερό που κυλάει για λίγο στην πέτρα χωρίς να αφήνει το παραμικρό σημάδι, μπορεί να καταλάβει ότι το ατελείωτο ξόρκισμα της εξαγγελίας για γραπτό διαγωνισμό των εκπαιδευτικών είναι το τίμημα που πρέπει να πληρωθεί για να αποσπαστεί ευκολότερα η συναίνεση των εκπαιδευτικών.

Προφανώς ο υπουργός Παιδείας αντιλαμβανόμενος την αντίθεση όλων των εκπαιδευτικών φορέων, σωματείων, επιστημονικών ενώσεων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ εισάγει στο λόγο του μια μορφή "διαλόγου" με τους εκπαιδευτικούς φορείς. 

Πρόκειται για επιχείρηση ελέγχου των αντιστάσεων και  διαμόρφωσης συναίνεσης γύρω από μια  κατεύθυνση (γραπτός διαγωνισμός εκπαιδευτικών) που αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας ζητούμενο για το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας, σήμερα.

 

Θυμίζουμε ότι νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών με γραπτό διαγωνισμό υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Τι είχε πει στις προγραμματικές δηλώσεις ο Kυριάκος Πιερρακάκης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είχε αναφέρει ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι ένα νέο σύστημα προσλήψεων με γραπτό διαγωνισμό υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Εδώ να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το προσχέδιο για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που είχε ετοιμαστεί υπό την εποπτεία του πρώην ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρου Κόπτση, θα προσμετρούνται μοριοδοτήσεις πέρα από την βαθμολογία και από

  • προϋπηρεσία
  • ακαδημαϊκά προσόντα (σεμινάρια ΑΕΙ, μεταπτυχιακά, πιστοποίηση ξένων γλωσσών και υπολογιστών)
  • κοινωνικά κριτήρια

Θυμίζουμε ότι νέο σύστημα προσλήψεων εκπαιδευτικών με γραπτό διαγωνισμό υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Πώς θα εξετάζονται οι εκπαιδευτικοί στον γραπτό διαγωνισμό

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Βουλής Βήμα» ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, αναφέρθηκε στο σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών που εξαγγέλθηκε τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον υπουργό Παιδείας κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Ο κ. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα ήθελε ένα πιο απλό σύστημα μοριοδότησης ή γραπτό διαγωνισμό.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος δήλωσε τα εξής:

«Έχουμε ένα σύστημα που καθιερώθηκε το 2016 - 2017 με μικρές αλλαγές ισχύει μέχρι σήμερα. Η βασική του φιλοσοφία είναι ένας διαγωνισμός μοριοδότησης από τυπικά προσόντα πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά και έτη υπηρεσίας».

Στο θέμα του γραπτού διαγωνισμού των εκπαιδευτικών  έκανε τις παρακάτω αναφορές:

Ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς βγάζει στην επιφάνεια πολλά ερωτήματα όπως:

-Μιλάμε για διαγωνισμό που πχ οι Φιλόλογοι θα εξεταστούν στα Αρχαία;
-Μιλάμε για διαγωνισμό που οι Φιλόλογοι και οι Μαθηματικοί θα εξεταστούν στα ίδια θέματα Παιδαγωγικής;
-Θα έχουμε εξέταση δεξιοτήτων;

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νεκροταφείο
Οικογενειακό επεισόδιο πάνω από... τάφο: Χτύπησε με μαρμάρινο σταυρό τη νύφη του στο κεφάλι
Ισχυρίστηκε ότι η νύφη του έχασε την ισορροπία της και έπεσε μόνη της πάνω στον σταυρό
Οικογενειακό επεισόδιο πάνω από... τάφο: Χτύπησε με μαρμάρινο σταυρό τη νύφη του στο κεφάλι